Powiem Ci, że dobre odchwaszcenie to podstawa chociaż z nasion i tak wyjdą nowe ale malutkie, wystarczy gracą przeleciec i gotowe a z takich starych chwastów z kłączy od razu wielkie rosną i ciężko się ich pozbyć.
Ja po kopaniu warzywnika kilka dni temu do tej pory mam bolące dłonie...
To ziemię będziesz miała próchniczą, bogata w kwasy humusowe, super! Roślinki będą rosły jak szalone
Miło mi, wiosną jest cudna, uwielbiam! Te żywe kolory i każdy nowy kwiatek w ogrodzie cieszy Dzisiaj miałam mnóstwo cudnych gości. Cały ogród ptaszków które mi objadały mszycę z róż, szczególnie wróbelki, moi pomocnicy
Co do nieogrodniczego pytania to mój upragniony Bosch Mum5 ta wędka ze wszystkimi przystawkami, model MUM58258 z dwiema misami.
Dzisiaj pierwszy raz używany, suuuper jest. Bitą śmietanę mistrzowsko ubił, ciasto na eklerki też, jutro zrobi chleb na zakwasie i to będzie jego główny test
Dziękuję Witaj u mnie Na Dolnym Śląsku szybko przychodzi wiosną, czas i za szybko bo potem pojedyncze nocne przymrozki robią dużo szkód. Oby już ich nie było. Pozdrawiam!
No masakra, żebyś wiedziała, że o tej porze ważąc tyle ile ważę je jem...
No trudno, raz na jakiś czas na pyszności sobie pozwalam
Wpisz w Google, eklerki Anii Starmach, tylko daj połowę cukru do bitej śmietany z mascarpone, będą nie za słodkie. Ja dodałam jeszcze plasterki truskawek na śmietanę.