Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

tulucy 10:14, 13 kwi 2019

U mnie już nie pada
mrokasia 10:30, 13 kwi 2019

Dziewczyny, u mnie wciąż pada . Poza tym nawet gdyby przestało to chęci na pracę w takim zimnym, mokrym ogrodzie napewno nie mam.

Łucja, kochana, ja bym bardzo chętnie te irysy wzięła tylko gdzie ja je upchnę? One dadzą radę w cieniu???
tulucy 11:26, 13 kwi 2019

U mnie rosną w cieniu. Słabiej trochę kwitną, może też dlatego, że bardzo pod krzakiem siedzą - dlatego chcę je przesadzić bardziej na środek gdzieś, ale dalej raczej w cieniu.
mikina34 22:43, 13 kwi 2019

U mnie dziś śnieg, potem deszcz ale bez szału, wg miernika napadało 2l na m2 jedyne, a sucho jak pieprz
Łucja, jakbyś miała te irysy wyciepać, to ja chętnie przygarnę i zapłacę za przesyłkę
tulucy 23:11, 13 kwi 2019

Monia ja do wysyłania to mam taki talent, że Agacie Pszenicznej już drugi sezon irysy bródkowe wysyłam i wysłać nie mogę. Chociaż już i kartony czekają.
kaz742011 09:00, 14 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Dziewczyny, u mnie wciąż pada . Poza tym nawet gdyby przestało to chęci na pracę w takim zimnym, mokrym ogrodzie napewno nie mam.

Łucja, kochana, ja bym bardzo chętnie te irysy wzięła tylko gdzie ja je upchnę? One dadzą radę w cieniu???

U mnie przestało. Atak zimy był na szczęście jednodniowy.
W związku z powyższym przyszykowałam sobie rabatę a teraz mam dylemat co na niej posadzić .
mrokasia 09:32, 14 kwi 2019

tulucy napisał(a)
U mnie rosną w cieniu. Słabiej trochę kwitną, może też dlatego, że bardzo pod krzakiem siedzą - dlatego chcę je przesadzić bardziej na środek gdzieś, ale dalej raczej w cieniu.

Łucja, znalazłam miejsce na irysy
mrokasia 09:43, 14 kwi 2019

Dziś piękne słońce i dość ciepło choć chyba wieje. Ale zamierzam podziałać dziś w ogrodzie.

Z gorszych wieści - jedna jeżówka Virgin jednak przeniosła się do jeżówkowego nieba. Wyciągnęłam ją wczoraj z ziemi - prawie nie miała korzeni. Albo ją coś zeżarło albo zgniła choć na moich piaskach to niemal niemożliwe.
mrokasia 09:46, 14 kwi 2019

kaz742011 napisał(a)

U mnie przestało. Atak zimy był na szczęście jednodniowy.
W związku z powyższym przyszykowałam sobie rabatę a teraz mam dylemat co na niej posadzić .

Ha, idę popatrzeć.
eVka 09:51, 14 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Dziś piękne słońce i dość ciepło choć chyba wieje. Ale zamierzam podziałać dziś w ogrodzie.

Z gorszych wieści - jedna jeżówka Virgin jednak przeniosła się do jeżówkowego nieba. Wyciągnęłam ją wczoraj z ziemi - prawie nie miała korzeni. Albo ją coś zeżarło albo zgniła choć na moich piaskach to niemal niemożliwe.

I nas podobna pogoda Też mam zamiar coś porobić.

Szkoda jeżówki, tym bardziej że one dosyć drogie.