Ewa jaka soczysta zieleń ślicznie masz
nie odzywałam się z pomocą do studzienki ,bo nic mi do głowy nie przychodzi ostatnio
magnolki szkoda ,ale kupisz sobie nowego klona
u mnie przed chwilą może z 10 min popadało -dobre i tyle ,ale to kropla w morzu potrzeb
moje wiśnie RB też pięknie kwitną -ale mają dużo mniej kwiatów ,niż Twoja -pewnie temu ,że przesadzane ,mniejsze i cięte
Spoko, z tą studzienka to ciężka sprawa bo jest wielka, ie jak typowy okrągły właz, który łatwo przesłonić.
No właśnie chyba stanie na klonie bo oboje z mężem je uwielbiamy
Magnolią już wyrwana, była calutka sucha, czyli się nie przyjęła jesienią, nie dziwię się bo miała mało korzeni, ktoś kto ją wykopywał zupełnie się na tym nie znał, porażka.
Deszczu już u mnie nie ma Kropla w morzu...
Wiśnia RB jest darowana i wsadzona w 2016 r. już bardzo duża. Nie kwitła pierwsze dwa lata, dopiero w zeszłym roku zaszalała Mieliśmy już ją wykopywać bo ani liści nie miała za wiele a kwiatów wiosną zero. Tak nas zaskoczyła w zeszłym roku, że teraz jest ukochanym drzewem
Buziaki!!! Udanego weekendu. My gotujemy, teraz na tapecie eklerki, bo mam nową kuchenną zabawkę
Boszeee ale ze mnie niemożliwa chwalipięta...
mmmm…...eklerki ślinka mi cieknie ….właśnie chce mi się coś dobrego ,ale nie chce mi się nic robić
ja dziś na nowej rabacie ( na nowej części )pozbywałam się perzu -przekopałam może 3m na 3 m i rąk nie czuję -masakra z tym perzem ….jednak eksperyment bez przygotowania( pamiętasz jak jesienią robiłam ? ….tektura ,dobra ziemia ,kora ) i przekopania jest taki sobie
ale jakieś plusy są-innych chwastów nie ma i jest pełno dżdżownic ….teraz jak przekopuję widłami ,to od razu mieszam z tą dobrą ziemią i korą ( a poszło jej tam chyba 50 worków na całej rabacie )….pewnie teraz przez tydzień ,albo i dłużej będę tak się bawić
Heeej. Pomyślałam, że i do Ciebie zajrzę. Jak już wiosennie, kolorowo.
A teraz nieogrodnicze pytanie- jaki to model bosch mum? Bo też planuję kupić i nie jestem w stanie się zdecydować, ehhh.