Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 15:00, 13 maj 2019

Zana napisał(a)
No na tych fotkach to widać zdecydowanie różnicę w grackach.
Kasiu, a posadziliście tego trzeciego graba, bo jakoś nie mogę się napatoczyć na dokumentację foto? Ale jak jesteś chorowitka, to pewnie stoi gdzieś w kąciku jeszcze. Zdrowiej, to najważniejsze!

Aaach Ci eMowie, czasami potrafią tak pozytywnie zaskoczyć. Mój bez specjalnego nagabywania posprzątał wreszcie stosy gałęzi przy drewutni za małym domkiem. I wyszorował plandekę, która tam leżała porzucona od marca. Wreszcie z lekka porządniej się zrobiło.

Co do siewek werbeny to stawiam, że to dopiero początek.

Anulka, trzeci grab też już mieszka na frontowej ale nie sfociłam bo posadziliśmy go tuż przed tym jak się rozchorowałam. A jak pisałam wcześniej, wczoraj eM wykopał z niej plastikową palisadę a ja nie zdążyłam jej po tym czynie uporządkować więc fotorelacja będzie później . Jeszcze będziecie mieli dosyć tej rabaty .

Fajnie czytać, że i Twój eM coś ogrodowo podziałał z własnej woli . Oby tylko im nie przeszło!

Myślisz, że te siewki jeszcze będą wyłazić? W sumie fajnie .
Zana 15:08, 13 maj 2019

Co do siewek to mogę się nawet założyć, że to pierwsza faza inwazji. U mnie nawet po dwóch latach wyłaziły, choć "matki" już tam nie było a i inne siewki pieliłam, nie było dane im zakwitnąć.
mrokasia 15:18, 13 maj 2019

Zana napisał(a)
Co do siewek to mogę się nawet założyć, że to pierwsza faza inwazji. U mnie nawet po dwóch latach wyłaziły, choć "matki" już tam nie było a i inne siewki pieliłam, nie było dane im zakwitnąć.

Ha, zobaczymy zatem .
mrokasia 15:21, 13 maj 2019

Kochane moje, potrzebuję porady. Zakupiłam do firmowego ogrodu kilka sztuk derenia Ivory Halo. Sadzonki mają po 2-3 pędy, pędy mają tak z 50cm długości. Zostawić tak czy ciachnąć, żeby się trochę zagęściły???
Makusia 15:22, 13 maj 2019

Powojnik uroczy, a i ta szopka lu domek ogrodnika podoba mi się szalenie! Bardzo urokliwie osadzony i jeszcze ten bluszcz....pycha!
eVka 15:47, 13 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Ewcia, ja nie Magda, ale Ci wybaczę, bo zakręcona jesteś jak słoik twistowy .
Mam nadzieję, że powojnik będzie z roku na rok większy .

O mamo, co ja piszę, pewnie, że KAsia a nie Magda Zakręt jestem na maxa. Mój szef mo mówi zawsze, że jestem zakręcona jak twist

Moje niektóre tuje tez tak wyglądają mam nadzieję, że to nie grzyb tylko susza, choć pada od dawna. Hmm odkopię korzenie jednej i zobaczę czy tam wogóle mokro jest. Nie podlewam nic a nic bo często deszcz pada a może jednak one potrzebują sporej dawki wody...
Makusia 15:57, 13 maj 2019

mrokasia napisał(a)
Kochane moje, potrzebuję porady. Zakupiłam do firmowego ogrodu kilka sztuk derenia Ivory Halo. Sadzonki mają po 2-3 pędy, pędy mają tak z 50cm długości. Zostawić tak czy ciachnąć, żeby się trochę zagęściły???

Jeśli chodzi o kwestie porad, to ja pierwsza
Radzę- Nie mam pojęcia

Bardzo proszę
tulucy 16:18, 13 maj 2019

ja też się nie wyznaję w temacie

Mój w sobotę pomalował sam z siebie słupki przy macie. Myślałam, ze wykorzysta to, żem w robocie i sobie odzipnie. A on dzielny był Ba, nawet dziś chciał lecieć drugi raz malować, bo cytuję: "tylko trochę kropi". Alem mu przetłumaczyła, że pada, a nie kropi.
Margerytka40 17:07, 13 maj 2019

Ja swoje ciachnęłam ale to tak wiesz, na swoją odpowiedzialność
mrokasia 17:12, 13 maj 2019

Makusia napisał(a)
Powojnik uroczy, a i ta szopka lu domek ogrodnika podoba mi się szalenie! Bardzo urokliwie osadzony i jeszcze ten bluszcz....pycha!

Cieszę się .

Makusia napisał(a)

Jeśli chodzi o kwestie porad, to ja pierwsza
Radzę- Nie mam pojęcia

Bardzo proszę

Bardzo dziękuję .