Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Magleska 22:23, 02 maj 2018

poczytałam o zakupach ,planach ,gościach
tulipany może i trupie ,ale na fotce bardzo ładnie wyglądają

czekam na fotorelację ze zmnian
Gruszka_na_w... 23:00, 02 maj 2018

mrokasia napisał(a)

Już się poprawiam, dopiero pożegnałam gości .
Z zakupów dzisiejszych jestem nawet zadowolona - na pojałowcową dokupiłam hortkę Candlelight.

Nabyłam tę hortensję przypadkowo. Prawdopodobnie była pomyłką sprzedażową. Jestem nią zachwycona, bo oprócz pięknego kwiecia cudownie przebarwia się jesienią.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
lindsay80 10:01, 03 maj 2018

mrokasia napisał(a)

Iza, to Flaming Flag, kupowane w biedronie. Bardzo mnie rozczarowały. Miały być białe z fuksjowymi pasami a są takie trochę trupie. Ładnie wyglądają jedynie w słońcu. Dziewczyny pisały, że też są nimi zawiedzione.

W zeszłym roku dostały określenie "tulipany w kolorze mielonki" i trzeba przyznać, że jak są same to nie prezentują się dobrze.
Ale nie rezygnuj z nich, ja je miałam pośród innych kolorów, na przykład tutaj sobie zerknij i bardzo fajnie wyglądały, także da się ich piękno wydobyć odpowiednio komponując.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=1850
mrokasia 16:41, 03 maj 2018

Magleska napisał(a)
poczytałam o zakupach ,planach ,gościach
tulipany może i trupie ,ale na fotce bardzo ładnie wyglądają

czekam na fotorelację ze zmnian

Magda, to uzbrój się w cierpliwość bo do końca daleeeko .
Może cyknę pod wieczór fotkę poglądową pojałowcowej bo tam straszna lampa.
mrokasia 16:42, 03 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nabyłam tę hortensję przypadkowo. Prawdopodobnie była pomyłką sprzedażową. Jestem nią zachwycona, bo oprócz pięknego kwiecia cudownie przebarwia się jesienią.

Haniu, to super wiadomość .
Mam nadzieję, że to właśnie ta hortka .
mrokasia 16:45, 03 maj 2018

lindsay80 napisał(a)

W zeszłym roku dostały określenie "tulipany w kolorze mielonki" i trzeba przyznać, że jak są same to nie prezentują się dobrze.
Ale nie rezygnuj z nich, ja je miałam pośród innych kolorów, na przykład tutaj sobie zerknij i bardzo fajnie wyglądały, także da się ich piękno wydobyć odpowiednio komponując.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=1850

Kolor mielonki - coś w tym jest...
Widziałam fotki, wymieszane z innymi rzeczywiście ładnie u Ciebie wyglądają . Na jesieni dosadzę tam różowych i fuksjoeych i może będzie lepiej .
mrokasia 16:51, 03 maj 2018

Ależ dziś gorąco!!!
Pogrzebałam dziś w ziemi do 11 i odpuściłam, czekam na wieczór .
Ale posadziłam kupione wczoraj hortki, przesadziłam tawułkę spod garażu, przeniosłam pod garaż runiankę spod bonsajopodobnego jałowca i wykopałam stamtąd silvery a posadziłam tam ID. Silvery muszę gdzieś upchnąć.
A teraz po obiedzie relaksuję się na leżaczku .
A co u Was?
jolanka 18:00, 03 maj 2018

Ja cały dzień lezaczkowalam, przenosząc się z miejsca na miejsce tam gdzie cień Teraz podlalam trochę ogród, spryskałam mocnym strumieniem róże co by mszyce ew. spadły i .... piję dobre winko, słucham śpiewu ptaków i ....jest mi dobrze
UrsaMaior 18:57, 03 maj 2018

Oooo to ja też, bo mam dwie dopiero co posadzone. Kupiłam jesienią, bo sztywno się trzymały.

bold text
mrokasia napisał(a)

Haniu, to super wiadomość .
Mam nadzieję, że to właśnie ta hortka .
Johanka77 19:37, 03 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Ależ dziś gorąco!!!
Pogrzebałam dziś w ziemi do 11 i odpuściłam, czekam na wieczór .
Ale posadziłam kupione wczoraj hortki, przesadziłam tawułkę spod garażu, przeniosłam pod garaż runiankę spod bonsajopodobnego jałowca i wykopałam stamtąd silvery a posadziłam tam ID. Silvery muszę gdzieś upchnąć.
A teraz po obiedzie relaksuję się na leżaczku .
A co u Was?

No to rzeczywiście... prawie nic nie robiłaś
Jak do jedenastej, to kupa roboty! O której Ty wstajesz ???