Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

TAR 12:20, 08 kwi 2021

Satelite prześliczna sosna, jednak z przesadzaniem sosen nalezy uwazac, one tego nie lubia. Warto im znalezc od razu miejsce docelowe. Swierki zdecydowanie lepiej sie przyjmuja nawet te duze. z sosnami mam klopot, wieksze sie nie udaja tylko te miniaturowe. ale kopac trzeba głęboko.

Asia, sosna Pumilo - bardzo lubie, bezproblemowa, czesto widze w niej ganiajace sie jaszczurki

Kasya - himalajki przemarzly, biegun czy nie biegun ale przemarzly i nic na to nie poradze wejmutek nie lubie, za bardzo przedziorki je lubia. mowisz miekkie igły? to akurat mnie nie przekonuje, nie podobaja mi sie ogolnie. wygladaja jak stare brodate dziady

najbardziej lubie bosniackie, odmianowe czarne i popularne kosówki
April 12:43, 08 kwi 2021

Bośniacką Satelit też mam i słabo wygląda od zachodniej strony, pewnie za mało słońca.
Za to Schwerinii cudo, mają słoneczka u mnie najwięcej. Więc chyba to jest bardzo istotny czynnik.
Sosen nie przesadzam, one mają palowy system korzeniowy.
Świerki korzenią się stosunkowo niezbyt głęboko, więc łatwiej przesadzić.
Podobno były robione badania, z których wynikało że świerki niedługo wyginą z racji suszy, właśnie dlatego, że ich korzenie są zbyt płytko.

U mnie właśnie sypnęło gradem
TAR 12:44, 08 kwi 2021

Fajny ten kiscien. Z lisci troche derenia świdwy podobny, tylko nie te kolorki. Ale 200 zł. to sporo jak na taki krzaczek.
Kasya 12:46, 08 kwi 2021

TAR napisał(a)
Satelite prześliczna sosna, jednak z przesadzaniem sosen nalezy uwazac, one tego nie lubia. Warto im znalezc od razu miejsce docelowe. Swierki zdecydowanie lepiej sie przyjmuja nawet te duze. z sosnami mam klopot, wieksze sie nie udaja tylko te miniaturowe. ale kopac trzeba głęboko.

Asia, sosna Pumilo - bardzo lubie, bezproblemowa, czesto widze w niej ganiajace sie jaszczurki

Kasya - himalajki przemarzly, biegun czy nie biegun ale przemarzly i nic na to nie poradze wejmutek nie lubie, za bardzo przedziorki je lubia. mowisz miekkie igły? to akurat mnie nie przekonuje, nie podobaja mi sie ogolnie. wygladaja jak stare brodate dziady

najbardziej lubie bosniackie, odmianowe czarne i popularne kosówki

To specjalnie dla ciebie moja faworytka
Cudna jest
Jakbym wcześniej ja odkryła to bym pół ogrodu obsadziła

Kasiu usunac czy zostawic to cudo ?
TAR 12:46, 08 kwi 2021

April napisał(a)
Bośniacką Satelit też mam i słabo wygląda od zachodniej strony, pewnie za mało słońca.
Za to Schwerinii cudo, mają słoneczka u mnie najwięcej. Więc chyba to jest bardzo istotny czynnik.
Sosen nie przesadzam, one mają palowy system korzeniowy.
Świerki korzenią się stosunkowo niezbyt głęboko, więc łatwiej przesadzić.
Podobno były robione badania, z których wynikało że świerki niedługo wyginą z racji suszy, właśnie dlatego, że ich korzenie są zbyt płytko.

U mnie właśnie sypnęło gradem

sosny lubia słonce, przy braku ogołocaja sie i ciągną w góre ze wzrostem. nie lubia tez ciezkiej i podmoklej ziemi a raczej przepuszczalne i piachy. Dobry material na bardziej jalowe zakatki ogrodu.
TAR 12:48, 08 kwi 2021

Kasya napisał(a)

To specjalnie dla ciebie moja faworytka
Cudna jest
Jakbym wcześniej ja odkryła to bym pół ogrodu obsadziła

Kasiu usunac czy zostawic to cudo ?

hmm, no nie podobaja mi sie i juz. mam jedna w ogrodzie i gdyby nie oslaniala mnie od sasiadow dawno by wyleciala. nie wiem co mnie podkusilo do zakupu. myslalam, ze trafilam na sosne koreańska a tu lipa.
April 13:32, 08 kwi 2021

TAR napisał(a)

sosny lubia słonce, przy braku ogołocaja sie i ciągną w góre ze wzrostem. nie lubia tez ciezkiej i podmoklej ziemi a raczej przepuszczalne i piachy. Dobry material na bardziej jalowe zakatki ogrodu.

No u mnie jałowo na maksa
Tylko że dom ją zasłania do 15.00. I kicha.
TAR 14:38, 08 kwi 2021

April napisał(a)

No u mnie jałowo na maksa
Tylko że dom ją zasłania do 15.00. I kicha.
no i to moze byc problemem. u mnie sosny maja albo slonca na fula albo do tej 17 w wiekszosci. pokaze kiedys kilka ładniejszych jeżykow
Kasya 14:54, 08 kwi 2021

No sosny lubia słońce ale w lesie jakos sobie radzą
Johanka77 15:14, 08 kwi 2021

mrokasia napisał(a)
Póki co zamówiłam sobie żylistka karłowego Yuki Cherry Blossom i krzewuszkę Pink Poppet .

Szaleństwo!