Ja też od miłej forumki dostałam nasionka kosmosów. Jak dla mnie to niezapomniana chwila, moje pierwsze nasiona kwiatów. Agania dziękuję
Ostanie tygodnie to jakiś maraton, ale podczytuję Efcia w wolnej chwili. Pewnego wieczoru myślałam, że mam z tego zmęczenia zwidy i widzę u ciebie drzewo na dachu, na szczęście ze mną wszystko porządku

A zdolność roślin do zapuszczania korzeni niezmiennie mnie zadziwia.
My w końcu ogarnęliśmy działki. Plusem pewnego zaniedbania jest sterta czarniutkiego kompostu. Wczoraj do zmroku rozwoziłam a endorfiny jak bym skarb znalazła
Ależ ten sąsiad ci namieszał. Ale to dobrze! U mnie też mnóstwo takich niespodziewanych sytuacji i nowe przemyślenia.
Magnolia będzie duża, widać po liściach. Będziesz cięła od strony garażu, natomiast na wysokość stworzy ci piękną przesłonę. Liście magnolii są przepiękne. A jak popracujesz nad koroną to wyjdzie cudne, wielopniowe drzewko. Magnolia lubi cięcie, przetestowałam! Kwitnie wtedy obficiej.
Co do poszerzenia rabat, czarna linia równo z magnolią super! Będzie ci lepiej kosić trawnik. Poza tym łatwiej obsadzić szerszą rabatę niż wąski kawałek.
Pasek ścieżki - czerwony zygzak - musi zostać bo jak piszesz to ważny ciąg komunikacyjny. Bez niego ani rusz.
Czerwony pytajnik - od Lukasa - na razie zostawiłabym w spokoju. Tak skomponuj rabatę magnoliową aby w przyszłości, gdy ci zabraknie miejsca na chciejstwa, ewentualnie ten kawałek trawiszcza zagospodarować

I jeszcze słówko o "burdello rabacie"

Wcale nie tak prosto taką "rozwiązłość" skomponować

I też mnie Effka coraz bardziej ściąga na manowce
Miało być krótko, ale to nie ja

Buziak weekendowy zostawiam. Ściana deszczu za oknem, ale to dobrze, mogę spokojnie labować na ogrodowisku