Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Dorii 09:43, 07 mar 2020

Ciacham wszystko sekatorem ale mam tego zdecydowanie mniej. A te memory są twarde? To może jednak urządzenie da radę.
eVka 10:55, 07 mar 2020

Dorii napisał(a)
Ciacham wszystko sekatorem ale mam tego zdecydowanie mniej. A te memory są twarde? To może jednak urządzenie da radę.

Bardzo dużo tego, chcialam dzisiaj spróbować pociąć na małe kawałki sekatorem ale cały dzień mokro, pada od czasu do czasu. Wytnę tylko miskanty na przedpłociu i rozplenice.
Memory są bardzo twarde, dobre na tyczki do pnączy, je na pewno upchnę do worów plus pędy róż. Gałązki dereni i miękkie trawy i byliny pociacham drobno i dam do kompostowania
SlonecznyOgrod 11:06, 07 mar 2020

effka napisał(a)

Daria, witaj to tak jak ja szalejesz w ogrodzie, mi już końcówka została, wczoraj pod nóż poszła reszta hortek i zaczęłam ciąć rozplenice, oj nie lubię bardzo ich ciachać... Myślałam, że dzisiaj skończę ale rozpadało się rano, ponoć popołudniu ma być ładnie to po pracy znów podziałam Chcę wyciąć miskanty na przedpłociu
Muszę też skorygować cięcie róż, bo po wczorajszym filmiku Hyżego stwierdziłam, że za słabo je przycięłam.

Rozruch na całego

Im więcej roślin tym więcej roboty, a za rok pewnie jeszcze więcej

Róże wszystkie przycięłaś?

Czym tniesz duże snopki traw?
eVka 11:40, 07 mar 2020

SlonecznyOgrod napisał(a)

Im więcej roślin tym więcej roboty, a za rok pewnie jeszcze więcej

Róże wszystkie przycięłaś?

Czym tniesz duże snopki traw?

To prawda, sama przyjemność tylko tych odpadów roślinnych sporo. Róże wszystkie przycięte, kilka do skorygowania.
Duże miskanty tnę w tym roku sekatorem długim takim do grubych gałęzi drzew ale za rok kupię już nożyce elektryczne.
eVka 09:36, 08 mar 2020

Dziewczynki, samych dobrych chwil, szczęścia i miłości z okazji dnia kobiet!!!
Ja się zakwiatkowałam z tej okazji!

galgAsia 09:50, 08 mar 2020

Efcia, duży buziak
U mnie magnolia
eVka 09:52, 08 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Efcia, duży buziak
U mnie magnolia

Dziękuję i nawzajem, magnolia, piękny prezent!!!
Kasia73 11:30, 08 mar 2020

Ewa wzajemnie wszystkiego dobrego. Też zaczynam ciać i mam watpliwość ścinać the beatles? Jak bardzo?

Ps.jak palec bo aż mnie zabolało jak przeczytałam
nicol21 11:38, 08 mar 2020

Ewcia fajny zestaw kwiatów i podstawek
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
eVka 19:12, 08 mar 2020

Kasia73 napisał(a)
Ewa wzajemnie wszystkiego dobrego. Też zaczynam ciać i mam watpliwość ścinać the beatles? Jak bardzo?

Ps.jak palec bo aż mnie zabolało jak przeczytałam

Dzięki dzisiaj w zasadzie skończyliśmy porządki ogrodowe, zostało tylko kilka miskantów na przedpłociu do wycięcia i wertykulacja trawnika pod koniec marca. Ah no i ogarnięcie kompostu i ścinek.
Nawet mini oczko dzisiaj ogarnęła, wybrałam wodę, wyczyściłam, wycięłam zgnite rośliny i wlałam świeżą deszczówkę

The Beatles wycinam zawsze niziutkie, na jeżyka. Ładnie odbija w wielkie czupryny.