Jesoooooooo Z tyłu głowy mi to siedziało. Nie dlatego, że to akurat wierzba Hakuro, tylko tan jasny lizak jakoś mi tam zgrzyta. Przepraszam. Już więcej nie będę. Wiem, że ja lubisz.
Optuję za wysunięciem drzewka do przodu. Hortensje sztuk dwie po ukosie lekko z tyłu. To nie są miniaturowe hortensje. Będą duże. Z przodu chyba nie sadziłabym zbyt wiele. Trawki średnie.
Aśka, aleś epistołę wysmażyła . Absolutnie nie mam Ci za złe, fajnie że Ci się chciało pomyśleć i napisać to wszystko. Dało mi do myślenia a i częściowo zgodziło się z tym co sobie uświadomiłam podczas dzisiejszego sadzenia.
Rzeczywiście w porównaniu z tujami wszystko jest małe i zielone, choć jak dla mnie dominuje tu też żółty odcień. Z tych dwóch powodów zamieniłam pęcherznicę na pissardi . Poza tym po prawej rośnie limka - docelowo mam nadzieję będzie dużo większa.
Jedno jest pewne - nie chcę by na tej rabacie rósł wyłącznie szpaler hortek wymieszanych z miskantami . Chcę mieć tu rozchodniki, perowskie, szałwie, różne jeżówki, przetaczniki i inne cuda .
Ale - zamierzam je inaczej posadzić niż teraz a mianowicie w grupy. Teraz są wymieszane np. rozchodniki poprzeplatane perowskią i sprawia to wrażenie chaosu, co mnie denerwuje. Także jutro będzie przesadzanie.
Pissardi i dwie nowe hortki - Magical Himalaya już posadziłam i z tego jestem bardzo zadowolona. Zastanawiam się czy nie dokupić trzeciej Himalayi i nie posadzić jej przed Pissardi. Popatrzę jutro.
Myślę też o posadzeniu tej trzeciej nowokupionej hortki nn na tej rabacie - pomiędzy Pissardi a Hakuro .
Zastanawiam się także nad wymianą trzcinnków Overdam na ... gracki albo ML . Jakoś te trzcinniki mi nie pasują, bo właśnie za mikre są.
Haniu, hakuro jak wiadomo zostaje . Przypominam, że jeszcze 2 miesiące temu były tam dwie .
Pissardi posadzona na środku, hortki nieco za nią. Przód do przemeblowania jutro.