Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 12:28, 04 cze 2019

Kamcia napisał(a)

Jak mu sie spodobalo to wrecz mu lopate zanim sie rozmysli.

No tutaj jest problem bo on kopać i dźwigać nie może, więc żona lata z łopatą
eVka 12:36, 04 cze 2019

Zakochałam się w oczku Kasi z Ogrodu złudzeń i niespodzianek. Musze jeszcze gdzieś taki zakątek leśny z oczkiem zrobić i chyba wiem gdzie
Przy wjeździe na rodkowej pod jodłą, jak myślicie?

kasiek napisał(a)

..................

A ja chce coś podobnegoo tutaj:

I tak będę rozsadzć hosty bo jest niesamowity tłok i powstanie dziura pohostowa, w której idealnie wpasuje się malutkie oczko o średnicy 65 cm
Jola_M 17:38, 04 cze 2019

effka napisał(a)

Jugowice.

hej, podglądam Twój wątek i bardzo podoba mi się podoba. I czemu ja jeszcze nie byłam w tej szkółce - skoro mam tak blisko??? jadę jutro, kupię gaurę w tym raju

edit: Ewa, ale na pewno Jugowice, bo coś nie mogę w necie namierzyć tej szkółki. Może to był Jugowiec?
Toszka 21:21, 04 cze 2019

Woda przy kwaśnej zrobi wspaniałą robotę, bo zwiększy wilgotność i stworzy mikroklimat.
eVka 21:22, 04 cze 2019

Jola_M napisał(a)

hej, podglądam Twój wątek i bardzo podoba mi się podoba. I czemu ja jeszcze nie byłam w tej szkółce - skoro mam tak blisko??? jadę jutro, kupię gaurę w tym raju

edit: Ewa, ale na pewno Jugowice, bo coś nie mogę w necie namierzyć tej szkółki. Może to był Jugowiec?

Dziękuję
A oczywiście chodzi o Jugowiec, Stefanogród.

Będę jutro w pobliżu w świetnym składzie kamienia Stone Garden w Źródłach bo mi gnejsu wokół oczka zabrakło.
eVka 21:24, 04 cze 2019

Toszka napisał(a)
Woda przy kwaśnej zrobi wspaniałą robotę, bo zwiększy wilgotność i stworzy mikroklimat.

Właśnie też tak pomyślałam, razie rodki uwielbiają rosnąć nad wodą. Może im dzięki temu będzie lepiej
Nowa12 22:28, 04 cze 2019

Ewa, ty chyba masz jakieś lepsze bateryjki .
Bez szans, żeby za Tobą nadążyć.
Jedno oczko, dwa oczka, więcej oczek, szalona kobieta .
sylwia_slomc... 22:35, 04 cze 2019

Oooo czytam, że oczka będą, super, woda w ogrodzie dla zwierząt wszelakich bardzo ważna, ogród nabiera wtedy innego wymiaru bo żyje
Zana 23:27, 04 cze 2019

effka napisał(a)
Sadzonko

Upał okropny, ze 30 stopni.

No, dokopałam się.
Gratuluję realizacji w takich warunkach temperaturowych. Kopanie w takim upale to jak szkoła przetrwania.
Klon nad oczkiem to świetny wybór, jedno dla drugiego stworzone.
Jola_M 06:45, 05 cze 2019

effka napisał(a)

Dziękuję
A oczywiście chodzi o Jugowiec, Stefanogród.

Będę jutro w pobliżu w świetnym składzie kamienia Stone Garden w Źródłach bo mi gnejsu wokół oczka zabrakło.

Jaka szkoda, że to nie Jugowice-15km ode mnie Jugowiec to już 60 km - nie tak strasznie daleko, ale jednak....