Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 13:10, 21 maj 2019

malgol napisał(a)

Matko! jakie piękne kulaski! jak to zrobić? moje sa dużo luźniejsze i dlatego nigdy nie uzyskam takich zgrabnych kulek

Gosiu, a ile razy w roku je tenisz, przypomnij mi proszę?

Dziękuję bardzo je lubię, mimo, że chyba są niepopularne na O.
malgol 13:18, 21 maj 2019

effka napisał(a)

Gosiu, a ile razy w roku je tenisz, przypomnij mi proszę?

Dziękuję bardzo je lubię, mimo, że chyba są niepopularne na O.

Tnę wiosną zanim puszczą liście.A potem to tak jak teraz, gdy puszczają te długaśne baty to je ścianam.No i niby po kwitnieniu choć w rzeczywistości to obcinam w trakcie bo nie przepadam za kwitnacą wersją

Planuje rabatkę z tymi kulkowymi tawułami i molinią ED,ale plany stale się oddalają bo one nie chcą być kulkami
eVka 13:33, 21 maj 2019

malgol napisał(a)

Tnę wiosną zanim puszczą liście.A potem to tak jak teraz, gdy puszczają te długaśne baty to je ścianam.No i niby po kwitnieniu choć w rzeczywistości to obcinam w trakcie bo nie przepadam za kwitnacą wersją

Planuje rabatkę z tymi kulkowymi tawułami i molinią ED,ale plany stale się oddalają bo one nie chcą być kulkami

Hmm a ciachasz je w zgrabne kulki, dosyć mocno, w sensie nie tylko same odrosty ale niżej? Ja tne min. 3 razy w roku: wiosną w stanie bezlistnym, wiosną jak puszczą długie odrosty, latem podczas kwitninia i czasem też jesienią we wrześniu. Często ale zajmuje mi to chwilkę a ładnie wygląda. Dużo więcej czasu zajmuje mi kulkowanie buksów, bo tam trzeba idealnie co do listka, nie jak przy tawułach raz ciach.
eVka 16:56, 21 maj 2019

Klon Globossum kupiony i ... piękny buk purpurowy Tricolor szczepiony u podstawy Kolorki ma obłędne, w słońcu mieni się kolorami. Czekam na dostawę jutro. Totalnie spontaniczny zakup, eMkowi tak się spodobał, że musimy mu reprezentacyjne miejsce znaleźć.
Będą fotki
Wiolka5_7 17:27, 21 maj 2019

Ale zakupy buka zazdro ,bo wiesz ,że buki moje ukochane
A ten Tricolor to jak będzie duży ?
Kim 17:42, 21 maj 2019

No to czekamy na zdjęcia
Ach Ci nasi eMusiowie wspaniałe chłopaki
Nowa12 19:11, 21 maj 2019

effka napisał(a)

Hmm a ciachasz je w zgrabne kulki, dosyć mocno, w sensie nie tylko same odrosty ale niżej? Ja tne min. 3 razy w roku: wiosną w stanie bezlistnym, wiosną jak puszczą długie odrosty, latem podczas kwitninia i czasem też jesienią we wrześniu. Często ale zajmuje mi to chwilkę a ładnie wygląda. Dużo więcej czasu zajmuje mi kulkowanie buksów, bo tam trzeba idealnie co do listka, nie jak przy tawułach raz ciach.

Niepopularne i oklepane ale ja je też lubię bo ten kolor limonkowy jest bardzo ładny. Ja je właśnie obciachałam z tych długich batów ale żeby 3 razy w roku to jeszcze tak nie robiłam .
Nowa12 19:12, 21 maj 2019

effka napisał(a)
Klon Globossum kupiony i ... piękny buk purpurowy Tricolor szczepiony u podstawy Kolorki ma obłędne, w słońcu mieni się kolorami. Czekam na dostawę jutro. Totalnie spontaniczny zakup, eMkowi tak się spodobał, że musimy mu reprezentacyjne miejsce znaleźć.
Będą fotki

A ten Tricolor to nie rośnie na kilkanaście metrów?
eVka 20:07, 21 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Ale zakupy buka zazdro ,bo wiesz ,że buki moje ukochane
A ten Tricolor to jak będzie duży ?

Bardzo cieszą Buki piękne a ten Tricolor zachwyca. On jest szczepiony u nasady pnia, nadaje się do małych ogrodów, dokładnych wymiarów docelowych nie znam, na pewno to nie ten co rośnie na 20 m w górę.
eVka 20:09, 21 maj 2019

Kim napisał(a)
No to czekamy na zdjęcia
Ach Ci nasi eMusiowie wspaniałe chłopaki

Będą, będą Emuś kochany i nawet pozwolił kolejny kawałek trawnika wyciąć Buk będzie przesłaniał dom sąsiadów, ten który się dopiero buduje.