Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Helen 20:03, 12 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Helen, cyknę fotę jutro bo już ciemnawo.
Te moje pseudogracki to zupełnie co innego, ML zamiast gracków dla mnie tez byłyby ok. A te moje maja szerokie liście i rosną w wielkie i nieco rozlazłe kępy. Ładne są w sumie ale nie pasowały mi zupełnie na tej rabacie. Te, które teraz kupiłam mają cieniutkie, sztywne liście, zupełnie inne, o takie właśnie mi chodziło.

Jestem bardzo ciekawa zdjęć. Może jednak mam gracki.
Kasia_CS 21:09, 12 maj 2019

Nooo, to miło CIe eM zaskoczył Ja kiedyś miałam coś podobnego, ale z czarnym kolorkiem i myślałam, że to jakieś kocie sprawki, bo czasem od sąsiadów przychodzą i zdarzało im się zostawiać niespodzianki...
mrokasia 09:12, 13 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Nooo, to miło CIe eM zaskoczył Ja kiedyś miałam coś podobnego, ale z czarnym kolorkiem i myślałam, że to jakieś kocie sprawki, bo czasem od sąsiadów przychodzą i zdarzało im się zostawiać niespodzianki...

To prawda, zaskoczył .
Też myślałam, że może pies ale po psie uszkodzenia wyglądają inaczej
Poza tym są za wysoko na psa, o kotach nie wspominając. Stawiam na przesuszenie ale jak przestanie padać to opryskam na wszelki wypadek przeciw grzybom.
mrokasia 09:15, 13 maj 2019

Helen napisał(a)

Jestem bardzo ciekawa zdjęć. Może jednak mam gracki.

Helen, cyknęłam na szybko. Pseudogracek i gracek. Różnica bije po oczach.
inka74 09:52, 13 maj 2019

No, eM się spisał. Ja to bym w szoku była.

Nowe gracki eleganckie, duże sadzonki.
mrokasia 14:04, 13 maj 2019

inka74 napisał(a)
No, eM się spisał. Ja to bym w szoku była.

Nowe gracki eleganckie, duże sadzonki.

A myślisz, że ja nie byłam??? Głównie, że mu się samemu chciało. Ale żeby nie było tak słodko - co prawda po wertykulacji posprzątał super, ale palisada leży zwalona na kupę na samym środku frontu a na frontowej zostały dziury i kopce z odsuniętej kory . Ale i tak jest kochany .

Gracki rzeczywiście duże i ładne. Trochę drogie były ale adekwatnie do rozmiaru i doszłam do wniosku, że tylko 3 potrzebuję więc sobie mogę pozwolić .
mrokasia 14:06, 13 maj 2019

Zapomniałam powiedzieć, że mam kilka siewek werbeny . Lasu nie mam, znalazłam nie więcej niż 6-8 sztuk co w pełni zaspokaja moje potrzeby. O ile ich nie zadeptaliśmy wczoraj wykopując miskanty .
Anda 14:10, 13 maj 2019

Bardzo lubię Gracki, są pełne gracji ML też mi się podobają. Więcej miskantów chyba nie lubię.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zana 14:33, 13 maj 2019

No na tych fotkach to widać zdecydowanie różnicę w grackach.
Kasiu, a posadziliście tego trzeciego graba, bo jakoś nie mogę się napatoczyć na dokumentację foto? Ale jak jesteś chorowitka, to pewnie stoi gdzieś w kąciku jeszcze. Zdrowiej, to najważniejsze!

Aaach Ci eMowie, czasami potrafią tak pozytywnie zaskoczyć. Mój bez specjalnego nagabywania posprzątał wreszcie stosy gałęzi przy drewutni za małym domkiem. I wyszorował plandekę, która tam leżała porzucona od marca. Wreszcie z lekka porządniej się zrobiło.

Co do siewek werbeny to stawiam, że to dopiero początek.
mrokasia 14:46, 13 maj 2019

Anda napisał(a)
Bardzo lubię Gracki, są pełne gracji ML też mi się podobają. Więcej miskantów chyba nie lubię.

No właśnie, zarówno gracki jak i ML są takie delikatniejsze, bardziej ażurowe i zwiewne niż pozostałe miskanty. Do małego ogrodu bardziej mi pasują.
Choć te większe też są piękne, np te z białymi kwiatostanami, zapomniałam nazwy, Jolanka je ma - cudne!