Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 09:09, 03 cze 2019

Johanka77 napisał(a)

Dzielna jesteś, mimo upałów!

Siła woli
Kawa 13:35, 03 cze 2019

matko Ewa nie nadążam za Tobą
oczko teraz i buczek i klony!!!
ślicznie!
eVka 13:56, 03 cze 2019

Kawa napisał(a)
matko Ewa nie nadążam za Tobą
oczko teraz i buczek i klony!!!
ślicznie!

Ja tez nie nadążam szczególnie finansowo.. Kolejne dwie stówki poszły na rośliny do oczka, kosze, podłoże, bakterie... ehh te moje pomysły!
Domówiłam jeszcze jeden grzybień James Brydon i dwa oczerety Zebrinus, a do tego kosaćce żółte pięć szt., przetacznika bobowniczka, rogatka sztywnego, trzy salwinie pływające, trzy żabiścieki pływające i dwie babki wodne. Dużo ale niektóre roślinki są mikro a potrzeba zakryć większość lustra wody. A jak się rozrosną to będą kolejne oczka i darmowe roślinki do nich z własnej hodowli Planujemy jeszcze co najmniej dwa.
nicol21 23:03, 03 cze 2019

Świetny ten klon i buk. I cała nowa rabata! jak duże jest to oczko!? ja na razie do tego nie dorosłam, ale ciurkadełko to już bym widziała u siebie
Trawnik pięknie się prezentuje.
U rodziców w ub roku sadziłam hortensję pnącą i widzę że w tym roku zaczyna wchodzić na budynek i na gałązkach ma takie czepce i myślę że nie trzeba niczym jej przytwierdzać do ściany. Na pewno się nie zaszkodzi, ale daj jej czasu i ewent skoryguj jakby się ociągała. Pięknie takie hortki na murze się prezentują.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Zakrecona 23:10, 03 cze 2019

Ewa, Ty się tak rozhuśtałaś, że eM Cię musi pilnować, żebyś mu stawu nie wykopała

Bardzo fajny ten skrzyp, mimo mego ogólnego obrzydzenia dla skrzypu
Kawa 09:13, 04 cze 2019

o matko ile roślin !!!!!!!!!!!!!! szalllona kobietka!
eVka 09:30, 04 cze 2019

nicol21 napisał(a)
Świetny ten klon i buk. I cała nowa rabata! jak duże jest to oczko!? ja na razie do tego nie dorosłam, ale ciurkadełko to już bym widziała u siebie
Trawnik pięknie się prezentuje.
U rodziców w ub roku sadziłam hortensję pnącą i widzę że w tym roku zaczyna wchodzić na budynek i na gałązkach ma takie czepce i myślę że nie trzeba niczym jej przytwierdzać do ściany. Na pewno się nie zaszkodzi, ale daj jej czasu i ewent skoryguj jakby się ociągała. Pięknie takie hortki na murze się prezentują.

Dziękuję pięknie miło mi niezmiernie! Ta rabata mnie zachwyca, może brzmi to nieskromnie ale nie mogę się na nią napatrzeć. Jest juz wyłożona gnejsem, roślinki posadzone. Cudownie Oczko jest tycie, bo to wkopana kastra budowlana, 90 l. Średnica tylko 0,6 m ale przez to że jest czarna, nie widać dna i wydaje się dużo głębsze niż jest faktycznie.
Trawnik mi porósł, muszę dzisiaj skosić bo już chodzić się po nim nie da

Hortki pnącej doczekać się nie mogę, aż się rozrośnie W takim razie nie robię jej kratki, może poradzi sobie sama.
eVka 09:31, 04 cze 2019

Zakrecona napisał(a)
Ewa, Ty się tak rozhuśtałaś, że eM Cię musi pilnować, żebyś mu stawu nie wykopała

Bardzo fajny ten skrzyp, mimo mego ogólnego obrzydzenia dla skrzypu

Magda odwrotnie! Emek chce kopać drugie oczko tak mu się to spodobało hehe

Skrzyp jest świetny, zawsze bardzo mi się podobał W drugim oczku na pewno będzie a tymczasem do pierwszego zamówiłam oczeret zebrinus, który podobny do skrzypu jest.
eVka 09:32, 04 cze 2019

Kawa napisał(a)
o matko ile roślin !!!!!!!!!!!!!! szalllona kobietka!

Jak będzie za dużo to zostaną do drugiego oczka hehe
Kamcia 10:15, 04 cze 2019

effka napisał(a)

Magda odwrotnie! Emek chce kopać drugie oczko tak mu się to spodobało hehe

Jak mu sie spodobalo to wrecz mu lopate zanim sie rozmysli.