Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

oliwka 18:47, 25 kwi 2021

Ewa, jednak stipy a nie te trawki o których rozmawiałyśmy? Bardzo ładnie to wygląda, z opisu wynika że rachu ciachu i wszystko zrobione ')
Nie no mega terminator jest z ciebie
Czy ostatnio jak byłam kwitły już szafirki? Wydaje mi się że nie? Pięknie wygląda ten niebieski rządek przed rabatą. No i jeszcze te tulipany zaczynają kwitnąć, zazdro
Mebelki super! Ładnie wyglądają te czarne siedziska i białe poduchy. W ogóle fajny jest ten zestaw. Z dywanami będzie się świetnie komponować.
Kiedy ma przyjechać ławka? Teraz to masz full mebli na ogrodzie, wszystkie będą wystawione ?
eVka 21:22, 25 kwi 2021

Kamcia napisał(a)

Ja to bym od razu kupiła ale mój M. To by mnie chyba przeklnal. Może jak kupie drugi dom to sobie takie sprawie.

Oj mój też był niechętny ale po prostu kupiłam i jak już zobaczył to mu się spodobały.
eVka 21:28, 25 kwi 2021

Wani napisał(a)

Byłam dziś na spacerze w lesie i mi normalnie ręce zsiniały.... :/
Miałam siać popołudniu ale pokonało mnie kopanie, ziemia strasznie ciężka i mokra. CHętnie bym podziałała więcej ale nie w tym zimnym wietrze, brrrr. Za to w kokonie pewnie przytulnie

To wszystko przez ten wiatr! Wieje ciągle i poczucie zimna potęguje.
Ja dzisiaj nic nie podziałałam, tylko podlałam trochę deszczówka parę rabat.
W kokonie cieplutko bo stoi w rogu tarasu i nie wieje.
eVka 21:32, 25 kwi 2021

Magleska napisał(a)
Ewa ławka jest u mnie w Casto ....wpadaj

niedzielny ogród prezentuje się pięknie ,nic tylko siedzieć i podziwiać
Twoi sąsiedzi ,to pewnie przy oknach siedzą non stop ,bo jest co podziwiać

Ławka pojawiła się u nas w Wrocławiu, więc mam nadzieję, że mi szybko dostarczą bo opłacona została z całym kompletem. Ale chętnie bym odwiedziła Twój piękny ogród i Ciebie, może kiedyś się uda.

Sąsiedzi pozamykani w domach, tylko ja jak wariatka w tej zimnica od rana do wieczora w ogrodzie siedzę Pewnie myślą, że jakimś freakiem jestem

Dziękuję
eVka 21:51, 25 kwi 2021

oliwka napisał(a)
Ewa, jednak stipy a nie te trawki o których rozmawiałyśmy? Bardzo ładnie to wygląda, z opisu wynika że rachu ciachu i wszystko zrobione ')
Nie no mega terminator jest z ciebie
Czy ostatnio jak byłam kwitły już szafirki? Wydaje mi się że nie? Pięknie wygląda ten niebieski rządek przed rabatą. No i jeszcze te tulipany zaczynają kwitnąć, zazdro
Mebelki super! Ładnie wyglądają te czarne siedziska i białe poduchy. W ogóle fajny jest ten zestaw. Z dywanami będzie się świetnie komponować.
Kiedy ma przyjechać ławka? Teraz to masz full mebli na ogrodzie, wszystkie będą wystawione ?

Wiesz co stipy miały być z jeżówkami a zastanawiałyśmy się nad elatami na obrzeżu, jako kontynuacja tej kolejnej rabaty. Może w lecie jak już będzie wszystko widać to się zdecyduję.
Dosyć szybko poszło, kilka godzin i gotowe.

Szafirki dosłownie wczoraj rozkwitły, ładnie wyglądają ale utrudniają koszenie, więc muszę je gdzieś przesadzić.
Tulipany są zachwycające, zdecydowanie na jesień kupię kolejne setki tulipanów i czosnków.

Mebelki wygodne, musisz szybko wpaść na wypróbowanie Jutro zadzwonię dopytać o ławkę, wkurzają mnie, że to tyle trwa.
Wszystkie meble będą stały, fakt, trochę ich mam, haha, ale ja lubię co chwilę w innym miejscu przysiąść Sama wiesz!

Mało tego, dzisiaj kupiliśmy spory basen do ogrodu, niedziela handlowa to skorzystaliśmy z okazji na shopping. Jak tylko się ciepło zrobi znów znikną ze sklepów. Teraz tylko muszę ściągnąć kolejny fragment trawnika 1.5x2.8 m bo obecny placyk (tam gdzie stoi palenisko i huśtawka) jest za mały.
Kupa roboty mnie czeka, bo trzeba zdjąć cały grys kamienny, wyrównać idealnie, wysypać piaskiem i na to położyć styrodur pod basen, ale to już w czerwcu jak będzie ciepło.

Matko rozpisałam się, buziaki, dobranoc!

P.S.wpadaj w tygodniu!

Zakrecona 07:23, 26 kwi 2021

O masz i nowa robota wymyślona

Ale basenik na lato jak znalazł, kokona zazdroszczę
eVka 08:51, 26 kwi 2021

Zakrecona napisał(a)
O masz i nowa robota wymyślona

Ale basenik na lato jak znalazł, kokona zazdroszczę

Wiesz, że ja zawsze coś wymyślę, przez to ciągle w niedoczasie
Nie wiadomo jak w tym roku będzie z wyjazdami zagranicznymi, nasze morze jak zawsze zimne (nie lubimy) więc zrobimy sobie All Incl na ogrodzie
Dzięki
P.s. Dzisiaj zerknę na te rabaty, które mi wysłałaś
anuska2507 09:03, 26 kwi 2021

Komplet mebli mega, też mi się bardzo podoba! Nic tylko wypoczywać w takim...
A co do wspomnianych wcześniej jeżówek - jeśli będziesz mieć nadmiar siewek, to ja chętnie przyjmę
eVka 09:46, 26 kwi 2021

anuska2507 napisał(a)
Komplet mebli mega, też mi się bardzo podoba! Nic tylko wypoczywać w takim...
A co do wspomnianych wcześniej jeżówek - jeśli będziesz mieć nadmiar siewek, to ja chętnie przyjmę

Dzięki!
Jak mi tylko podrosną, bo na razie są wielkości szpilki, to zapraszam do mnie po odbiór. Jest ich mnóstwo, więc chętnie się podzielę Dam znać. Mam tez nadmiar turzyc frosted curls, wysiały mi się na jednej z rabat. Trochę siewek orlików i stip
Przypomnij się proszę na początku lata, bo ja skleroza mogę zapomnieć.
Można sobie tez ukopać sporo kłączy trawek Green Baron bo za bardzo mi się rozłazi.
oliwka 09:57, 26 kwi 2021

effka napisał(a)

Wiesz co stipy miały być z jeżówkami a zastanawiałyśmy się nad elatami na obrzeżu, jako kontynuacja tej kolejnej rabaty. Może w lecie jak już będzie wszystko widać to się zdecyduję.
Dosyć szybko poszło, kilka godzin i gotowe.

Szafirki dosłownie wczoraj rozkwitły, ładnie wyglądają ale utrudniają koszenie, więc muszę je gdzieś przesadzić.
Tulipany są zachwycające, zdecydowanie na jesień kupię kolejne setki tulipanów i czosnków.

Mebelki wygodne, musisz szybko wpaść na wypróbowanie Jutro zadzwonię dopytać o ławkę, wkurzają mnie, że to tyle trwa.
Wszystkie meble będą stały, fakt, trochę ich mam, haha, ale ja lubię co chwilę w innym miejscu przysiąść Sama wiesz!

Mało tego, dzisiaj kupiliśmy spory basen do ogrodu, niedziela handlowa to skorzystaliśmy z okazji na shopping. Jak tylko się ciepło zrobi znów znikną ze sklepów. Teraz tylko muszę ściągnąć kolejny fragment trawnika 1.5x2.8 m bo obecny placyk (tam gdzie stoi palenisko i huśtawka) jest za mały.
Kupa roboty mnie czeka, bo trzeba zdjąć cały grys kamienny, wyrównać idealnie, wysypać piaskiem i na to położyć styrodur pod basen, ale to już w czerwcu jak będzie ciepło.

Matko rozpisałam się, buziaki, dobranoc!

P.S.wpadaj w tygodniu!

I dobrze, że się rozpisałaś. Już miałam pytać o basen - fajnie, że udalo się kupić. Miejsce wybralaś dobre bo tam jest długo słońce wieczorem.

Tulipany i szafirki piękne. Ja nie mam ich gdzie wciskać w donicach.

Tak zastanawiałyśmy się nad elatami i nad kontynuacją rabaty, ale stipy powinny ładnie stworzyć obwódkę nowej rabaty, żeby nie było nudno

wczoraj umyłam skrzynki parapetowe, dziś muszę wsypać ziemię i czekam na ostatni przymrozek w nocy. od jutra już zacznę się rozglądać za jednorocznymi
Te pelargonie, marbacka tulup znalazłam w necie za 14,9 zł za sadzonkę -to za drogo jak dla mnie.