Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 15:53, 06 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Z trawami nie da rady...

eVka 15:55, 06 mar 2020

anna_t napisał(a)
Dziewczyny niewiem ile kosztuje ten Asi ale może lepiej wypożyczać taki wypasiony na jeden dzień i zmielić wszystko?
U mnie dodatkowy plus tego rozwiązania to brak miejsca na kolejny sprzęt...

Własnie jestem na etapie szukania firmy ogrodniczej z takim sprzętem albo wypożyczalni. Dzięki
Miejsca mam, bo wiesz, że w moim wielkim garażu wszystko się zmieści za to z kasą gorzej
Wiolka5_7 15:59, 06 mar 2020

Dobry pomysł z wypożyczeniem
eVka 18:36, 06 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Dobry pomysł z wypożyczeniem

Dzwoniłam do znajomej z pracy, która ma firmę zakładająca i pielęgnującą ogrody, niestety nawet jej wielki profesjonalny rębak traw nie mieli, poradził mi wywóz dużym autem na kompostownię miejską. To też kosztuje, więc po prostu powolutku zacznę pakować ścinki do worów na odpady zielone i wystawiać, żeby gmina zabrała.
Wiolka5_7 18:46, 06 mar 2020

effka napisał(a)

Dzwoniłam do znajomej z pracy, która ma firmę zakładająca i pielęgnującą ogrody, niestety nawet jej wielki profesjonalny rębak traw nie mieli, poradził mi wywóz dużym autem na kompostownię miejską. To też kosztuje, więc po prostu powolutku zacznę pakować ścinki do worów na odpady zielone i wystawiać, żeby gmina zabrała.

Aha, podobno tylko stara sieczkarnia daje radę
galgAsia 19:00, 06 mar 2020

effka napisał(a)

Ewa, a dlaczego nie chcesz ich dać na kompost? poprzekładasz warstwami, kompost się fajnie napowietrzy, a trawy się rozłożą...
Gosialuk 19:19, 06 mar 2020

Jak śpi, to śpi. Jak się obudzi, to dogonić nie można. Gratuluję zakupu sekatora. Pochwal się jak leży. Oczywiście po otrzymaniu przesyłki.
eVka 20:39, 06 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Aha, podobno tylko stara sieczkarnia daje radę

No właśnie.
eVka 20:42, 06 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Ewa, a dlaczego nie chcesz ich dać na kompost? poprzekładasz warstwami, kompost się fajnie napowietrzy, a trawy się rozłożą...

Za duża hałda powstała, wprawdzie jest na działce siostry obok ale bardzo nieestetycznie to wygląda a do kompostowników się nie mieści. Część drobniejszych traw i bylin wrzucę do kompostownia ale te wielkie tyczki miskantów Memory chyba wyrzucę. Zacznę jutro to ogarniać i zobaczę co z tego wyjdzie.
eVka 20:43, 06 mar 2020

Gosialuk napisał(a)
Jak śpi, to śpi. Jak się obudzi, to dogonić nie można. Gratuluję zakupu sekatora. Pochwal się jak leży. Oczywiście po otrzymaniu przesyłki.

Hehe, cała ja, albo nic albo turbo
Jasne że się pochwalę ma być w poniedziałek, wtorek