Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Makao_J 20:16, 15 kwi 2019

mrokasia napisał(a)

Naprawdę? To ja miałam bardzo dużo roboty, sporo sprzątania, cięcia. Ale mam sporo traw, hortensji, tawuł i lawend do cięcia.

To ja te cięcia wykonałam już miesiąc temu. Róże też wtedy cięłam. Więc teraz czekam i obserwuję jak wszystko rusza. Wolno bo wolno ale jednak
mrokasia 20:54, 15 kwi 2019

jolanka napisał(a)
Bergenie to jedne z niewielu roślin, za którymi nie przepadam Zawsze widziałam je u innych właśnie albo z grzybkiem albo popalone od słońca, jakoś takie miałam szczęście

Hmmm, a ja zawsze lubiłam bergenie .
Mam nadzieję, że się odrestaurują, w każdym razie zamierzają kwitnąć.
mrokasia 20:56, 15 kwi 2019

Makao_J napisał(a)

To ja te cięcia wykonałam już miesiąc temu. Róże też wtedy cięłam. Więc teraz czekam i obserwuję jak wszystko rusza. Wolno bo wolno ale jednak

Ja też cięłam większość już jakiś czas temu. Ale ciągle mam coś do zrobienia. Robota kocha głupiego .
Makao_J 22:45, 15 kwi 2019

mrokasia napisał(a)

Ja też cięłam większość już jakiś czas temu. Ale ciągle mam coś do zrobienia. Robota kocha głupiego .

tulucy 22:56, 15 kwi 2019

Ja kiedyś bardzo nie lubiłam bergenii, jak dostałam, to sadziłam u sąsiadów. Przeszło mi dwa lata temu...
inka74 23:00, 15 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Efekt dzisiejszych prac to pomalowana pergola i wytrzepane do końca tuje - olbrzymy . Niby niewiele ale jestem zadowolona .

Idę popatrzeć co tam u Was.
twój jeden olbrzym to moje 2-3 sztuki kawał pracy
mrokasia 17:52, 16 kwi 2019

tulucy napisał(a)
Ja kiedyś bardzo nie lubiłam bergenii, jak dostałam, to sadziłam u sąsiadów. Przeszło mi dwa lata temu...

mrokasia 17:53, 16 kwi 2019

inka74 napisał(a)
twój jeden olbrzym to moje 2-3 sztuki kawał pracy

To prawda, te wielkie są wielkie . Ale już niedługo .
mrokasia 17:56, 16 kwi 2019

U mnie siąpi delikatnie. Ciepło dość więc rośliny powinny dostać przyspieszenia i ładnie się zazielenić .
Gruszka_na_w... 18:23, 16 kwi 2019

mrokasia napisał(a)

Hmmm, a ja zawsze lubiłam bergenie .
Mam nadzieję, że się odrestaurują, w każdym razie zamierzają kwitnąć.

Coraz bardziej skłaniam się do poglądu, że one do ładnego wyglądu potrzebują ciasnoty. Najładniejsze jakie widziałam rosły w skrzyniach lub w dziurkach zostawionych w nagrobkach cmentarnych. Znajdę gdzieś pod płotem miejsce na eksperyment poznawczy.
Dwubarwne szafirki- mniam, mniam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies