Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 10:42, 01 maj 2020

Johanka77 napisał(a)
Bardzo eufemistyczne określenie: zakupy kontrolne
Uśmiałam się!

Od tej pory tylko na takie będę jeździć! Może kogoś i ja spotkam

Kochana, wszystkie moje zakupy duże i małe to zakupy kontrolne
A te tym bardziej ehehe
W centrum ogrodniczym były takie tłumy jak na pielgrzymce w Częstochowie, ledwo się odnalazłyśmy a hektarów tam nie ma.
Babeczka przy kasie mówiła, że Polacy podczas pandemii ruszyli do ogrodów i na balkony i wszyscy kupują i sadzą rośliny
Anda 10:43, 01 maj 2020

effka napisał(a)

A te tym bardziej ehehe
W centrum ogrodniczym były takie tłumy jak na pielgrzymce w Częstochowie, ledwo się odnalazłyśmy a hektarów tam nie ma.
Babeczka przy kasie mówiła, że Polacy podczas pandemii ruszyli do ogrodów i na balkony i wszyscy kupują i sadzą rośliny

Nie tylko Polacy U nas taki ruch, że tylko z klientami latam, a pozostała praca leży
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zuzka25 10:46, 01 maj 2020

effka napisał(a)

A te tym bardziej ehehe

Ja też mam wrażenie, że w szkółkach jest wyjątkowo duży ruch. W szkółce o której Ci pisałam, nigdy nie widziałam tak zapełnionego parkingu i to codziennie
eVka 10:49, 01 maj 2020

Anda napisał(a)

Nie tylko Polacy U nas taki ruch, że tylko z klientami latam, a pozostała praca leży

A widzisz, niby powinnyśmy siedzieć w domu ale chociaż taki pozytyw że to zakupy do ogrodu a nie np kolejna para nie potrzebnych butów...
eVka 10:51, 01 maj 2020

Zuzka25 napisał(a)

Ja też mam wrażenie, że w szkółkach jest wyjątkowo duży ruch. W szkółce o której Ci pisałam, nigdy nie widziałam tak zapełnionego parkingu i to codziennie

Oj korci mnie ta szkółka, pojadę tam pojadę
Wszędzie tłumy, szkółkarze chyba nie odczują kryzysu
eVka 11:02, 01 maj 2020

Ciągle pada, pada, pada, pada... Lalalala jak bosko

Widoczek z sypialni po wstaniu i ten deszczyk, więcej do szczęścia nie potrzebuję

Milka 11:11, 01 maj 2020

effka napisał(a)

Opowiadała właśnie, że była u Ciebie i hakonki dostała Super babeczka z niej.
Dlaczego wywalasz rodki? Nie strasz?

No nie wszystkie ale 2 mam chore i w sumie nie wiem od czego, ratowac mi się nie chce, to na ich miejsce kupiłam jarząb szwedzki, klon japoński i kolejna ketmię.
I rosną jej hakonki moje.
Ostatnio komuś też wysyłałam hakonki, ale to już zamówione jesienią i odpłatnie, bo wielkie kępy.
anuska2507 11:32, 01 maj 2020

Podczytuję Was w temacie szkółek Możecie polecić jakieś we Wrocławiu i w pobliżu? Jeśli nie można na forum to na priv
Ja mam pod nosem dwie, ale nastawione głównie na iglaki, w razie czego też mogę podać namiar.
eVka 12:15, 01 maj 2020

Milka napisał(a)

No nie wszystkie ale 2 mam chore i w sumie nie wiem od czego, ratowac mi się nie chce, to na ich miejsce kupiłam jarząb szwedzki, klon japoński i kolejna ketmię.
I rosną jej hakonki moje.
Ostatnio komuś też wysyłałam hakonki, ale to już zamówione jesienią i odpłatnie, bo wielkie kępy.

Rozumiem, no tak zdechlaki czasami już nie warto za wszelką cenę ratować, bo czasem koszt ratunku większy od kosztu rośliny a pewności nie ma, że się uda.
Rosną jej pięknie Twoje hakonki Sama chyba swoje Beni Kaze podzielę i zamiast kupować będę miała swoje Są już spore te kępy.
Jarząbek mi się marzy, kiedy posadzę Klony japońskie w każdej ilości! Choć u mnie w ogrodzie nieco gałązki podmarzają, wszystko przez to że żywopłot jeszcze niski i wiatry zimne wieją.
UrsaMaior 12:22, 01 maj 2020

effka napisał(a)

Właśnie jakieś fajne trawki muszę wsadzić, choć do turzyc bardzo się zraziłam tej wiosny bo mi pas Evergoldów i The Beatles zdechł. Wyschły na wiór, a może zmarzly wiosną, nie wiem ale w ich miejsce muszę na szybko szukać hakonek Beni Kaze.
SS dają radę?

SS daje radę wszędzie, mam w cieniu, w słońcu, na kwaśnej i na pozostałych.