Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kawa 08:38, 12 mar 2018

remontowo....
na razie współczuję
u mnei tez zapowiadają się lekkie koretkty remontowe ale to jeszcze chwila

u mnie bergenia też taka sobie i zobacze jak będzie w tym roku bo powiem szczerze jakoś u mnie mnie nie powaliła...
mrokasia 09:37, 12 mar 2018

Zana napisał(a)
A nasz kret wyobraź sobie przeniósł się w tym roku do sąsiadów. Wyrąbał im 27 kopcy na mini trawniczku o porytych rabatach nie wspominając (mój eM tak skrupulatnie policzył, z nieukrywaną satysfakcją zresztą). U nas tylko trzy kopce, ale za to wysypał na kamyki, więc czeka mnie robota czyszczenia kamyczkowej obwódki.

He, he, he, rozumiem uczucia Twojego eMa
Ja mam w sumie z 10 kopców, kilka w trawniku i kilka w rabatach. Toszka radziła by znaleźć dziurę w kopcu i wodą z węża powolutku "wlać" tam ziemię.
Spróbuj też zrobić tak na kamyczkach.
Magleska 10:13, 12 mar 2018

macham poniedziałkowo -idę cosik ogarniać w ogrodzie ,ale wiatrzysko takie ,że nie wiem jak długo wytrzymam
łazienka w satynowych będzie fajna -łatwiejsza do utrzymania w czystości ....
mrokasia 11:06, 12 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)
I moje bergenie leżą i jeśli mu w tym roku kwiatków nie pokażą, to wyprowadzka.. takie kurczę pancerne rośliny, a w zeszłym roku się nie doczekalam na kwitnienie.. i jakoś mnie te "kapusty" nie rajcują mimo zimozielonosci. Będzie wielki test bergenii zatem

Ps. A tak prawdę mówiąc to chyba się ich pozbede nawet jak zakwitną

Mnie się bergenie podobają, pod warunkiem że stoją no i oczywiście gdy są takie bujne . W zeszłym roku pod karaganą posadziłam pięknie kwitnące, po czym przymrozek załatwił wszystkie kwiaty w jedną noc . Mam nadzieję, że w tym roku będą kwitły bez przeszkód.
mrokasia 17:01, 13 mar 2018

inka74 napisał(a)
Eee tam. Na błyszczących wszystkie zacieki i krople widać. Częściej z odkamieniaczem tylko latam. I cieszę się, że tylko w gościnnej takie mam płytki.
Jak dojdą dodatki to będzie zupełnie inaczej. Ja tam bym w myślach te kąpiele w wannie uskuteczniała a nie co by było gdyby...

Dzięki Iwonka, myślę że będzie ok, a na pewno milion razy lepiej niż było no i wanna . W myślach to już się tam pluskam .
mrokasia 17:06, 13 mar 2018

DorKa napisał(a)
Cześć Kasia, widać już światełko w tunelu remontowym ? rozumiem,że jak każdy planujesz zakończyć na Święta

Dorka, światełko widać , łazienka czeka na fugowanie, malowanie i sprzęty, płytki na ścianach i podłodze już są . Sporo pracy jeszcze zostało poza samą łazienką, ale mam szansę zdążyć posprzątać na święta .
mrokasia 17:07, 13 mar 2018

Kawa napisał(a)
remontowo....
na razie współczuję
u mnei tez zapowiadają się lekkie koretkty remontowe ale to jeszcze chwila

u mnie bergenia też taka sobie i zobacze jak będzie w tym roku bo powiem szczerze jakoś u mnie mnie nie powaliła...

Remonty są fajne, choć trochę męczące

Bergenia dalej leży, no może odrobinę mniej. Trzymam kciuki za moją i Twoją .
mrokasia 17:08, 13 mar 2018

Magleska napisał(a)
macham poniedziałkowo -idę cosik ogarniać w ogrodzie ,ale wiatrzysko takie ,że nie wiem jak długo wytrzymam
łazienka w satynowych będzie fajna -łatwiejsza do utrzymania w czystości ....

I jak - dużo zrobiłaś?
Magleska 19:39, 13 mar 2018

mrokasia napisał(a)

I jak - dużo zrobiłaś?

powycinałam suchelce przycięłam miskanty,wrzosy ,stipę ,
pełno walających się resztek traw mam i jeszcze bałagan na rabatach ,ale pomalutku ogarnę

pokaż łazienkę plisss będzie fajne porównanie w trakcie i po
kasja83 13:10, 23 mar 2018

mrokasia napisał(a)

Remonty są fajne, choć trochę męczące

.

Ja się nie remontuje....jestem w nieustającej fazie urządzania