Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Magara 23:31, 29 cze 2024

Kasiu-Mrokasiu - mam wielki sentyment do Twojego ogrodu, był jednym z pierwszych, który miałam w obserwowanych Jest pięknie Myślę, że duma Cię rozpiera codziennie jak spojrzysz
LIDKA 05:20, 30 cze 2024

Kasia u Ciebie pięknie.

Kupiłam 3 krzewuszki pink popet.
Z czym masz je zestawione ?

Masz chyba najwięcej ciekawych krzaków kwitnących. Chciałabym mieć u mnie więcej ale brak mi pomysłu na ich zestawianie.
mrokasia 08:48, 30 cze 2024

Magara napisał(a)
Kasiu-Mrokasiu - mam wielki sentyment do Twojego ogrodu, był jednym z pierwszych, który miałam w obserwowanych Jest pięknie Myślę, że duma Cię rozpiera codziennie jak spojrzysz

O rety, Daga, ale mi miło czytać takie słowa! Dziękuję
Nie będę skromna i powiem, że faktycznie, jestem dumna i mega zadowolona z tego co udało mi się stworzyć. Ogromna w tym zasługa tego forum bo jak sobie przypomnę swoje początki to mnie pusty śmiech ogarnia .
mrokasia 08:57, 30 cze 2024

LIDKA napisał(a)
Kasia u Ciebie pięknie.

Kupiłam 3 krzewuszki pink popet.
Z czym masz je zestawione ?

Masz chyba najwięcej ciekawych krzaków kwitnących. Chciałabym mieć u mnie więcej ale brak mi pomysłu na ich zestawianie.

Dzięki Lidko .

Ja mam 3 te krzewuszki. Rosną rozrzucone na basenowej. Rosną przy nich różności . Seslerie skalne/ heufleriany, bodziszki, fiołki, wielosiły, żurawki ale też małe tawuły. Tu masz fotkę jednej z nich.

Ja sadziłam krzewy tak, by w okresie wiosennym, gdy wszystko wycięte nie było pusto na rabatach. Bo one nawet w stanie bezlistnym są widoczne i wraz z zimozielonymi tworzą szkielet rabat.
LIDKA 09:31, 30 cze 2024

Kasia dzięki za podpowiedź.

Kupiłam własnie z Twojej inspracji. Jeszcze jeden rodzaj takich niedużych krzaków szukam.

mrokasia 09:33, 30 cze 2024

LIDKA napisał(a)
Kasia dzięki za podpowiedź.

Kupiłam własnie z Twojej inspracji. Jeszcze jeden rodzaj takich niedużych krzaków szukam.

Możesz wziąć pod uwagę karłowe żylistki, małe odmiany tawuł japońskich, karłowe budleje.
nicol21 12:14, 30 cze 2024

Ależ ten Twój ogród już dorosły! i drzewa cienia dają, można przysiąść na ławeczce! super!
Kiedyś miałam jeżówkę samosiejkę, cudny miała róż, niestety wysiała sie na za mokrym stanowisku i po latach padła.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Patrycja_KG_Lu 15:53, 30 cze 2024

mrokasia napisał(a)

Możesz wziąć pod uwagę karłowe żylistki, małe odmiany tawuł japońskich, karłowe budleje.

Jakieś konkretne karłowe odmiany budleji polecasz?
UrsaMaior 20:19, 30 cze 2024

Byłam dziś u Mrokaśki, ogród prezentuje się obłędnie!

Tak się rozpoczęło

Tak zakończyło

A w międzyczasie było tak

UrsaMaior 20:28, 30 cze 2024