Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 10:02, 23 mar 2020

Zuzka25 napisał(a)
Hej Ewa,ja wszystkie róże przycięłam, lawendę też, tylko derenie mi zostały. Co będzie , to będzie, mam nadzieję, że roślinki nie ucierpią zbytnio. Cały czas przeglądam nowe roślinki, ale walczę ze sobą, żeby do koszyka nie wrzucać. Jak sytuacja się ustabilizuję, będę robić zakupy.

Mam nadzieję, że Twoje roślinki przeżyły mrozy, moje ciemierniki, których nie miałam już czym okryć przemarzły, wyglądają mizernie... Hortensja ogrodowa, z której zwiało worek też jakas niewyraźna, pąki przemarznięte, może się podniesie Nie przejmuję się bo człowiek by zwariował, gdyby każdym pączkiem się przejmował

Zakupy online można chyba robić, te sklepy też chcą się jakoś utrzymać, fakt kurierów szkoda... sama już nie wiem jak lepiej.

U nas dzisiaj cudowne słońce ale mega zimno, 1 stopień teraz... Jak troszkę się ociepli wyjdę sobie na ogród na szybką kawkę w słońcu

Buziaki!!!
Zuzka25 11:42, 23 mar 2020

effka napisał(a)

Mam nadzieję, że Twoje roślinki przeżyły mrozy, moje ciemierniki, których nie miałam już czym okryć przemarzły, wyglądają mizernie... Hortensja ogrodowa, z której zwiało worek też jakas niewyraźna, pąki przemarznięte, może się podniesie Nie przejmuję się bo człowiek by zwariował, gdyby każdym pączkiem się przejmował

Zakupy online można chyba robić, te sklepy też chcą się jakoś utrzymać, fakt kurierów szkoda... sama już nie wiem jak lepiej.

U nas dzisiaj cudowne słońce ale mega zimno, 1 stopień teraz... Jak troszkę się ociepli wyjdę sobie na ogród na szybką kawkę w słońcu

Buziaki!!!

U mnie jeszcze klon palmowy z tych delikatnych i wrażliwych, ale mam nadzieję, że będzie ok. Jeszcze jeden mam na oku, ale ewentualnie po przymrozkach się na niego skuszę. Kuriery ostatnio zostawiają przesyłki pod drzwiami, machnę im tylko przez okno, że wszystko ok. Zamówiłam tylko 4 trawki, dołączyłam się do zamówienia koleżanki. Z resztą się wstrzymuję, bo jestem na przymusowych wakacjach w związku z wirusem
eVka 13:24, 23 mar 2020

Zuzka25 napisał(a)

U mnie jeszcze klon palmowy z tych delikatnych i wrażliwych, ale mam nadzieję, że będzie ok. Jeszcze jeden mam na oku, ale ewentualnie po przymrozkach się na niego skuszę. Kuriery ostatnio zostawiają przesyłki pod drzwiami, machnę im tylko przez okno, że wszystko ok. Zamówiłam tylko 4 trawki, dołączyłam się do zamówienia koleżanki. Z resztą się wstrzymuję, bo jestem na przymusowych wakacjach w związku z wirusem

Klony palmowe okryłam, mam nadzieję, że dadzą radę. Ja w tym roku nie planuję zakupów ogrodowych, mam już sporo poupychane Zamówiłam tylko wczoraj prymulki do donic białe i kobaltowe.
galgAsia 13:26, 23 mar 2020

Cześć, Effcia Jak tam raporty z pola walki? U Ciebie chyba nie było wielkiego mrozu? W końcu okolice Wrocka należą do najcieplejszych
eVka 14:45, 23 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Cześć, Effcia Jak tam raporty z pola walki? U Ciebie chyba nie było wielkiego mrozu? W końcu okolice Wrocka należą do najcieplejszych

Hejka, oj było mroźno, -6 w nocy... takiego mrozu to w zimie nie było, no może kilka razy
Ciemierniki nieokryte ucierpiały, doniczkowe prymulki też, mam nadzieje, że róże okryte cienką włókniną dadzą rade bo już mocno je przycięłam.
eVka 17:16, 23 mar 2020

Patrzcie jakie czochy mi porosły, wyglądają jak pory na rosół

I moje piękne amarylis na ten trudny czas...

Johanka77 17:25, 23 mar 2020

Por favor!
Wiolka5_7 17:49, 23 mar 2020

Moje też wielkie
Normalnie tempo mają ekspresowe

Ale piękny kwiat !
A ja latam codzień z tymi moimi stokrotkami dziś jeszcze większy mróz podają...eh..:/
eVka 18:03, 23 mar 2020

Johanka77 napisał(a)
Por favor!

Gracias
eVka 18:06, 23 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Moje też wielkie
Normalnie tempo mają ekspresowe

Ale piękny kwiat !
A ja latam codzień z tymi moimi stokrotkami dziś jeszcze większy mróz podają...eh..:/

Ciekawa jestem kwiatów, mam nadzieję na wielkie fioletowe kule

Dzieki

Nic nie mów, moje wszystkie trzy prymulki wyglądają tak, że tylko na kompost się nadają, już zamówiłam nowe, trzy w kolorze kobaltowym i trzy białe Wsadzę je do donicy dopiero w czwartek jak już mrozy miną.