Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 09:14, 29 cze 2018

mrokasia napisał(a)

Nie ma lekko, trzeba żyć w niezrozumieniu... .

Hehe taki nasz los. Już o hemoglobinie pod rodki nie wspominałam, bo bałam się, że pomyślą, że musze się leczyć na głowę
eVka 09:17, 29 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
O mamusiu, ile roboty sobie zafundowałaś!! Ruszyłaś z kopyta po wakacjach, widać, że dobrze wypoczęłaś, bo z nowymi siłami wróciłaś do ogrodu. Piękny kompost! podziwiam ogrom prac wykonanych i planowanych

Kasiu dziękuję za miłe słowa. Tak porządnie wypoczełam i czuję silny głód ogrodowy, do tego stopnia, że jak wczoraj wpadła moja dobra koleżanka na ploty pourlopowe i siedziała do 22, to prawie się popłakałam z bezsilności, że tyle kompostu leży nie rozwiezione i trawnik nie skoszony (a akurat w końcu wczoraj nie padało popołudniu). Normalnie chciałam, żeby już poszła a ja się wezmę do roboty... Kurde może jednak powinnam się leczyć...
eVka 09:19, 29 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)

Mogę się załapać do tego samego klubu,moi sąsiedzi już chyba przywykli ,że mają szurniętą sąsiadkę co to przewala ziemię pięć razy w te i we wte ale im tujki właśnie padają a moje roślinki rosną w oczach

Hihi, stuknięta sąsiadka (na bank o mnie też tak myślą), chociaż akurat moi sąsiedzi się jakoś bardziej do mnie uśmiechają i prawią mnóstwo komplementów ogrodowych, więc na tym polu nie jest źle. Niektórzy nawet mówią, że kibicują nowej rabacie przy wjeździe i ciekawi są co tam posadzę
mrokasia 09:19, 29 cze 2018

effka napisał(a)

Kasiu dziękuję za miłe słowa. Tak porządnie wypoczełam i czuję silny głód ogrodowy, do tego stopnia, że jak wczoraj wpadła moja dobra koleżanka na ploty pourlopowe i siedziała do 22, to prawie się popłakałam z bezsilności, że tyle kompostu leży nie rozwiezione i trawnik nie skoszony (a akurat w końcu wczoraj nie padało popołudniu). Normalnie chciałam, żeby już poszła a ja się wezmę do roboty... Kurde może jednak powinnam się leczyć...

No ja jak słyszę, że w weekend znowu będziemy mieli gości to mnie normalnie trafia... bardzo lubię gości, ale ...

A u sąsiada mam ksywkę "pani rabatka"
DorKa 09:22, 29 cze 2018

effka napisał(a)

Kurde może jednak powinnam się leczyć...

nie sądzę Ewa ,żeby było na to lekarstwo
eVka 09:40, 29 cze 2018

mrokasia napisał(a)

No ja jak słyszę, że w weekend znowu będziemy mieli gości to mnie normalnie trafia... bardzo lubię gości, ale ...

A u sąsiada mam ksywkę "pani rabatka"

No widzisz, znasz ten ból doskonale
Weekend bez gości zapowiedziałam eMkowi, nawet na obiad do teściówki nie jadę. Za tydzień weekend mi wypada bo jedziemy do rodzinki do łódzkiego (przynajniej szkółke rodkową Ciepłuchy odwiedzę hihi) to ten weekend będzie na maxa pracowity!

"Pani rabatka" boska ksywka, rozczulająca
eVka 09:41, 29 cze 2018

DorKa napisał(a)

nie sądzę Ewa ,żeby było na to lekarstwo

Nawet bym nie chciała teraz już nie wyobrażam sobie życia bez ogrodu!
MagdiCZ 13:01, 29 cze 2018

effka napisał(a)

Witaj.
Rzeczywście lawenda jak wyrośnie będzie wyższa sporo od kulek, chyba lepiej by było odwrotnie, najpierw kule a za nimi lawenda. Przed kulki możesz dać jakieś niskie trawki lub żurawki, nie wiem co ci się podoba.
Nie kombinowałabym już z niczym szczepionym, taki minimalizm przy wjeściu jest sprawdzony. Ewentualnie żeby łyso nie było wiosną, wsadź cebule czosnków jesienią. Będą fajnie górować nad kulkami.
Załóż swój wątek i tam wklejaj zdjęcia ogrodu, będziemy kombinować

Bardzo dziekuje. Za przekopki zabiore sie wiec jak najszybciej i sprubuje z trawka przed, zeby juz tych kulek nie ruszac.
Oczywiscie odezwe sie ze zdjeciem do skomentowania.
eVka 13:15, 29 cze 2018

MagdiCZ napisał(a)

Bardzo dziekuje. Za przekopki zabiore sie wiec jak najszybciej i sprubuje z trawka przed, zeby juz tych kulek nie ruszac.
Oczywiscie odezwe sie ze zdjeciem do skomentowania.

mówię Ci, załóż swój wątek, możesz też wklejać zdjęcia do wątku o pojedynczych rabatach, o tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat
Tam jest mnóstwo doświadczonych osób i na pewno więcej i lepiej doradzą niż ja.
Kasiolaaa 21:57, 29 cze 2018

Ewunia chodz do mnie na rozanke bo wysyp boje sie tylko bo jakas wichura sie zebrala zebym jutro platkow nie zbierala zamiast podziwiania roz