Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Wendy79 20:44, 13 lis 2017

Niezła kupa końska Może na przyszły rok uda mi się załatwić taką od właściciela koni z mojej wsi. Mój obornik przekompostowany i prawie bez aromatu
Robota Ci się pali w rękach
DorKa 21:26, 13 lis 2017

Widzę,że dzień się udał i to jak Patrząc na takie efekty to pewnie zapomniałaś już o okropnej pogodzie, w jakiej przyszło Ci pracować Symetrycznie, równiutko i te kolorki ....po prost pięknie! ps I kalosze urocze Widzę,że na odpoczynek póki co nie dajesz sobie szans
eVka 21:28, 13 lis 2017

Magleska napisał(a)
Pracusiu pałęczkę przejęłaś hihi .....
Ale efekty są super ....... wrzosowisko młodziutkie ,a fajnie już wygląda ..... przyszły sezon już będzie szał
a może przy dużym buksie małe Buksy dosadź ? I same trawy z nimi ?

Magda musiałam po Tobie przejąć pałeczkę co by nudno nie było
Żart
Mam nadzieję że wrzosy przeżyją zimę bez uszczerbku.
Rzeczywiście koło Busks miedzy potrawami można by kulki i stożki posadzić. Po lewej stronie też są małe buksowe kuleczki sztuk cztery, więc będzie grało coś kolorowego by się jeszcze przydało, jeżówki dadzą radę w półcieniu? Jeszcze może stipy?
eVka 21:43, 13 lis 2017

Lulilaj napisał(a)
Zdecydowanie pracuś . Wpędzasz mnie w kompleksy
To wrzosowisko wcale nie zapowiada się na małe Już robi wrażenie, zresztą podobnie jak cała reszta

A gdzie ostatecznie kupujesz korę? Pamiętam, że chciałaś wypróbować tą tańszą z Cas?

Zapomniałam dodać, że bardzo podoba mi się ta intensywna czerwień na tle kory.Super to wygląda

Pracuś dziękuje, 6 godzin w ogrodzie dzisiaj hehe. E tam kompleksy, Ty też pracuś jesteś, że hej.
Korę kupiłam najpierw lepszą po 13 zł ale jak zobaczyłam ile dziesiątek worków idzie zdecydowałam się na tańszą po 6.5 zł z Casto. Jest ok, nie jest oczywiście sortowana, frakcja 0-60 ale jak na taka cenę jest ok.
Kocham zestawienie bordo lub czerwieni z zielenią i limonką.
eVka 21:51, 13 lis 2017

HannaR napisał(a)
Witaj Ewo,
Obok starego bukszpanu zrobiłabym kompozycję z bukszpanów różnej wielkości i np. carexów albo hakone, które lubią półcień. (Może na wiosnę uformować tego dużego w sześcian albo kulę.) To dosyć pospolite rozwiązanie, ale za to sprawdzone.
Pozdrawiam
Hania

Witaj Haniu. Dobry pomysł, tak zrobię, hakowe uwielbiam i mam na rabacie jako obwódka i myślę że tu też będzie pięknie wyglądać w zestawieniu z ciemną zielenią buksów,może wezmę tym razem nie all gold tylko aureola, jaśniutko zieloną plus carexy evergold. Stopy zostawię na rabatę przy drugim tarasie. Tylko skąd ja kasę na tyle buksów wezmę. Jadę jutro zobaczyć czy w moim Kwiatonie nie ma przecen boksów, mogłabym je teraz zadołować.
Dużego buksa będę ciachać w kulę chyba. Już jest i tak mocno przyciety bo był krzakiem zwykłym.
Pozdrawiam
eVka 22:00, 13 lis 2017

Wendy79 napisał(a)
Niezła kupa końska Może na przyszły rok uda mi się załatwić taką od właściciela koni z mojej wsi. Mój obornik przekompostowany i prawie bez aromatu
Robota Ci się pali w rękach

Ja qpy mam dużo, cztery konie produkują nieustannie, tylko trzeba załadować do worków i przywieźć. Nawet nie śmierdzi, bo już trochę leży, do wiosny będzie jak złoto
Robota się pali pali, dzisiaj jak robocop działałam, teraz ledwo żyję...
eVka 22:21, 13 lis 2017

Dla porównania jak było pół roku temu:
wiklasia 22:32, 13 lis 2017

Takie zestawienia pokazują jaki ogrom pracy włożyłaś w tym sezonie w swój ogród. Oklaski dla tej pani się należą
eVka 00:05, 14 lis 2017

Dziękuję Wiklasiu to bardzo mile co piszesz! Jak porównuję te zdjęcia to rzeczywiście nię wierzę że sama w zasadzie to zrobiłam. Przyjemne uczucie, normalnie wonderwomam
Zana 07:14, 14 lis 2017

Ewa, ja też podziwiam ogrom wykonanej w tym sezonie pracy. To naprawdę widać.
Jeżówki w półcieniu dają radę, przynajmniej u mnie.