Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

jolanka 21:29, 19 lip 2018

Ja mam dwie Ole. Na razie to takie ażurowe są a listki zielone
mrokasia 21:46, 19 lip 2018

Zana napisał(a)
Mam kilka propozycji, a nóż

- magnolia Genie (kolumnowa, ok 3 metry)
- bez kolumnowy Golden Tower (2-3 m wys)
- bez kolumnowy Black Tower (2-3 m wys., kwitnie na różowo)
- bez Eva Black Lace, śliczne liście jak u klona palmowego, kwitnie różowo, można ciąć, formować

Anulka, dzięki za propozycje .
Z magnoliami jakoś mi nie po drodze, za delikatne mi się wydają jak dla mnie . Nad bzami kiedyś rozmyślałam, popatrzę, dzięki za trop .
mrokasia 21:47, 19 lip 2018

tulucy napisał(a)
Zielone one, jutro mogę cyknąć, bo ją mam pod oknem sypialni

Cyknij
mrokasia 21:48, 19 lip 2018

jolanka napisał(a)
Ja mam dwie Ole. Na razie to takie ażurowe są a listki zielone

Zaraz obejrzę ją sobie .
Kasya 21:50, 19 lip 2018

Kasiu, obejrzyj sobie jablonki w tej encyklopedii, przy kazdej jest wielkość i pokroj
Jarząby tez
mrokasia 21:56, 19 lip 2018

Kasya napisał(a)
Kasiu, obejrzyj sobie jablonki w tej encyklopedii, przy kazdej jest wielkość i pokroj
Jarząby tez

dzięki, tak zrobię
inka74 22:11, 19 lip 2018

Ha, a ja dziś dociągnęłam tył do końca. Ostatni metr po ciemku już robiłam. Teraz przód i bok A w ogóle to dziś teść przyszedł i od progu z tekstem co tak mało zrobiłam i czemu tyle ziemi wywalam bo zastał mnie przy tetrisie z jeżówkami a nie przy widłach od których odeszłam 15 minut wcześniej bo mi łapy padły i musiałam odpocząć przy przyjemnej, lekkiej robocie. Więc mnie delikatnie mówiąc podnerwił. A jak ja jestem w tym stanie zmęczenia i wnerwienia to gen złośliwości mi się włącza w białych rękawiczkach. Wręczyłam mu więc widły coby mi pokazał jak to szybciej można zrobić i bardziej ziemię otrzepać. Po zerwaniu dosłownie może metra zdjął koszulkę bo pot ściekał mu ciurkiem. Po następnym metrze przylepiły mu się spodenki do czterech liter i się poddał. Ściągnął słownie pół taczki a ja 3 przed przerwą. Po tym doświadczeniu już nic nie mówił, że mało zrobiłam a ja jako dobra synowa podziękowałam za pomoc i zaprosiłam na jutro. Myślę, że profilaktycznie odczeka z tydzień lub dwa zanim przyjedzie. Na marginesie ja go bardzo lubię ale tego typu uwagi nie przyspieszą prac.

A po południu pojechałam do siostry i przy okazji do Kasi i wróciłam z 2 hortkami na pniu
inka74 22:15, 19 lip 2018

A co do drzewka - Nigrę bym sadziła wysoko na 2.4 szczepioną. Mam, bardzo lubię więc jestem nieobiektywna

Kalinę przycinaj zaraz jak przekwitnie na wiosnę - ja moją w lato przyciełam coby zagęścić i kwiatów nie miała w następnym roku. A jak ona obłędnie pachnie. I te kulki kwiatowe jak sztuczne. Cudna jest.
mrokasia 22:23, 19 lip 2018

inka74 napisał(a)
Ha, a ja dziś dociągnęłam tył do końca. Ostatni metr po ciemku już robiłam. Teraz przód i bok A w ogóle to dziś teść przyszedł i od progu z tekstem co tak mało zrobiłam i czemu tyle ziemi wywalam bo zastał mnie przy tetrisie z jeżówkami a nie przy widłach od których odeszłam 15 minut wcześniej bo mi łapy padły i musiałam odpocząć przy przyjemnej, lekkiej robocie. Więc mnie delikatnie mówiąc podnerwił. A jak ja jestem w tym stanie zmęczenia i wnerwienia to gen złośliwości mi się włącza w białych rękawiczkach. Wręczyłam mu więc widły coby mi pokazał jak to szybciej można zrobić i bardziej ziemię otrzepać. Po zerwaniu dosłownie może metra zdjął koszulkę bo pot ściekał mu ciurkiem. Po następnym metrze przylepiły mu się spodenki do czterech liter i się poddał. Ściągnął słownie pół taczki a ja 3 przed przerwą. Po tym doświadczeniu już nic nie mówił, że mało zrobiłam a ja jako dobra synowa podziękowałam za pomoc i zaprosiłam na jutro. Myślę, że profilaktycznie odczeka z tydzień lub dwa zanim przyjedzie. Na marginesie ja go bardzo lubię ale tego typu uwagi nie przyspieszą prac.

A po południu pojechałam do siostry i przy okazji do Kasi i wróciłam z 2 hortkami na pniu

Ożesz Ty!!! Niezły kawał roboty odwaliłaś, brawo!!!
Jeśli chodzi o sytuację z teściem - jesteś moją idolką . Nie chciałabym Ci podpaść .

Pokaż te hortki!
mrokasia 22:26, 19 lip 2018

inka74 napisał(a)
A co do drzewka - Nigrę bym sadziła wysoko na 2.4 szczepioną. Mam, bardzo lubię więc jestem nieobiektywna

Kalinę przycinaj zaraz jak przekwitnie na wiosnę - ja moją w lato przyciełam coby zagęścić i kwiatów nie miała w następnym roku. A jak ona obłędnie pachnie. I te kulki kwiatowe jak sztuczne. Cudna jest.

No właśnie Nigra albo Pissardi pewnie będzie, bo najłatwiej dostępna a ja nie mam ciśnienia na niewiadomoco . No chyba, że niewiadomoco ładne gdzieś trafię .
Ale nie chcę takiej wysoko szczepionej, wręcz przeciwnie taką nisko rozkrzewioną bym chciała i ciąć w walec .

Kalina ma zawiązki chyba 8 kwiatów .