April
08:08, 21 lut 2019

Cześć, zacznę w temacie kompostownika, im większy tym lepiej, szkoda że masz miejsce na jeden. Ja mam trzy komory, zrobione z palet a planuję powiększyć o kolejną. Pierwsza na świeże, druga w trakcie pracy, stale przerzucana. I trzecia komora na przerobiony materiał, gotowy do użycia. Planuję czwartą na świeżo zdobyty obornik, który sukcesywnie staram się dokładać do przerzucanego kompostu. Ale wiem, że na takie coś trzeba mieć teren. Ale nawet na mniejszej działce warto wygospodarować miejsce na kompostownik, to się absolutnie opłaca i zwróci w naturze
A teraz: dzień dobry
mądrzę się, choć jestem tu pierwszy raz. Ale czuję się jak swojak, bo przeczytałam cały wątek i uczestniczyłam we wszystkich twoich rozterkach, rozważaniach i przeróbkach. Ogród zmieniłaś bardzo efektownie. Podobają mi się twoje decyzje o dosadzaniu traw. Dodało to zwiewności i miękkości. Frontowa pod oknami wyszła świetnie, bardzo szybko jest efekt. Zachwyca mnie twój dereń świdwa. Ja od trzech lat mam maleństwo w doniczce i nie mogę mu znaleźć miejsca. Teraz się zmuszę do posadzenia go, bo szkoda takiej pięknej rośliny.
Ja mam leśną działkę w okolicach ZANY, więc jest szansa na jakieś bliższe zapoznanie się, choćby przy zakupach w Skubiance
A więc, do zobaczenia

A teraz: dzień dobry

Ja mam leśną działkę w okolicach ZANY, więc jest szansa na jakieś bliższe zapoznanie się, choćby przy zakupach w Skubiance

A więc, do zobaczenia