Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 13:19, 28 sie 2018

Patrzę i patrzę, no ta śliwa ewidentnie do wylotu się nadaje... hmmm
HannaR 13:20, 28 sie 2018

Tak go wsadzić, żeby w przyszłości na dotykał szmaragdów. Wiśnia chyba będzie musiała dostać nową miejscówkę.

HannaR 13:25, 28 sie 2018

Ja to bym się zastanowiła, czy więcej ich tam nie posadzić. Osobiście wolałabym widok na świerki, a nie na bloki. Szmaragdy nie urosną takie duże.
Zana 13:37, 28 sie 2018

effka napisał(a)

Dziewczyny, nie no ułatwiacie , dobra sadze dzisiaj, przesadzę rozchodnika giganta i rozplenicę i może bardziej na przodzie go wsadzić? Poradzcie

Śliwę bym stąd wyautowała. Świerczek na razie malutki to może nie trzeba wykopywać rozchodnika i rozplenicy, ona może przesadzania o tej porze nie przeżyć do przyszłego roku. Na razie bym je zostawiła, wykopiesz na wiosnę. Nie wiem ile tam jest miejsca w cm, ale wydaje mi się, że kiedyś jak świerk nabierze masy to te tujki będą za nim niepotrzebne. Zresztą po co Ci tuje za świerkiem? Po bokach to i owszem.
eVka 13:49, 28 sie 2018

Haniu, nie chce całego szpalera takich wielkich drzew, tym bardziej, że zaraz za szmaragdami na dniach będzie się budował domek jednorodzinny i trochę mnie osłoni. śliwy wiśniowe chcę wyprowadzić jak najwyżej się da, szmaragdy też spore rosną wbrew pozorom.
Śliwa w takim razie do przesadzenia jesienią. Poszukam jej przyzwoitej miejscówki...
Rzeczywiście co najmniej dwa szmaragdy za świerkiem będą zbędne, na nie akurat mam od razu miejsce ale to też jesienią. Ok, czyli wsadzam świerka uwzględniając, że nie ma dwóch szmaragdów i śliwy
Matko, eMek padnie jak usłyszy, że przesadzanie będzie hehe
Fajnie was mieć jako doradców
Zana 14:05, 28 sie 2018

effka napisał(a)

No cóż, sam sobie zgotował taki los. Ale przecież to JEGO DRZEWO
mrokasia 14:13, 28 sie 2018

effka napisał(a)

Powiedz mu, że znalazłaś dla jego drzewa świetną, reprezentacyjną miejscówkę, w rogu, żeby był super widoczny. A żeby miał tam wystarczająco dużo miejsca to trzeba przesadzić te dwa drobne szmaragdy ale to super bo właśnie potrzebne Ci są w innym miejscu więc i taniej będzie bo nie trzeba kupować .
iwka 14:28, 28 sie 2018

jakie kombinatorki

Fajnie będzie
HannaR 14:36, 28 sie 2018

mrokasia napisał(a)

Powiedz mu, że znalazłaś dla jego drzewa świetną, reprezentacyjną miejscówkę, w rogu, żeby był super widoczny. A żeby miał tam wystarczająco dużo miejsca to trzeba przesadzić te dwa drobne szmaragdy ale to super bo właśnie potrzebne Ci są w innym miejscu więc i taniej będzie bo nie trzeba kupować .

Widzę, że na ogrodowisku można nauczyć się czegoś więcej niż ogrodnictwa .
HannaR 14:37, 28 sie 2018

effka napisał(a)
Haniu, nie chce całego szpalera takich wielkich drzew, tym bardziej, że zaraz za szmaragdami na dniach będzie się budował domek jednorodzinny i trochę mnie osłoni.

Super, że będzie ten domek. Zawsze to inne sąsiedztwo niż bloki. Wiem co mówię .