Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Lulilaj 13:55, 08 lis 2017

effka napisał(a)

O Dorka dasz namiar na korę?

Dorka, ja też poproszę jeśli można

Nie mam jak pisać bom w pracy ale jak przeczytałam, że wspominacie o korze to musiałam
Zaległości pouzupełniam wieczorem...

Ewa a jeśli chodzi o maliny w cieniu to moje jakoś dają radę, choć ładniej dojrzewają te w słońcu (są słodsze i większe). Aha mam starą odmianę - Polana.
wiklasia 14:00, 08 lis 2017

za korę z olx.
DorKa 14:10, 08 lis 2017

Lulilaj napisał(a)

Nie mam jak pisać bom w pracy ale jak przeczytałam, że wspominacie o korze to musiałam

Ewa a jeśli chodzi o maliny w cieniu to moje jakoś dają radę, choć ładniej dojrzewają te w słońcu (są słodsze i większe). Aha mam starą odmianę - Polana.

Asia poszło
eVka 14:20, 08 lis 2017

DorKa napisał(a)
poszło

Dziękuję.
eVka 14:23, 08 lis 2017

Hm przeliczyłam i z dostawą drogo w sumie bo po 16 zł za worek. Ale i to dziękuję jeszcze raz za namiar
DorKa 14:28, 08 lis 2017

effka napisał(a)
Hm przeliczyłam i z dostawą drogo w sumie bo po 16 zł za worek. Ale i to dziękuję jeszcze raz za namiar

Ja w zeszłym roku kupowałam i nie pamiętam dokładnie ceny ale ona taka lepsiejsza była. Tym bardziej szkoda kasy wyrzuconej w błoto

Tak jak pisałam , ja na zimę jeżeli już to kupiłabym najtańszą tylko w celu zabezpieczenia a na wiosnę uzupełnić dekoracyjnie już ładniejszą.
eVka 15:15, 08 lis 2017

Lulilaj napisał(a)

No właśnie, ja kuiłam 4 szt odmiany Polka i wiem że w słońcu będą najładniej owocować, najwyżej na próbe posadze w cieniu a jak będzie lipa to przesadzę do słońca na drugą działkę.
eVka 15:15, 08 lis 2017

DorKa napisał(a)

Ja w zeszłym roku kupowałam i nie pamiętam dokładnie ceny ale ona taka lepsiejsza była. Tym bardziej szkoda kasy wyrzuconej w błoto

Tak jak pisałam , ja na zimę jeżeli już to kupiłabym najtańszą tylko w celu zabezpieczenia a na wiosnę uzupełnić dekoracyjnie już ładniejszą.

Chyba tak zrobię...
eVka 15:36, 08 lis 2017

No nie! Oglądam ogród Angeliki (Na zielonej... trawce ) i stwierdzam, że muszę mieć wrzosy. Zachorowałam na nie a mam idealne miejsce na przyszłej rabacie brzozowej. Oj zaczynam zimowe planowanie
eVka 18:39, 08 lis 2017

A czy wrzosy można jeszcze teraz posadzić? Mam z doniczki przed domem z 10 szt., dokupiłabym jeszcze trochę i wrzosowisko gotówkę, tam kwaśno bo niedaleko hortensje i iglaki to by pasowało.