Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

kaz742011 21:52, 27 kwi 2021

To już bez strachu . Ja dzisiejsze zakupy do garażu wyniosłam. Od jutra wraca ciepło to będę spokojniejsza.
SlonecznyOgrod 22:10, 27 kwi 2021

Musiałam nadrabiać bo od piątku dużo się u Ciebie wydarzyło

Mebelki nowe cudne, jeszcze dojdzie ławka, jeszcze pufka, dywan i lampiony obowiązkowo To już całkiem będzie odlot
Nowa rabatka już obsadzona i wygląda jak by była tam od zawsze, pasuje idealnie pięknie wyszło

Magnolii szkoda, tych kwiatów za którymi się tak bardzo czeka.

eVka 22:10, 27 kwi 2021

kaz742011 napisał(a)
To już bez strachu . Ja dzisiejsze zakupy do garażu wyniosłam. Od jutra wraca ciepło to będę spokojniejsza.

Niech to ciepło w końcu przyjdzie, bo już mam dość wiatru i zimna.
eVka 22:15, 27 kwi 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Musiałam nadrabiać bo od piątku dużo się u Ciebie wydarzyło

Mebelki nowe cudne, jeszcze dojdzie ławka, jeszcze pufka, dywan i lampiony obowiązkowo To już całkiem będzie odlot
Nowa rabatka już obsadzona i wygląda jak by była tam od zawsze, pasuje idealnie pięknie wyszło

Magnolii szkoda, tych kwiatów za którymi się tak bardzo czeka.

Tak peplam na tym moim wątku hehe. Dywany już leżą, bardzo mi się podobają. Ławka to temat rzeka i pokazuje totalny brak profesjonalizmu Castoramy. Dzisiaj przed godz. 21 dzwonił kierownik Castoramy w Legnicy, gdzie zamawiałam wszystkie meble, że niestety ławkę ciężka ściągnąć i muszą z drugiego końca Polski zamawiać i będzie u mnie dopoero za tydzień. Brak słów!!! Jestem mega zła no ale wpływu nie mam więc czekam.
Na pufkę też czekam bo brak na magazynie... Lampiony jeszcze nie zamówione, bo kasa się skończyła na ogród przez ten nieplanowany zakup basenu.

Dziękuję Daria, bardzo się cieszę, że rabatka Ci się widzi Latałam z tymi sadzonkami w tą i spowrotem, żeby jakoś to się skomponowało.

Magnolii bardzo szkoda...
oliwka 07:17, 28 kwi 2021

Ewcia przykro słuchać o twojej magnolii, dziś czytałam że ma być zimny maj, ale jak będzie zobaczymy. Jestem za ustawieniem basenu w słońcu, inaczej cały zamysł nie ma sensu - będzie po prostu za zimna woda, jak ustawisz poza zasięgiem słońca.
Ja się wstrzymałam z sadzeniem jednorocznych, dziś dopiero to zrobię. Trochę wczoraj zahartowalam mulenbekię. Kupiłam we wtoreknemezje, wilczomlecze ale takie białe ażurowe, heliotropy i dichondrie.
Kamcia 08:18, 28 kwi 2021

No tak, zapomnialam się odnieść co do basenu, hihi.
Zgadzam się z Oliwka - basen powinien stać w słońcu.

W pierwszym roku po wprowadzeniu się do naszego domu, postawiliśmy basen w polcieniu i niestety to byl błąd. Woda była zimna, nam było zimno gdy się kąpaliśmy. Teraz stawiamy w pełnym słońcu i przynajmniej mamy przyjemność z kąpieli.

eVka 09:22, 28 kwi 2021

oliwka napisał(a)
Ewcia przykro słuchać o twojej magnolii, dziś czytałam że ma być zimny maj, ale jak będzie zobaczymy. Jestem za ustawieniem basenu w słońcu, inaczej cały zamysł nie ma sensu - będzie po prostu za zimna woda, jak ustawisz poza zasięgiem słońca.
Ja się wstrzymałam z sadzeniem jednorocznych, dziś dopiero to zrobię. Trochę wczoraj zahartowalam mulenbekię. Kupiłam we wtoreknemezje, wilczomlecze ale takie białe ażurowe, heliotropy i dichondrie.

No niestety, okrycie jej włókniną na nic się zdało. Może za cienka warstwa włókniny była. Sama nie wiem. Masz rację co do tego słońca, mąż mi mówi, że jak zrobimy połowę basenu w cieniu potem będziemy żałować a roboty i pieniędzy masa pójdzie.
Załamka z tą pogodą, dzisiaj i jutro ma być w miarę ciepło a potem znów ochłodzenie a miało już być 20 stopni i słońce.... Żeby chociaż popadało porządnie bo wczoraj podlewać musiałam.
Fajne zakupki zrobiłaś, my chcemy z mężem wybrać się do Kaczergisa po klona
mrokasia 09:30, 28 kwi 2021

Zdecydowanie basen powinien stać w słońcu, mówię z własnego doświadczenia . Ostatecznie cała moja nowa część została zaprojektowana pod basen . Zawsze możesz postawić parasol, który będziesz rozkładać gdy będziesz w basenie a słońce będzie zbyt mocno prażyć.
ajka 09:41, 28 kwi 2021

mrokasia napisał(a)
Zdecydowanie basen powinien stać w słońcu, mówię z własnego doświadczenia . Ostatecznie cała moja nowa część została zaprojektowana pod basen . Zawsze możesz postawić parasol, który będziesz rozkładać gdy będziesz w basenie a słońce będzie zbyt mocno prażyć.

Ja mam basen na środku działki bez drzew i słońce nigdy zbyt mocno nie praży Woda zawsze ochłodzi Nie stawiałabym basenu w półcieniu. Nawet w słońcu woda długo się grzeje.
Kawa 10:18, 28 kwi 2021

Ewunia no i to jest jeden z powodów dla których nie mam magnolii

chociaż jak sie napatrzę każdego roku to mi chęć przychodzi a jak czytam ze zmarzły to odchodzi
basen zdecydowanie do słońca