Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 18:03, 25 kwi 2020

Klon Nicholsonii trochę podmarzł

I klon Globosum

Graby już zieloniutkie, zarówno drzewka u mnie jak i żywopłot u sasiada

Magleska 18:23, 25 kwi 2020

Ewa jaka soczysta zieleń ślicznie masz
nie odzywałam się z pomocą do studzienki ,bo nic mi do głowy nie przychodzi ostatnio
magnolki szkoda ,ale kupisz sobie nowego klona

u mnie przed chwilą może z 10 min popadało -dobre i tyle ,ale to kropla w morzu potrzeb

moje wiśnie RB też pięknie kwitną -ale mają dużo mniej kwiatów ,niż Twoja -pewnie temu ,że przesadzane ,mniejsze i cięte

Buziaki
eVka 18:23, 25 kwi 2020

Magnolia w tym roku tylko w listkach

Tawuły Goldflame od największej do najmniejszej Nie każdy je lubi ale ja uwielbiam bo co miesiąc mają inny kolor

A tawułki pięknieją

eVka 18:29, 25 kwi 2020

Magleska napisał(a)
Ewa jaka soczysta zieleń ślicznie masz
nie odzywałam się z pomocą do studzienki ,bo nic mi do głowy nie przychodzi ostatnio
magnolki szkoda ,ale kupisz sobie nowego klona

u mnie przed chwilą może z 10 min popadało -dobre i tyle ,ale to kropla w morzu potrzeb

moje wiśnie RB też pięknie kwitną -ale mają dużo mniej kwiatów ,niż Twoja -pewnie temu ,że przesadzane ,mniejsze i cięte

Buziaki

Spoko, z tą studzienka to ciężka sprawa bo jest wielka, ie jak typowy okrągły właz, który łatwo przesłonić.

No właśnie chyba stanie na klonie bo oboje z mężem je uwielbiamy
Magnolią już wyrwana, była calutka sucha, czyli się nie przyjęła jesienią, nie dziwię się bo miała mało korzeni, ktoś kto ją wykopywał zupełnie się na tym nie znał, porażka.

Deszczu już u mnie nie ma Kropla w morzu...

Wiśnia RB jest darowana i wsadzona w 2016 r. już bardzo duża. Nie kwitła pierwsze dwa lata, dopiero w zeszłym roku zaszalała Mieliśmy już ją wykopywać bo ani liści nie miała za wiele a kwiatów wiosną zero. Tak nas zaskoczyła w zeszłym roku, że teraz jest ukochanym drzewem

Buziaki!!! Udanego weekendu. My gotujemy, teraz na tapecie eklerki, bo mam nową kuchenną zabawkę

Boszeee ale ze mnie niemożliwa chwalipięta...
eVka 18:32, 25 kwi 2020

Azalie już kwitną Z sesleria i pięknie się komponują

Trzcinniki KF już spore

Hakonki Beni Kaze tez

HannaR 18:36, 25 kwi 2020

Wiosna na całego. U mnie magnolia ma 2 kwiatki .
Magleska 18:39, 25 kwi 2020

Ewa fajny sprzęcik

mmmm…...eklerki ślinka mi cieknie ….właśnie chce mi się coś dobrego ,ale nie chce mi się nic robić

ja dziś na nowej rabacie ( na nowej części )pozbywałam się perzu -przekopałam może 3m na 3 m i rąk nie czuję -masakra z tym perzem ….jednak eksperyment bez przygotowania( pamiętasz jak jesienią robiłam ? ….tektura ,dobra ziemia ,kora ) i przekopania jest taki sobie

ale jakieś plusy są-innych chwastów nie ma i jest pełno dżdżownic ….teraz jak przekopuję widłami ,to od razu mieszam z tą dobrą ziemią i korą ( a poszło jej tam chyba 50 worków na całej rabacie )….pewnie teraz przez tydzień ,albo i dłużej będę tak się bawić

eVka 18:52, 25 kwi 2020

Czochy lada moment, szałwia się zieleni a Overdamy jak na trzcinniki przystało już spore

Fajnie, że niektóre tulipki jeszcze w pąkach

andzia458 19:02, 25 kwi 2020

Heeej. Pomyślałam, że i do Ciebie zajrzę. Jak już wiosennie, kolorowo.
A teraz nieogrodnicze pytanie- jaki to model bosch mum? Bo też planuję kupić i nie jestem w stanie się zdecydować, ehhh.
Roocika 19:25, 25 kwi 2020

Wow ale wiosna piękna! I liście, u nas jeszcze nie ma...