Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

mrokasia 10:02, 03 lip 2019

Mnie się werbena wysiała choć bez szału, siewki mnie nie zarosły. Dwa egzemplarze, które odbiły z korzenia już kwitną na całego, siewki jeszcze nie.
UrsaMaior 10:20, 03 lip 2019

effka napisał(a)

Iza eheheh jakieś podteksty Ale na serio ta waleriana całkiem ładna, nawet trochę werbenę przypomina pokrojem i kwiatem, tylko kolor inny. Dopisuje do nasionkowej listy! Dzięki

Zauważyłaś, spryciulo Ja nieopatrznie posadziłam na środkowej wyspie i teraz jest wszędzie. Staram się eksmitować na zapłocie, tam się może siać do woli. Nawet by mi to pasowało, bo pachnie cudnie!
eVka 10:21, 03 lip 2019

magda19831 napisał(a)

Jak chcesz sadzonki werbeny to pisz, chętnie się podzielę.

Ojej naprawdę, byłabym Ci bardzo wdzięczna. W sobotę wyjeżdzamy na dwa tygodnie ale jak wróce odezwę się do Ciebie Dziękuję!
eVka 10:24, 03 lip 2019

mrokasia napisał(a)
Mnie się werbena wysiała choć bez szału, siewki mnie nie zarosły. Dwa egzemplarze, które odbiły z korzenia już kwitną na całego, siewki jeszcze nie.

Kasiu a jakie duże masz te siewki, w sensie, że o tej porze roku jakie powinny już być?
eVka 10:26, 03 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)

Zauważyłaś, spryciulo Ja nieopatrznie posadziłam na środkowej wyspie i teraz jest wszędzie. Staram się eksmitować na zapłocie, tam się może siać do woli. Nawet by mi to pasowało, bo pachnie cudnie!

Włąśnie powiem Ci, że tą wjazdową rabatę mam taką, że może się tam wszystko rozsiewać do woli, gdzie chce. Nawet jak się wsieje na różankę, która jest od frontu tej rabaty, czy na rodkową, która jst całkiem z tyłu, nie będę się obrażać Wszystkie inne rabaty mam symetryczne, równiutkie a tu chcę miszmasz totalny KWIATOWISKO
mrokasia 10:44, 03 lip 2019

effka napisał(a)

Kasiu a jakie duże masz te siewki, w sensie, że o tej porze roku jakie powinny już być?

Nie wiem jakie powinny być . Moje mają od 15 do 30cm.
UrsaMaior 10:46, 03 lip 2019

effka napisał(a)

Włąśnie powiem Ci, że tą wjazdową rabatę mam taką, że może się tam wszystko rozsiewać do woli, gdzie chce. Nawet jak się wsieje na różankę, która jest od frontu tej rabaty, czy na rodkową, która jst całkiem z tyłu, nie będę się obrażać Wszystkie inne rabaty mam symetryczne, równiutkie a tu chcę miszmasz totalny KWIATOWISKO

W takim razie siej, serio. To są fajne, duże, ażurowe baldachy, wysokie, kołyszą się na wietrze. No i ten zapach.
eVka 10:54, 03 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Nie wiem jakie powinny być . Moje mają od 15 do 30cm.

Spore, czyli mojej werbeny ni widu ni słychu
eVka 10:55, 03 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)

W takim razie siej, serio. To są fajne, duże, ażurowe baldachy, wysokie, kołyszą się na wietrze. No i ten zapach.

Tylko to chyba wiosną siać, jak teraz bym sypnęła na rabate nasionami zdąrzy zakwitnąć w tym roku?
magda19831 10:58, 03 lip 2019

effka napisał(a)

Ojej naprawdę, byłabym Ci bardzo wdzięczna. W sobotę wyjeżdzamy na dwa tygodnie ale jak wróce odezwę się do Ciebie Dziękuję!

Serio ! werbena u mnie dobrze się czuje i sporo sadzonek przetrwało zimę i już kwitną. Ale siewki też już się zbierają do kwitnienia , także nie będziesz musiała długo czekać na efekt.