Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "Póki życie trwa..."

"Póki życie trwa..."

sylwia_slomc... 09:04, 26 paź 2017

Południowa strona po prawej są krzewy po lewej też , a co byś powiedziała na budleje Dawida?

Katalpy lepiej wiosną Zimą ubierz je w światełka
benia9185 09:15, 26 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja by, tu kulek na pniu nie dawała, jakoś mi nie leżą.... powtórzyłabym coś co już masz w ogrodzie Dobrze by było jakąś spójność rabat osiągnąć w całym ogrodzie , a nie wyrywkowo

Dobrze gadasz Sylwuś spójność to podstawa więc może ze trzy zebrinusy tak jak w w drugiej części tarasu tam gdzie paleciaki?
benia9185 09:21, 26 paź 2017

Południowa strona po prawej są krzewy po lewej też , a co byś powiedziała na budleje Dawida?

Katalpy lepiej wiosną Zimą ubierz je w światełka

Budleja piekna szczególnie fioletowa by mi leżała ,bo rabata obok we fioletach ,wiosna iryski fioletowe,latem lawendy, perovskie i clemantins hmmm? zaintrygował mnie pomysł po prawej wisteria,ona ma oplatac belki tarasowe ,których wciąż sie nie dorobiłam Dzięki za podpowiedź z katalpami,bo ja bym juz wszytko chlastała,w tamtym tygodniu tamaraszka "oszpeciła" bo mnie denerwował jego ogromny przyrost Sylwuś,a widac te czerwone kreski co narysowałam? czy w tym miejscu dobrze będzie ciąć czy za nisko?
09:25, 26 paź 2017
Trawy podsadź czymś zimozielonym, co by ponuro zimą nie było. Może kulki danica? Katalpy najlepiej na wiosnę obciąć.
sylwia_slomc... 09:28, 26 paź 2017

widać kreski i jeśli chcesz kule katalpowe to wydaje się , że ok będzie
Srebrne liście budlei ładnie podkreślają fioletowe kwiaty i odwrotnie
benia9185 09:35, 26 paź 2017

MonikA napisał(a)
Trawy podsadź czymś zimozielonym, co by ponuro zimą nie było. Może kulki danica? Katalpy najlepiej na wiosnę obciąć.

Heloł Moniś,miło,ze radzisz rozważam te trawy tylko nie wiem ,które ewentualnie? zebrinusy ? czy tego miskanta no name
co mam w tej trawiastej na rogu tarasu? Budleja tez fajna co Sylwia podsuneła tylko chyba długo rośnie,a trawy szybko by "ścianę"zrobiły
benia9185 09:37, 26 paź 2017

widać kreski i jeśli chcesz kule katalpowe to wydaje się , że ok będzie
Srebrne liście budlei ładnie podkreślają fioletowe kwiaty i odwrotnie

o tak,tak kule Kcem zatem czekam do wiosny i ciacham tylko pierwsze to podpory solidne musze im zapodac ,bo po ostatnich wichurach to ledwo stoją.
sylwia_slomc... 09:47, 26 paź 2017

Budleje ścinam prawie na zero wiosną ( ok 20 cm , a w czerwcu już do pasa, w sierpniu mojego wzrostu są i takie do jesieni Masa motyli do nich przylatuje i słodko pachną w ogrodzie, z daleka czuć, zapach miodowy, zasłonią od wiatru i trochę od słońca taras. Dobrze podsadzić czymś co wiosna jest ładne , bo startują początkiem maja, ale trawy podobnie
benia9185 09:59, 26 paź 2017

kusisz oglądałam właśnie budleje w necie ,piękne są! może na rogu budleja obok trawy,musze coś rozkminic,bo łyso przy tym tarasie.Z drugiej strony mam hortensje limki,chciałam w kwiatach siedzieć latem przy kaFce,a na tą strone nie mam kompletnie pomysłu
benia9185 10:50, 26 paź 2017

tak przeglądam sobie fotki....i tak do porównania jak to ogród rośnie w zaskakującym tempie! sama jestem w szoku!

tu czerwiec 2016 katalpy zaraz po posadzeniu 2m odległości juz wiem, że za mało

2017 lipiec/sierpień