Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

kasiab 09:31, 05 lip 2019

Ewo z góry dziękuję! Ja muszę ten pomysł przeforsować w na jesień żeby móc robić....
Kawa 10:14, 05 lip 2019

effka napisał(a)

Powiedz jak naparstnice, przeżyły podróż? U Gosi padły po posadzeniu

tyszzz
Wendy79 10:45, 05 lip 2019

U nas wszystko wysuszone, trawy praktycznie brak, tak jak i szans na deszcz w najbliższym czasie (miesiąc/dwa?) M. myśli o studni, ale to chyba raczej w przyszłym roku, ale kto wie, jak mnie rozpacz ogrodowa całkowicie powali, co się stanie. Na pewno założymy nawadnianie, więc daj znać na priv, jeśli coś fajnego znalazłaś. Na 80% będziemy też rezygnować z większości trawnika. Plan na zmiany ogrodowe już jest, tylko warunków klimatycznych na jego realizację brak, bo na przesadzanie i sadzenie przy takiej suszy się nie porwę. Wystarczy, że z posadzonych tawułek na nowej rabacie białej , przeżyło może z 20%, mimo podlewania.
malgol 11:10, 05 lip 2019

Kawa napisał(a)

tyszzz

Makusi obiecałam ID i nie wiem jak zapakować ,żeby nie powtórzyły losu naparstnic od Ewy
eVka 11:33, 05 lip 2019

kasiab napisał(a)
Ewo z góry dziękuję! Ja muszę ten pomysł przeforsować w na jesień żeby móc robić....

Zaraz wysyłam, jestem juz przed kompem Forsuj forsuj, il czasu w kieszeni i wody zaoszczędzonej!
eVka 11:34, 05 lip 2019

Kawa napisał(a)

tyszzz

dupa. Przykro mi, szkoda kasy tylko na wysyłkę...
mrokasia 11:34, 05 lip 2019

malgol napisał(a)

Makusi obiecałam ID i nie wiem jak zapakować ,żeby nie powtórzyły losu naparstnic od Ewy

ID to pancerne są, nie to co naparstnice .
Ewa chyba wysyłała w te upały, teraz chłodniej.
eVka 11:47, 05 lip 2019

Wendy79 napisał(a)
U nas wszystko wysuszone, trawy praktycznie brak, tak jak i szans na deszcz w najbliższym czasie (miesiąc/dwa?) M. myśli o studni, ale to chyba raczej w przyszłym roku, ale kto wie, jak mnie rozpacz ogrodowa całkowicie powali, co się stanie. Na pewno założymy nawadnianie, więc daj znać na priv, jeśli coś fajnego znalazłaś. Na 80% będziemy też rezygnować z większości trawnika. Plan na zmiany ogrodowe już jest, tylko warunków klimatycznych na jego realizację brak, bo na przesadzanie i sadzenie przy takiej suszy się nie porwę. Wystarczy, że z posadzonych tawułek na nowej rabacie białej , przeżyło może z 20%, mimo podlewania.

Oj ciężko ciężko z tą suszą... my dajemy radę tylko dzięki studni, która i tak na koniec lata zawsze wymięka. Trawnik lejemy dwa razy w tygodniu po godzinę , półtorej i jest zieloniutki. Jak bym miała podlewać z wodociągów płacilibyśmy z tysiąc złotych miesięcznie za wodę, jak nie więcej, bo codziennie coś się podlewa.
Warzywnik rodzice dzień w dzień podlewają.
W sumie rzeczywiście zamiast trawnika lepiej rabaty żwirowe albo place żwirowe porobić...
eVka 11:48, 05 lip 2019

malgol napisał(a)

Nie wiem sama, myślałam o tym jak pakować sadzonki nieukorzenione ale pomysłu nie mam. Może dziewczyny, które częśćiej wysyłają coś podpowiedzą...
eVka 11:48, 05 lip 2019

mrokasia napisał(a)

ID to pancerne są, nie to co naparstnice .
Ewa chyba wysyłała w te upały, teraz chłodniej.

Też prawda.