Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 20:31, 07 paź 2019

Magleska napisał(a)
ja też dziś ciężki dzień miałam na szczęście na płaskim obcasie

piękne foteczki przeglądowe z różnych miesięcy

jutro rano wysyłam
dziś niestety cały dzień w pracy spędziłam ….ech a taka ładna pogoda była

Oj boli mnie wszystko od tych butów, dłuuuugo nie założę obcasow, lecę jutro po kolejne płaskie buty

Lubię sobie porównywać rabaty z różnych miesięcy a jak dziewczynom spodobała się rabata dereniową to chciałam pokazać jej przemiany w różnych porach roku

Dzięki!!!

Jutro będziemy miały lepszy dzień!
Margerytka40 21:50, 07 paź 2019

Toś sobie dała tymi butami, no ale jak dama to dama
eVka 21:53, 07 paź 2019

Margerytka40 napisał(a)
Toś sobie dała tymi butami, no ale jak dama to dama

Ehehe dama nigdy więcej
Balea 22:00, 07 paź 2019

effka napisał(a)

Naprawdę brzydko brązowieją, jestem nimi rozczarowana jesienią, fakt w lecie są iczne bialutkie i nie za wysokie. Mam jeszcze hortki Phantom i one są białe lekko limonkowe ale na jesień lekko różowieją, nie wiem czy Ci to odpowiada.

Limki mam w słońcu i są ładne nie przypadają się.

Co do układu rabaty, moja ma ok. 3 m szerokości więc w sumie sporo. Moim zdaniem układ na przemian derenie z miskantami Memory to średni pomysł bo derenie zjedzą liście i piekny pokrój Memory. Kwiatostany będą widoczne, tak jak u mnie. Niestety nie widać liści Memory od połowy lata, kiedy derenie są już kolosami Generalnie tak źle i tak nie dobrze, chyba że tak jak u mnie będziesz liczyć tylko na kwiatostany.
U mnie Memory są za dereniami.

Lipiec

Memory jest jeszcze bez kwiatostanów, widać tylko kępy szerokich liści, za to widoczne są trzcinniki Overdam, których potem w sierpniu już nie widać.

Dzieki za fotki, tez uwielbiam ogladac, jak rosliny sie przez caly rok zmieniaja.

A czy Phantom bradziej polecasz niz Polar Bear? Sa chyba troche wyzsze, prawda?

Wiec potwierdzasz, to czego sie obawialam. Ze poprostu deren pozere mi Memory, jak je posadze pomiedzy. Na kwiatostanach mi najbardziej zalezy ale liscie mi sie tez bardzo podobaja i szkoda by bylo, gdyby zostaly zgniecione przez derenie.
Chyba musze cos innego wymyslec z ta rabata.

Problem z butami na obcasach znam i wspolczuje

dzika_roza 22:56, 07 paź 2019

Dzieki! Te pogladowe zdjecia duzo daja
anbu 08:36, 08 paź 2019

Balea napisał(a)

Ok dzieki, jezeli polar bear brazowieje, to odpada.
Kupilam w tym roku lime light ale sa jeszcze male, dlatego nie wiem jak sie beda rozwijac. Mam jeszcze jedna nie skonczona rabate, na ktora szukam jakies inne biale hortiki niz limki.

Masz twoje limki na pelnym sloncu?
Moze mozesz mi jakies inne biale doradzic? Annabelle?

Na twojej rabacie masz Memory z tylu, przed nimi elegantissme a zprzodu hortki, zgadza sie?
Moja rabata nie jest na tyle szeroka, zebym mogla to tez tak zrealizowac, wiec zastanawiam sie, jak by to wygladala, jak bym memory i elegantissme posadzila w jednym zedzie, tylko na przemian a przed nie hortensje.
Co o tym sadzisz? Bo ja sie obawiam, ze jak posadzie je na przemian, to proporcje sie nie beda zgadzaly. To znaczy, ze elegantissma zacznie mi Memory zaslaniac.

Limki też się przebarwiają

Mi w tym roku udało się kupić kwitnące (!) Magical Mont Blanc® KOLMAMON. Jestem jak na razie mile nimi zaskoczona! One prawie wcale nie zmieniły koloru. Są nadal białe. Ale potraktuj to z przymrużeniem oka, bo moje to jeszcze przedszkolaki i zobaczymy jak będzie w przyszłym roku
Kupiłam też hortensję magical moonlight. Też podobno się nie przebarwia, też zobaczymy czy to prawda za jakiś czas
Anabelle wywaliłam, bo po pierwszym lepszym wietrze leżały
DorKa 08:57, 08 paź 2019

Ewcia jak dobrze,że wstawiłaś tyle zdjęć z sezonu bo nie mam czasu,żeby nadrobić zaległości u Was. A jest co nadrabiać. I bardzo dobrze bo patrząc na takie cuda nabieram wiary,że się da (a w tym sezonie miałam sporo wątpliwości ) Co tu mówić. Pięknie jest! I ta trawa.....mistrzostwo świata. Chyba rozpocznę już odliczanie do wiosny Buziaki!
Zakrecona 09:01, 08 paź 2019

Dzięki Ewa!

Twoje hakonki śliczne. Ja mam chyba aureola, bo taki pasek na środku liścia jest widoczny

Te moje bardzo żółte, ale może dlatego, że w tym roku w pełnym słońcu były?
eVka 09:18, 08 paź 2019

Balea napisał(a)

Dzieki za fotki, tez uwielbiam ogladac, jak rosliny sie przez caly rok zmieniaja.

A czy Phantom bradziej polecasz niz Polar Bear? Sa chyba troche wyzsze, prawda?

Wiec potwierdzasz, to czego sie obawialam. Ze poprostu deren pozere mi Memory, jak je posadze pomiedzy. Na kwiatostanach mi najbardziej zalezy ale liscie mi sie tez bardzo podobaja i szkoda by bylo, gdyby zostaly zgniecione przez derenie.
Chyba musze cos innego wymyslec z ta rabata.

Problem z butami na obcasach znam i wspolczuje

Nie ma za co Jeśli chodzi o hortki Phantom nie moge jeszcze powiedzieć czy jestem z nich zadowolona bo mam je niespełna dwa miesiące Za rok będę mogła coś więcej o nich napisać. Rosna wielkie chyba jak Limelight, dużo większe niż Polar Bear.

No niestety wydaje mi się, że derenie je pochłoną prędzej czy później. Chyba, że kupisz derenie Ivory Hallo, są kompaktowe, nie rozrastają się mocno. Zobaczu u Wioli: https://www.ogrodowisko.pl/watek/8111-malymi-krokami-ogrod-wioli?page=537

Ah te obcasy... same nimi się katujemu, nikt nam nie każe
eVka 09:19, 08 paź 2019

dzika_roza napisał(a)
Dzieki! Te pogladowe zdjecia duzo daja

Nie ma za co Cieszę się naprawdę, że doceniacie tą rabatę, to dla mnie ważne i bardzo miłe