Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 11:34, 25 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Daj pod domem bez dwóch zdań , chłopcy trasę zmienią sami

Sylwia, tylko muszę jej tam jakieś rusztowanie wymyślić, nie? Ona silnie rośnie.
sylwia_slomc... 11:36, 25 paź 2017

Ja bym wkręciła w bale haczyki i rozpięła między nimi linkę lub drut i do tego mocowała
Brzozowadzie... 11:54, 25 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja bym wkręciła w bale haczyki i rozpięła między nimi linkę lub drut i do tego mocowała

O, i to jest chyba dobry pomysł, bo gdyby tam włożyła jeszcze rusztowanie, to zajęłoby za dużo miejsca. Opaska ma 1,2 m. A róża jednak trochę zajmie, nawet jeśli będę pilnowała, żeby płasko szła po ścianie.
Anda 12:00, 25 paź 2017

Ciekawy pomysl z New D. na tej scianie. Ogolnie zawsze jestem za takimi pomyslami, a w tym przypadku jestem ciekawa, czy nie bedzie jej tam za malo przewiewu... Czy ew. nie zacznie lapac maczniaka i przedziorkow. Powinnas ja naprawde dobrze karmic i podlewac, bo deszcz na nia nie bedzie padal, prawda? Mocno trzymam kciuki, bo N.D. jest sliczna, zjawiskowa podczas kwitnienia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Brzozowadzie... 15:30, 25 paź 2017

Anda napisał(a)
Ciekawy pomysl z New D. na tej scianie. Ogolnie zawsze jestem za takimi pomyslami, a w tym przypadku jestem ciekawa, czy nie bedzie jej tam za malo przewiewu... Czy ew. nie zacznie lapac maczniaka i przedziorkow. Powinnas ja naprawde dobrze karmic i podlewac, bo deszcz na nia nie bedzie padal, prawda? Mocno trzymam kciuki, bo N.D. jest sliczna, zjawiskowa podczas kwitnienia

Deszcz niestety nie, może odpowiednio zmotywowany M. pociągnie tam pod kostką nawodnienie Zobaczymy. Będę dbała. Ta drewniana ściana nie nagrzewa się zbyt mocno, i pociągnę te linki z zachowaniem pewnej odległości od niej..Tak głośno myślę...
Fuksja 15:32, 25 paź 2017

Witam. Masz piękny dom i chyba musisz być silną kobietą z taką załoga.
Ja bym prosiła jeśli mogę to o zdjęcia waszego frontowego ogrodzenia.
Brzozowadzie... 15:38, 25 paź 2017

Fuksja napisał(a)
Witam. Masz piękny dom i chyba musisz być silną kobietą z taką załoga.
Ja bym prosiła jeśli mogę to o zdjęcia waszego frontowego ogrodzenia.

Zwykłe drewniane sztachety, jak tylko będę mogła to wrzucę Ci zdjęcie.
Pozdrawiam ciepło!
Gruszka_na_w... 19:01, 25 paź 2017

Zawsze głośno powtarzam, że na drugie mam pragmatyczka.
ND to bardzo silna róża. Potrafi wypuścić baty na 5 m. Ma bardzo duże, ostre kolce, silne, grube łodygi. Absolutnie nie sadziłabym jej wzdłuż/ w pobliżu ciągów komunikacyjnych, zwłaszcza takich, po których poruszają się dzieci. Spodobała mi się natomiast miejscówka na płocie obok furtki. Tam nie będzie kłopotów z nawadnianiem. Kolorystycznie zgra się z Bonicą. ND nie powtarza kwitnienia. W drugiej części sezonu Boniki zamaskują tracącą urodę ND.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 19:28, 25 paź 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zawsze głośno powtarzam, że na drugie mam pragmatyczka.
ND to bardzo silna róża. Potrafi wypuścić baty na 5 m. Ma bardzo duże, ostre kolce, silne, grube łodygi. Absolutnie nie sadziłabym jej wzdłuż/ w pobliżu ciągów komunikacyjnych, zwłaszcza takich, po których poruszają się dzieci. Spodobała mi się natomiast miejscówka na płocie obok furtki. Tam nie będzie kłopotów z nawadnianiem. Kolorystycznie zgra się z Bonicą. ND nie powtarza kwitnienia. W drugiej części sezonu Boniki zamaskują tracącą urodę ND.

Widzisz, napisałaś coś, co mi dziś chodzi cały czas z tyłu głowy. Chłopcy ganiają się dokoła domu na czym popadnie, chyba ze względu na ten fakt pójdę za Twoją radą, ale coś tu muszę posadzić na pewno... Coś kochającego słońce, bez kolców, co mi nie będzie zbyt inwazyjnie wchodziło pomiędzy bale...
Gruszka_na_w... 20:48, 25 paź 2017

Powojniki. Tylko im trzeba zacienić nóżki.
Dzieci, kiedy biegną za czymś, nie kontrolują otoczenia. To wiem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies