Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 20:52, 29 kwi 2019

Kamcia napisał(a)

Jak wracalam do Niemiec to musielismy zjechac z autostrady A4 bo byl korek i jechalismy bocznymi drogami i wiem, ze przejezdzalismy kolo takiej duzej szkolki z drzewami. To bylo niedaleko gminy Kobierzyska, czy cos takiego. Skojarzylam, bo tam moja siostra sie buduje.

Nie mielismy czasu, zeby tam zajrzec, ale tak sie zastanawialam jak tam cenowo jest i myslalam, ze moze wiesz... hihi

Ale jak mowisz, ze tam duzo szkolek pod Wroclawiem jest to moze Ty wcalej o tej nie myslalas.

Hmm w Kobierzycach chyba nie byłam w żadnej szkółce. Jedt ich mnóstwo wokoło Ja bardziej od strony Środy Śląskiej mieszkam i do tamtych szkółek jeżdżę.
eVka 20:54, 29 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

Myślisz że to on? Możliwe. Bardzo ładny ale dość nisko szczepiony chyba.

Wydaje mi się, że to może być on ale pewna nie jestem. On szczepiony na ok. 1.7 m za nisko jak dla mnie.
Bardxo ładny i rzuca się w oczy.
mrokasia 21:00, 29 kwi 2019

Przyszłam na fotki Lukasa i Green Dwarfa ale chyba leje u Ciebie bo fotek nie ma. Zazdroszczę deszczu. Pchnij trochę do mnie, co?
eVka 21:00, 29 kwi 2019

Sima napisał(a)

Zrobiliśmy go z podpuszczania chrzestnej jeszcze przed zakładaniem ogrodu. Sami byśmy nie wpadli na to
Jak będzie kanaliza do dojdzie do niego jeszcze drugi zbiornik na szambo (10 000l) - rury mamy już wkopane. Odkazić zbiornik można, ale do warzyw i tak chce osobny.

Do zbiornika mam podłączoną pompę i podlewam wężem.
Mamy co prawda system do automatycznego podlewania ale wiecznie coś nie działa. Nie możemy trafić we Wrocku na sensownego fachowca od tych sterowników etc.
Jestem na gardenie a wszyscy fachowcy tym gardzą po ponoć jest to proste a my sami nie ogarniamy

Super wam podpowiedziała pomysł Większość ludzi wpada na nie dopiero podczas użytkowania ogrodu, tak jak ja
Ja też chcę nawadnianie z Gardeny. Mówisz, że się psuje? Kurcze nie fajnie A próbowałaś w centrumnawadniania.com może pomogą. Mają Gardenę.
Sami robiliście nawadnianie?
eVka 21:01, 29 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Przyszłam na fotki Lukasa i Green Dwarfa ale chyba leje u Ciebie bo fotek nie ma. Zazdroszczę deszczu. Pchnij trochę do mnie, co?

A mam zaskoczona
Juz Ci wklejam
Mega leje. Urwanie chmury. Hektolitry deszczu spadają.
Sima 21:02, 29 kwi 2019

Kamcia napisał(a)

Jak wracalam do Niemiec to musielismy zjechac z autostrady A4 bo byl korek i jechalismy bocznymi drogami i wiem, ze przejezdzalismy kolo takiej duzej szkolki z drzewami. To bylo niedaleko gminy Kobierzyska, czy cos takiego. Skojarzylam, bo tam moja siostra sie buduje.

Nie mielismy czasu, zeby tam zajrzec, ale tak sie zastanawialam jak tam cenowo jest i myslalam, ze moze wiesz... hihi

Ale jak mowisz, ze tam duzo szkolek pod Wroclawiem jest to moze Ty wcalej o tej nie myslalas.

Jeżeli jechałaś przez Żurawinę na Kobierzyce to mogły być Galowice (po lewej dużo drzew)
eVka 21:02, 29 kwi 2019

Sima napisał(a)

Jeżeli jechałaś przez Żurawinę na Kobierzyce to mogły być Galowice (po lewej dużo drzew)

Muszę tam w końcu pojechać.
Sima 21:06, 29 kwi 2019

effka napisał(a)

Super wam podpowiedziała pomysł Większość ludzi wpada na nie dopiero podczas użytkowania ogrodu, tak jak ja
Ja też chcę nawadnianie z Gardeny. Mówisz, że się psuje? Kurcze nie fajnie A próbowałaś w centrumnawadniania.com może pomogą. Mają Gardenę.
Sami robiliście nawadnianie?

Samoróbka i bez sensownego serwisowania. Psuje się pewnie przez nas
Zobaczę z chęcią ten adres
Sima 21:08, 29 kwi 2019

effka napisał(a)

Muszę tam w końcu pojechać.

Ja bym zostawiła tam fortunę jak bym ją miała
eVka 21:08, 29 kwi 2019

Kasiu, Green Pillar vs Lucas

Green Pillar