Nie mam pojęcia, tak wygląda kwitnący (te krzaczki z białymi kwiatkami):
Ma być kompaktowy, rośnie nieduży, kupiłam u Grochowskich ale sobie nie zapisałam nazwy.
Kupiłam w maju w zeszłym roku. W tym roku juz dużo większy. Nie mogę się doczekać kwitnienia. Te kwiatki wyglądają ja różyczki Może to odmiana Snowbelle, podobne kwiatki.
Chodzi mi o to ile max metrów linii kroplującej macie w jednej ciągłości.
Np. ja mam kilka sekcji i tak rabata hortensjowa jest osobno tam jest ok 120m i woda równo dolatuje. Na rabacie różowej mam jeszcze więcej i już na końcu słabiej leci. Trzecie podłączenie idzie do rabaty przy drodze, gdzie teraz kwitną tulipany i tam było za mało metrów linii więc sie na złączkach rozsadzało od ciśnienia, no to tam dołożyłam więcej węża kroplującego.
Gdzieś czytałam, że niektóre jaśminowce są bardzo podatne na mszyce, a inne mniej. Chyba, że z nadmiaru nowych informacji wszelakich znowu coś pokręciłam
Ja jeszcze nie mam nawadniania żadnego, ale najdłuższa linia kroplująca będzie mieć 35 m (to jest długośc rabaty więc linia będzie dużo dłuższa bo będzie się wić po rabacie a i tak zastanawia się czy nie podzielić tego na min. dwie osobne sekcje.