Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

inka74 21:27, 11 mar 2018

Bergenia podniesie się, w większości zostawiam moją na razie niech odżyje po mrozach. Rodka musiałam podlać bo nadal miał liście zwinięte. W trawie mam mokro a na rabatach już nie tak bardzo.

Czemu satynowych płytek żałujesz? Mam i bardzo je sobie chwalę.
Zana 21:30, 11 mar 2018

Jestem bardzo zadowolona (mam taką samą jak Twoja, hi, hi). Trochę więcej miejsca się zrobiło do chowania gratów.
Tulipany już u Ciebie? No nieee, a u mnie nic, cisza tulipanowa. Nawet czochów jeszcze nie widać. Moje małe bergenie też leżą. Na razie zostawiam.
mrokasia 21:40, 11 mar 2018

inka74 napisał(a)
Bergenia podniesie się, w większości zostawiam moją na razie niech odżyje po mrozach. Rodka musiałam podlać bo nadal miał liście zwinięte. W trawie mam mokro a na rabatach już nie tak bardzo.

Czemu satynowych płytek żałujesz? Mam i bardzo je sobie chwalę.

Dzięki za pocieszenie, bo tak smętnie wygląda ta bergenia, że aż przykro...
W tym tygodniu ma trochę popadać, ale i ochłodzenie zapowiadają...

A satynowe płytki - mam w dolnej łazience i też sobie chwalę więc i do górnej takie kupiłam, a teraz sama nie wiem... Jakoś mi się wydaje, że z połyskiem byłoby fajniej. Ale już po herbacie, może z fugą, błyszczącą armaturą, ceramiką i szafką itp. będzie mi się podobać.
mrokasia 21:43, 11 mar 2018

Zana napisał(a)
Jestem bardzo zadowolona (mam taką samą jak Twoja, hi, hi). Trochę więcej miejsca się zrobiło do chowania gratów.
Tulipany już u Ciebie? No nieee, a u mnie nic, cisza tulipanowa. Nawet czochów jeszcze nie widać. Moje małe bergenie też leżą. Na razie zostawiam.

Aaaa, skoro taka jak moja to nie dziwię się, żeś zadowolona .
U mnie wylazły czubki krokusów, tulipanów (nie wszędzie) i irysków. Czochów nie widać kompletnie. O szafirkach zapomniałam i nie wiem czy wylazły czy nie...
Zana 21:46, 11 mar 2018

Szafirki u mnie zielone tylko te z jeszcze poprzedniego sezonu, wylazły przed zimą i tak sobie są do dzisiaj. Te sadzone jesienią 2017 jeszcze się nie pokazują. Iryski też mi wyłażą, a i cebulice się pokazały. No i dojrzałam dwa hiacynty, też jeszcze z poprzedniego sezonu, może reszta też wyjdzie.
mrokasia 21:51, 11 mar 2018

Wyjdzie, wyjdzie, nie martw się. No chyba, że jakieś nornice zeżarły albo inna gadzina w szkodę weszła... U mnie kret wyprodukował mega kopiec na rabacie właśnie w miejscu z iryskami .
Zana 21:57, 11 mar 2018

A nasz kret wyobraź sobie przeniósł się w tym roku do sąsiadów. Wyrąbał im 27 kopcy na mini trawniczku o porytych rabatach nie wspominając (mój eM tak skrupulatnie policzył, z nieukrywaną satysfakcją zresztą). U nas tylko trzy kopce, ale za to wysypał na kamyki, więc czeka mnie robota czyszczenia kamyczkowej obwódki.
Kasia_CS 22:14, 11 mar 2018

I moje bergenie leżą i jeśli mu w tym roku kwiatków nie pokażą, to wyprowadzka.. takie kurczę pancerne rośliny, a w zeszłym roku się nie doczekalam na kwitnienie.. i jakoś mnie te "kapusty" nie rajcują mimo zimozielonosci. Będzie wielki test bergenii zatem

Ps. A tak prawdę mówiąc to chyba się ich pozbede nawet jak zakwitną
inka74 23:09, 11 mar 2018

Eee tam. Na błyszczących wszystkie zacieki i krople widać. Częściej z odkamieniaczem tylko latam. I cieszę się, że tylko w gościnnej takie mam płytki.
Jak dojdą dodatki to będzie zupełnie inaczej. Ja tam bym w myślach te kąpiele w wannie uskuteczniała a nie co by było gdyby...
DorKa 08:02, 12 mar 2018

Cześć Kasia, widać już światełko w tunelu remontowym ? rozumiem,że jak każdy planujesz zakończyć na Święta