Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Magleska 09:12, 06 lis 2017

Moje były po dyszce , wysokość niezbyt duża coś ok 80 cm ,ale już podrosły ze 20
Mnie tak bardzo kusi ,żeby iść do ogrodu ..... dziś mam wolne .... ale nie chcę od nowa się zaprawić
Naprawdę fajnie już u Ciebie ,podoba mi się bardzo
Warzywnik blisko koszmarka będzie ? Czy raczej na środku ?
Tam przy koszmarku możesz sobie fajną cienistą rabatę zrobić......funkie itp ...
Zana 09:16, 06 lis 2017

No robota, że fiu, fiu. Niech zdrowo rośnie
eVka 10:03, 06 lis 2017

Magleska napisał(a)
Moje były po dyszce , wysokość niezbyt duża coś ok 80 cm ,ale już podrosły ze 20
Mnie tak bardzo kusi ,żeby iść do ogrodu ..... dziś mam wolne .... ale nie chcę od nowa się zaprawić
Naprawdę fajnie już u Ciebie ,podoba mi się bardzo
Warzywnik blisko koszmarka będzie ? Czy raczej na środku ?
Tam przy koszmarku możesz sobie fajną cienistą rabatę zrobić......funkie itp ...

O to fajna cena, na wiosnę będę szukać, po zrobieniu elewacji koszmarkowej.
Choiny szybko rosną u ciebie Z ogrodem lepiej juz sobie odpuść i tak już końcówka, szkoda zdrowia.
Ja musze jeszcze trawnik skosić bo wczora nie zdąrzyłam a już miejscami wysoka trawa.

Warzywnik będzie o tutaj, gdzie te brązowe skrzynki narysowaneobok jagodnika a pod koszmarkiem cienista rabata z choinami ciętymi, funkami, żurawkami etc. przeynajmniej takie są plany a co przez zimę się urodzi w moje głowie to kto wie...

eVka 10:04, 06 lis 2017

Zana napisał(a)
No robota, że fiu, fiu. Niech zdrowo rośnie

Dziękuję
Lulilaj 10:45, 06 lis 2017

Cena szmaragdów naprawdę fajna. Ja płaciłam za swoje 8 a to takie chucherka ...Plany na warzywnik fajne . Ja też planuję rewolucję w moim warzywniku , bo w tym roku to już się nie mogłam na niego patrzeć
eVka 11:03, 06 lis 2017

Lulilaj napisał(a)
Cena szmaragdów naprawdę fajna. Ja płaciłam za swoje 8 a to takie chucherka ...Plany na warzywnik fajne . Ja też planuję rewolucję w moim warzywniku , bo w tym roku to już się nie mogłam na niego patrzeć

Za 9 zł były takie malutkie, więc zamknęłam oczy i zapłaciłam dwa razy więcej... za większe.
Z tym warzywnikiem, to chce 3 skrzynie drewniane, bo do tej pory rodzice którzy miezkają obok ieli wielkie grządki pełne warzyw ale siły na obrabiabie tego mało. Zakazałam im tyrania na maxa w ogrodzie i zrobię im te srzynie, mniej schylania, wszystko łatwiej pielęgnować. Tato przez zimę będzie robił skrzynki, żeby wczesną wiosną wysiać warzywka i posadzić truskawki
A ty jaki planujesz warzywnik?
eVka 14:27, 06 lis 2017

Jupiii, kupiłam śliwy wiśniowe 6 szt w końcu trafiłam na takie w dobrej cenie i nie mikruski. Mają ok. 2-2,5 m, jeszcze krzaczaste w sensie bez głównego wyprowadzonego pnia ale ja już sobie z nimi poradzę Piątek mam wolny to będzie sadzenie, już się doczekac nie mogę. Teraz tylko doorenbosy musze znaleźć mniejsze, wszędzie po. 130 zł/szt a chciałabym takie do 70 zł.
DorKa 14:45, 06 lis 2017

effka napisał(a)
Jupiii, kupiłam śliwy wiśniowe 6 szt w końcu trafiłam na takie w dobrej cenie i nie mikruski. Mają ok. 2-2,5 m, jeszcze krzaczaste w sensie bez głównego wyprowadzonego pnia ale ja już sobie z nimi poradzę Piątek mam wolny to będzie sadzenie, już się doczekac nie mogę. Teraz tylko doorenbosy musze znaleźć mniejsze, wszędzie po. 130 zł/szt a chciałabym takie do 70 zł.

Zazdroszczę... Pogoda Ci się szykuję na piątek także nic tylko sadzić.

Nie wątpię ,że sobie poradzisz z wyprowadzeniem drzewek , tylko nóż naostrz przed cięciem, bo go kanciki mogły lekko stępić
eVka 14:50, 06 lis 2017

DorKa napisał(a)

Zazdroszczę... Pogoda Ci się szykuję na piątek także nic tylko sadzić.

Nie wątpię ,że sobie poradzisz z wyprowadzeniem drzewek , tylko nóż naostrz przed cięciem, bo go kanciki mogły lekko stępić

Ooo tak nawet jeszcze prognoz nie sprawdzałam heheheh padnę z tym nożem hheheh a jak ci fotkę nożyka zrobię to skonasz, taki kozik nornalnie musze podjechac do sklepu porządny sprzęt tnący do darni kupić ciągle zapominam...
DorKa 14:59, 06 lis 2017

effka napisał(a)

Ooo tak nawet jeszcze prognoz nie sprawdzałam heheheh padnę z tym nożem hheheh a jak ci fotkę nożyka zrobię to skonasz, taki kozik nornalnie musze podjechac do sklepu porządny sprzęt tnący do darni kupić ciągle zapominam...

Koniecznie zdjęcie kozika wklej i śliwki po posadzeniu też
Kozik nie kozik Najważniejsze, że się sprawdza.