Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Kasiolaaa 18:54, 27 sie 2018

Ewa zazdroszcze zakupow roslinkowych uwielbiam konkretne zakupki jesli sie ma miejsce do nasadzen trawa naprawde powala na kolana
HannaR 20:44, 27 sie 2018

O tą śliwę pewnie będzie zahaczać w przyszłości. Nie da się gdzieś jej przesadzić?
eVka 21:27, 27 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ewa zazdroszcze zakupow roslinkowych uwielbiam konkretne zakupki jesli sie ma miejsce do nasadzen trawa naprawde powala na kolana

Oj, właśnie jutro bądź pojutrze przyjdą tawuły na przedpłocie, a ziemia zupełnie nie przygotowana... zakupy cieszą ale potem kupa roboty hehe
Za pochwałe trawy dziękuję Twoja holenderska też urośnie
eVka 21:31, 27 sie 2018

HannaR napisał(a)
O tą śliwę pewnie będzie zahaczać w przyszłości. Nie da się gdzieś jej przesadzić?

No właśnie nie bardzo mam gdzie. Eh same kłopoty z tym świerkiem, choć piękny jest. Mam jeszcze jedno miejsce dla tego świerka, koło garażu, jak się wkurzę to tam posadzę bo jedyne puste miejsce.
mrokasia 21:34, 27 sie 2018

Wg mnie żeby tego świerka posadzić w tym rogu to oprócz śliwy to i tuje trzeba byłoby zabrać...
eVka 21:39, 27 sie 2018

mrokasia napisał(a)
Wg mnie żeby tego świerka posadzić w tym rogu to oprócz śliwy to i tuje trzeba byłoby zabrać...

Niestety, za ciasno, patrzę na to zdjęcie i widzę dopiero, ze tam to po prostu limkę dosadzę jako kontynuację nasadzeń. Świerk musi pójść w puste miejsce koło garażu. Tam mam 2.5 x 2.5 m szerokości to może się zmieści. One lubią półcien/cień to akurat. Widzicie, jak się na głos myśli, a raczek pisze, to człek sam wpada na różne pomysły.
Dziewczyny dziękuję
Magleska 22:45, 27 sie 2018

Co do świerka ,to nie pomogę
ale masz już busz na rabatach jestem pod wrażeniem pracusiu jest pięknieeeee
Rózanka cudo ......zresztą wszystko mi się podoba
A trawniczek ech.....zazdraszczam
U mnie pełno dziur po szczochach psich - moja wina ,bo nie chce mi się 3 razy dziennie na spacerki latać

Powiedz ...... jak podlewasz swój trawnik ? Tzn czy codziennie i w jakim czasie ?
Mój niby codziennie podlewany ,a wiecznie przesuszony jest
Zana 23:45, 27 sie 2018

Ewuś, u Ciebie już wczoraj nadrobiłam zaległości, alem się nie wpisała, bom z pozycji leżącej po sobotniej jeździe męczącej czytała, dochodząc do siebie. W każdym razie piękne fotki zaliczyłam. Trzymam kciuki i kibicuję w walce z ćmą!

A co do świerka, to czy masz napisaną odmianę? Bo wiesz, właśnie znalazłam na którejś stronie 24 odmiany świerka kaukaskiego i różne mogą różnie rosnąć. Jak ma być wysoki to to miejsce zaproponowane przez Hanię wydaje się słuszne. Em kupił, nie masz wyjścia, no musisz posadzić, bo a nóż się negatywnie zatnie na ogród. A tak to będzie miał "swoje" drzewo, od razu łagodniejszym okiem będzie spoglądał na różne przekopywanki, tetrisy itp..
Toszka 05:55, 28 sie 2018

Ja proponuję tylko, aby świerka od wiosny mocno ciąć - będzie rozkosznie gęsty i kompaktowy...i do ujarzmienia przez wiele lat
eVka 10:03, 28 sie 2018

Magleska napisał(a)
Co do świerka ,to nie pomogę
ale masz już busz na rabatach jestem pod wrażeniem pracusiu jest pięknieeeee
Rózanka cudo ......zresztą wszystko mi się podoba
A trawniczek ech.....zazdraszczam
U mnie pełno dziur po szczochach psich - moja wina ,bo nie chce mi się 3 razy dziennie na spacerki latać

Powiedz ...... jak podlewasz swój trawnik ? Tzn czy codziennie i w jakim czasie ?
Mój niby codziennie podlewany ,a wiecznie przesuszony jest

Sporo rabaty przybrały masy przez ponad rok, nie chce się wierzyć, że to to sao wmiejsce...
Różanke uwielbiam, dzisiaj będę wycinac kolejny raz przekwitniete kwiatostany, jakoś wyjątkowo relaksuje mnie to zajęcie
Co do trawnika, podlewam go w suszę co drugi dzień 1,5 godziny, długo ale chcę żeby dobrze woda wsiąknęła w glebę, a że darń jest gęsta to nie takie łatwe. Sypnęłam równiez nawóz 100 dniowy w lipcu. Na psie siki sposobu niestety nie znam, bo mam tylko koty, które na szczęscie swoje potrzeby załatwiają w rabatach i zasypuja korą hehe