Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

malgol 11:54, 22 maj 2019

Nowa12 napisał(a)
Najbardziej zielonym miastem w Polsce według danych GUS są Katowice . A na drugim miejscu Bydgoszcz.

No ja tam bym w te statystyki wiary nie dawała...wiem jak rzetelnie firmy wypełniają te druki do GUS
eVka 11:58, 22 maj 2019

Nowa12 napisał(a)

Trzeba się czymś pochwalić .

Hihih jasne! Podstawa to kochac miejsce, w którym się żyje
eVka 11:59, 22 maj 2019

Kawa napisał(a)
noo ta znowu zakupy!! szallona kobieta!

Kamila, no znowu a miałam już nic nieplanowanego nie kupować
Ogłaszam bankructwo.... spłukałam się do cna, dobrze, że konto oszczędnościowe jest
eVka 12:00, 22 maj 2019

malgol napisał(a)

Może jednak do Świniujscia przez Katowice pojedziesz?

Ehehehe chyba nie po drodze
eVka 12:01, 22 maj 2019

malgol napisał(a)

No ja tam bym w te statystyki wiary nie dawała...wiem jak rzetelnie firmy wypełniają te druki do GUS

Ponoć jest takie zestawienie zrobione na podstawie pomiarów terenów zielonych z Google Maps, jaki procent miasta jest na zielono i w sumie to wydaje się wiarygodne ale nie obejmuje drobnych nasadzeń miejskich.
Iwonka 12:02, 22 maj 2019

effka napisał(a)
Pan z centrum ogrodniczgo dzwonił! Klon i Buk są już w moim ogrodzie. Jejku normalnie chyba urwę się dzisiaj z roboty, żeby już je podziwiać
Właśnie, kiedy mogę zacząć ciąż koronę klona Globossum? Jest jeszcze mała, nieregularna a już bym ją chciała kulkować

Ale masz niespodziankę Po posadzeniu może nie tnij w tym roku, niech się zakorzenia i lutym-marcu przytnij tak, by wyszła piękna kula Ja mojemu rok temu dokupiłam zielonego klona do towarzystwa i w tym roku przy przycinaniu tak się poślizgnęłam, że urwałam dwie gałęzie. Nie mogę się doczekać następnej wiosny aby skorygować tę moją szaloną kulę - nie kulę
Nowa12 12:26, 22 maj 2019

malgol napisał(a)

No wiesz. Jak możesz poddawać w wątpliwość takie ważne statystyki .
A nie znacie takich określeń Katowice - najbardziej zielone miasto, Katowice - miasto ogrodów .
Wiem, że Katowice to kojarzą się z przemysłem, zanieczyszczeniem, smogiem itp.
Od razu mówię, że lokalnym patriotą nie jestem ale co prawda to prawda .
malgol 12:29, 22 maj 2019

Nowa12 napisał(a)

No wiesz. Jak możesz poddawać w wątpliwość takie ważne statystyki .
A nie znacie takich określeń Katowice - najbardziej zielone miasto, Katowice - miasto ogrodów .
Wiem, że Katowice to kojarzą się z przemysłem, zanieczyszczeniem, smogiem itp.
Od razu mówię, że lokalnym patriotą nie jestem ale co prawda to prawda .

Znamy, znamy to się propaganda nazywa, ha,ha
żartuje oczywiście i niech się żadna Katowiczanka nie obraża Nie neguję zieloności tego miasta bo go nie znam
Nowa12 13:21, 22 maj 2019

malgol napisał(a)

Znamy, znamy to się propaganda nazywa, ha,ha
żartuje oczywiście i niech się żadna Katowiczanka nie obraża Nie neguję zieloności tego miasta bo go nie znam

Przekomarzamy się przecież to się nikt nie obrazi .
eVka 13:27, 22 maj 2019

Iwonka napisał(a)

Ale masz niespodziankę Po posadzeniu może nie tnij w tym roku, niech się zakorzenia i lutym-marcu przytnij tak, by wyszła piękna kula Ja mojemu rok temu dokupiłam zielonego klona do towarzystwa i w tym roku przy przycinaniu tak się poślizgnęłam, że urwałam dwie gałęzie. Nie mogę się doczekać następnej wiosny aby skorygować tę moją szaloną kulę - nie kulę

Prawda Ok, nie będę cięła. Dopiero w przyszłym roku luty-marzec. Dzięki!
Wiem, że masz buka Tricolor, znalazłam go na jednym zdjęciu u Ciebie, masz może jeszcze jakieś? Jakieś rady?