Budleja piekna szczególnie fioletowa by mi leżała ,bo rabata obok we fioletach ,wiosna iryski fioletowe,latem lawendy, perovskie i clemantins hmmm? zaintrygował mnie pomysł po prawej wisteria,ona ma oplatac belki tarasowe ,których wciąż sie nie dorobiłam Dzięki za podpowiedź z katalpami,bo ja bym juz wszytko chlastała,w tamtym tygodniu tamaraszka "oszpeciła" bo mnie denerwował jego ogromny przyrost Sylwuś,a widac te czerwone kreski co narysowałam? czy w tym miejscu dobrze będzie ciąć czy za nisko?
Heloł Moniś,miło,ze radzisz rozważam te trawy tylko nie wiem ,które ewentualnie? zebrinusy ? czy tego miskanta no name co mam w tej trawiastej na rogu tarasu? Budleja tez fajna co Sylwia podsuneła tylko chyba długo rośnie,a trawy szybko by "ścianę"zrobiły
Budleje ścinam prawie na zero wiosną ( ok 20 cm , a w czerwcu już do pasa, w sierpniu mojego wzrostu są i takie do jesieni Masa motyli do nich przylatuje i słodko pachną w ogrodzie, z daleka czuć, zapach miodowy, zasłonią od wiatru i trochę od słońca taras. Dobrze podsadzić czymś co wiosna jest ładne , bo startują początkiem maja, ale trawy podobnie
kusisz oglądałam właśnie budleje w necie ,piękne są! może na rogu budleja obok trawy,musze coś rozkminic,bo łyso przy tym tarasie.Z drugiej strony mam hortensje limki,chciałam w kwiatach siedzieć latem przy kaFce,a na tą strone nie mam kompletnie pomysłu