Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 18:32, 10 lis 2017

Lulilaj napisał(a)

Wyszliśmy z tego samego założenia

U nas ogrodzenie to 210 m. bez bram i furtki. Jak wiesz z przodu mamy posadzone tuje, więc doszliśmy do wniosku że ładnych paneli nawet nie było by za bardzo widać. Szkoda było by mi pieniędzy. Chodź od naszych wykonawców słyszałam, że ludzie wydają na nie i po 50 tyś. No ale kto bogatemu zabroni ?

My musieliśmy wziąć ekipę, choć eM miał ochotę robić sam. Wiem, że dałby radę bo to zdolny chłopak jest ale szkoda mi było, żeby kolejny urlop spędził od rana do wieczora przy pracy, tym bardziej, że cały czas jest co robić

To macie o wiele więcej niż my ogrodzenia. 50 tys na ogrodzenie no cóż...wolałabym podróż na koniec świata hehe
Czasami lepiej komuś zapłacić i odpocząć niż każdą wolną chwilę charować.
eVka 20:33, 10 lis 2017

Kilka fotek na szybko, nie miałam głowy do zdjęć, bo mnóstwo pracy dzisiaj miałam. Mama cebule posadziła, zostały jeszcze tylko tulipany i szafirki. Krokusy i czosnki posadzone.
Zrobiłam w końcu mini wrzosowisko:

Magleska 20:35, 10 lis 2017

No i pięknie wrzosowisko urocze .
Ps straszne ceny ogrodzeń u Was ;(
magda19831 21:02, 10 lis 2017

effka napisał(a)

Zrobienie ogrodzenia ozdobnego od frontu kosztowałoby tyle co nowy samochód... wolę samochód hehe
Właśnie zjadłam powolne śniadanko i zbieram się zaraz do szkółki po śliwy.
Wasze ogrodzenie bardzo ładne, też macie grafitowe?

Tak, nasze panele ogrodzeniowe są grafitowe.
eVka 21:23, 10 lis 2017

Magleska napisał(a)
No i pięknie wrzosowisko urocze .
Ps straszne ceny ogrodzeń u Was ;(

Dzięki, małe ale na próbę zrobiłam, jak się przyjmie i nie zmarznie powiększę obszar pod wrzosy.

Ceny ogrodzeń chore są... była dzisiaj kolejna firma na pomiarach, zobaczymy jaką cenę powiedzą, to znajomy z pracy, nasz podwykonawca. Liczę na dobry rabat
eVka 21:32, 10 lis 2017

A tu śliwy pissardi, małe jeszcze i do wyprowadzenia.

Po posadzeniu było już ciemno, stąd brak zdjęć po. Nadrobić jutro.

Na wiosnę muszę obsadzić te dwie rabaty trawami niskimi i wysokimi i jeżówkami żeby dodać im lekkości. A no i oczywiście w róg trzy brzozy doorenbos, chyba że jeszcze w przyszłym tygodniu znajdę, to będą jeszcze w tym roku.
szemusia 21:56, 10 lis 2017

To popracowałaś, aż Ci zazdroszczę
Ja wróciłam i ciemno się zrobiło... Może jutro nadrobię

Pięknie Ci wrzosowisko wyszło. Ja jakoś nie mam do nich ręki, ale u innych zawsze podziwiam.

Te pisardii wcale nie takie małe. One chyba dość szybko rosną, może nie będziesz musiała za długo czekać. Pamiętam, jak Toszka kiedyś pisała o ich wyprowadzaniu, ze właśnie po obcięciu gałązki nie odrastają, więc nie ma problemu, by nadać im wyższości. Jak nie znajdę tych wysoko szczepionych, to może też pomyślę nad ich wyprowadzeniem.
eVka 22:58, 10 lis 2017

szemusia napisał(a)
To popracowałaś, aż Ci zazdroszczę
Ja wróciłam i ciemno się zrobiło... Może jutro nadrobię

Pięknie Ci wrzosowisko wyszło. Ja jakoś nie mam do nich ręki, ale u innych zawsze podziwiam.

Te pisardii wcale nie takie małe. One chyba dość szybko rosną, może nie będziesz musiała za długo czekać. Pamiętam, jak Toszka kiedyś pisała o ich wyprowadzaniu, ze właśnie po obcięciu gałązki nie odrastają, więc nie ma problemu, by nadać im wyższości. Jak nie znajdę tych wysoko szczepionych, to może też pomyślę nad ich wyprowadzeniem.

O 17 skończyłam to już ciemno było... obym ja miała rękę, zakwasiłam ziemię kwaśnym torfem i przekompostowaną korą plus kompost. Na zimę chce okryć wrzosowisko gałązkami iglastymi.

Pissardi takie z tych średnich, oby szybko rosły i zasłoniły okropny widok zza ogrodu.

Szukaj może takich ładnie wyprowadzonych, widziałam u nas w szkółce piękne egzemplarze z prostym pniem i ładna koroną, bardzo wysokie.
Magleska 06:31, 11 lis 2017

Te Pisardi okazałe coraz piękniej u Ciebie , ...........takie uporządkowane nasadzenia ......fajnie
Bardzo dużo w tym sezonie zrobiłaś .....pozdrawiam i lecę sprzątać .....chyba muszę podlać cisy w skrzyniach ,bo deszczu nie widać
DorKa 09:27, 11 lis 2017

Wrzosowisko miodzio ( też macie wrażenie,że im starsze jesteście tym większy regres intelektualny przechodzicie ? To chyba przez małe dzieci ) W każdym razie wracając do Twojej pracy, narobiłaś się i to widać a efekty super.I ten kancik Już nowym czy jeszcze starym kchennym? Spokojnego weekendu.