Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Wendy79 17:53, 11 lis 2017

Czekam na obiecane na dzisiaj zdjęcia
eVka 12:04, 12 lis 2017

Dziewczynki, zdjęcia będą obiecuję
eVka 12:32, 12 lis 2017

DorKa napisał(a)
Wrzosowisko miodzio ( też macie wrażenie,że im starsze jesteście tym większy regres intelektualny przechodzicie ? To chyba przez małe dzieci ) W każdym razie wracając do Twojej pracy, narobiłaś się i to widać a efekty super.I ten kancik Już nowym czy jeszcze starym kchennym? Spokojnego weekendu.

Dorka dziękuję bardzo mi się podoba to wrzosowisko, dokupię dzisiaj jeszcze wrzoski, żeby je powiększyć.
A kanciki wczoraj robiłam już nowym extra nożem. Dzięki Magleska

Dumna jestem z mojego kawałka ziemi, wygląda już coraz bardziej jak ogród a nie chwastowisko...
eVka 12:40, 12 lis 2017

Magleska napisał(a)
Te Pisardi okazałe coraz piękniej u Ciebie , ...........takie uporządkowane nasadzenia ......fajnie
Bardzo dużo w tym sezonie zrobiłaś .....pozdrawiam i lecę sprzątać .....chyba muszę podlać cisy w skrzyniach ,bo deszczu nie widać

Dzięki Magda, cieszę się że jeszcze w tym roku je posadziłam, co do uporzadkowania, mam fioła na punkcie symetrii, nawet jak bym chciała bardziej asymetryczne kompozycje, zupełnie mi nie wychodzą, dlatego asekuracyjnie robię proste linie
Podlewać podlewać, przed zimą jak najwięcej. Ja codziennie albo co drugi dzień leję szmaragdy i młode nasadzenia, co by sie przyjęły przed dużymi mrozami.Na razie cieplutko u nas, słonko świeci, rośliny czyja wiosnę hehe
Tu liliowiec
eVka 15:07, 12 lis 2017

Rzeczywiście coś w tym jest, choć moja ma już 6 lat i wracam do ludzi i do świata
eVka 15:27, 12 lis 2017

No i zdjęć nie będzie, bo właśnie wróciłam z LM z kolejnymi workami kory, brzozami, cebulami czosnków za grosze. Dorzucili nawet gratis nawóz do iglaków, nie wiem czym zasłużyłam hihi
A teraz jadę w gości i czasu brak na foty.
szemusia 19:28, 12 lis 2017

W LM kupiłaś doorenbosy???
eVka 21:02, 12 lis 2017

szemusia napisał(a)
W LM kupiłaś doorenbosy???

O hehe teraz dopiero zauważyłam, co mi smartfon napisał, nie brzozy tylko wrzosy hihi, 26 szt wyszły po 2 zł z groszami. A może te brzozy podświadomie mi się napisały
Jutro będę szukać doorenbosków ale to w szkółkach.
Buziaczki
Wendy79 21:15, 12 lis 2017

No, to wszystko wyjaśnia, bo już się zastanawiałam, w którym LM we Wrocławiu brzozy dostałaś
eVka 21:56, 12 lis 2017

Wendy79 napisał(a)
No, to wszystko wyjaśnia, bo już się zastanawiałam, w którym LM we Wrocławiu brzozy dostałaś

Jak bym dorwała tanie, to i w LM bym nawet kupiła, DESPERATKA ehehe
Swoją droga duże egzemplarze drzew to strach samemu sadzić, bo mogą się nie przyjąć. Prawidłowe oplalikowanie łatwe nie jest.
W jednej ze szkółek wypatrzyłam piękne graby fastigata już takie dorosłe olbrzymy po 230 zł. Chciałam trzy sztuki, ale jak właściciel wyliczył ile kosztowałoby posadzenie ich przez pracowników szkółki wraz z opalikowaniem, to wyszło jeszcze raz tyle co drzewa. Szok. Wobec tego pozostają mi chyba mniejsze egzemplarze, które sama dam radę posadzić.