Tnę wiosną zanim puszczą liście.A potem to tak jak teraz, gdy puszczają te długaśne baty to je ścianam.No i niby po kwitnieniu choć w rzeczywistości to obcinam w trakcie bo nie przepadam za kwitnacą wersją
Planuje rabatkę z tymi kulkowymi tawułami i molinią ED,ale plany stale się oddalają bo one nie chcą być kulkami
Hmm a ciachasz je w zgrabne kulki, dosyć mocno, w sensie nie tylko same odrosty ale niżej? Ja tne min. 3 razy w roku: wiosną w stanie bezlistnym, wiosną jak puszczą długie odrosty, latem podczas kwitninia i czasem też jesienią we wrześniu. Często ale zajmuje mi to chwilkę a ładnie wygląda. Dużo więcej czasu zajmuje mi kulkowanie buksów, bo tam trzeba idealnie co do listka, nie jak przy tawułach raz ciach.
Klon Globossum kupiony i ... piękny buk purpurowy Tricolor szczepiony u podstawy Kolorki ma obłędne, w słońcu mieni się kolorami. Czekam na dostawę jutro. Totalnie spontaniczny zakup, eMkowi tak się spodobał, że musimy mu reprezentacyjne miejsce znaleźć.
Będą fotki
Niepopularne i oklepane ale ja je też lubię bo ten kolor limonkowy jest bardzo ładny. Ja je właśnie obciachałam z tych długich batów ale żeby 3 razy w roku to jeszcze tak nie robiłam .
Bardzo cieszą Buki piękne a ten Tricolor zachwyca. On jest szczepiony u nasady pnia, nadaje się do małych ogrodów, dokładnych wymiarów docelowych nie znam, na pewno to nie ten co rośnie na 20 m w górę.