Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 21:34, 04 mar 2020

Piękna pogoda dzisiaj była, słonko i ciepełko, trochę po pracy zdarzyłam po ciachać w ogrodzie. Pod sekator poszły derenie (jeszcze trochę mi zostało), wycięłam większość hortensji bukietowych, resztę miskantów i trzcinnikow. Pozostało jeszcze kilka stip i turzyc, parę berberysów, wrzosy też muszę obstrzyc. No i przedpłocie i miskanty... Kochany eMek bardzo mi pomaga, robimy równo łeb w łeb

Po zimie wydaje mi się, że setki worków kory wchłonęło się w ziemię... Chyba odpuszczę sypanie jej w tym roku bo zbankrutuję, tym bardziej, że ta moja marketowe podrożała. Tylko na przedpłocie sypnę bo szybko bardzo rosną tam chwaściory (kiepsko odchwaszczone było).
Jutro znów piękna pogoda ma być, więc prac ciag dalszy
Wiolka5_7 21:41, 04 mar 2020

Super,że tyle udało Wam się zrobić
Też jutro chcę posadzić resztę zakupów

Planuję jutro zajechać do Lm po kilka worków kory i więcej nie planuję w tym sezonie...w zeszłym kupiłam kilkadziesiąt.....u mnie też znika szybko...będę dosypywać co drugi sezon...

A do tego dziewczyny piszą,że rzucili w Lm ciemierniki nie przeżyję jak zobaczę te piękności
AniazUroczyska 00:10, 05 mar 2020

galgAsiu- Dziękuję!

Pozostaje wybrać między 2 a 6. Ewo mówisz ,że chyba zdecydujesz się na dwójkę, nie obawiasz się ,że może jednak być za duży do kobiecej dłoni i nie będzie tak dobrze przylegał?
Co na to powiedzą szczęśliwe posiadaczki Felco- Asia i Anda?

W jakiego typu sklepach stacjonarnych szukać Felka?
eVka 09:45, 05 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Super,że tyle udało Wam się zrobić
Też jutro chcę posadzić resztę zakupów

Planuję jutro zajechać do Lm po kilka worków kory i więcej nie planuję w tym sezonie...w zeszłym kupiłam kilkadziesiąt.....u mnie też znika szybko...będę dosypywać co drugi sezon...

A do tego dziewczyny piszą,że rzucili w Lm ciemierniki nie przeżyję jak zobaczę te piękności

Chyba też podjadę dzisiaj do LM po ciemierniki, te z zeszłego roku pięknie rosną i są wielkie, muszę je obfocić, żeby się pochwalić.
Kora to bardzo droga sprawa, na mój ogród potrzebnych jest ok. 150 worków, czyli w najtańszej wersji ok. 1300 zł... nie ma mowy, żebym co roku uzupełniała ją w ogrodzie.
eVka 09:47, 05 mar 2020

AniazUroczyska napisał(a)
galgAsiu- Dziękuję!

Pozostaje wybrać między 2 a 6. Ewo mówisz ,że chyba zdecydujesz się na dwójkę, nie obawiasz się ,że może jednak być za duży do kobiecej dłoni i nie będzie tak dobrze przylegał?

No właśnie wahałam się ale jednak zaryzykuję, zawsze można wymienić na mniejszy. Ja kupuję w sklepie na A. z darmowa dostawą i zwrotem, bo mam smarta Łapki mam w rozm. M więc niby ta 6 byłaby lepsza ale znów 2 ma większe ostrze, więc wolę 2.
Wiolka5_7 11:40, 05 mar 2020

effka napisał(a)

Chyba też podjadę dzisiaj do LM po ciemierniki, te z zeszłego roku pięknie rosną i są wielkie, muszę je obfocić, żeby się pochwalić.
Kora to bardzo droga sprawa, na mój ogród potrzebnych jest ok. 150 worków, czyli w najtańszej wersji ok. 1300 zł... nie ma mowy, żebym co roku uzupełniała ją w ogrodzie.

koniecznie obfoć te piękności
Wiesz ja kupowałam na raty,ale jakbym chciała na wszystkie rabaty to też by pewnie coś koło tego wyszło...
Koszt masakryczny jakby co roku uzupełniać to prawda ...
galgAsia 12:40, 05 mar 2020

AniazUroczyska napisał(a)
galgAsiu- Dziękuję!

W stacjonarnych może być ciężko, ja przynajmniej nie widziałam. Swój kupowałam w necie. Popatrzyłam na oferty na all…, myślę, że są całkiem przystępne.

Ja mam dużą dłoń - jak grałam na pianinie, oktawę łapałam bez problemu Rękawiczki nr 7. Dla mnie dwójka jest idealna.
eVka 13:44, 05 mar 2020

W drodze z Obi, ciemierniki ledwo widać za to Skrzydłokwiat cudny i za grosze

eVka 13:49, 05 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

koniecznie obfoć te piękności
Wiesz ja kupowałam na raty,ale jakbym chciała na wszystkie rabaty to też by pewnie coś koło tego wyszło...
Koszt masakryczny jakby co roku uzupełniać to prawda ...

Będę dzisiaj biegać z komórką i focić wiosenny ogródek.
Też kupowałam na raty, w sumie do tej pory kilkaset worków...
Dominika11 13:51, 05 mar 2020

skrzydłokwiat fajny taki wypasiony