Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 16:54, 12 maj 2019

Dziś zostawiłam eMa w domu i pojechałam do mamy. Przed wyjazdem rzuciłam, że jakby mu się chciało to mógłby wykopać plastikową palisadę z frontowej i zwertykulować trawnik, bo ma padać a szkoda sypać nawóz jak taki filc na trawniku. Nie było mnie 3 godziny. Wracam a tu wszystko zrobione!!! Normalnie się wzruszyłam . Szybciutko rozsypałam nawóz a teraz siedzę i patrzę jak sobie równo pada .

A zanim lunęło zdążyliśmy jeszcze wykopać z pojałowcowej 3 pseudogracki - pojadą do firmowego ogrodu. Wykopanie poszło całkiem sprawnie, ale podzielenie nie było już takie proste. Rąbaliśmy siekierą . Na razie z 3 sztuk mamy 6 ale nie wiem czy największej kępy zamiast na dwie nie podzielić na 4 części .
No i chciałam powiedzieć, że dziś poszalałam bo kupiłam 3 duże, wyrośnięte już kępy gracków do wsadzenia zamiast tych pseudogracków. Trochę zapłaciłam ale co tam, będzie od razu efekt .
MirellaB 17:02, 12 maj 2019

Fajnie
jolanka 17:04, 12 maj 2019

Kurcze, żałuje, ze tez nie rozsypalam na trawniku nawozu fajnie by się rozpuścił.
Też bym tak rzuciła może od niechcenia, że jest coś do roboty ale jakoś tak w próżnię by to było. Ale Ci dobrze
Anda 17:04, 12 maj 2019

Wow, poszaleliście A eM to już ogrodnik-amator
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 17:11, 12 maj 2019

MirellaB napisał(a)
Fajnie

Noooo .
mrokasia 17:15, 12 maj 2019

jolanka napisał(a)
Kurcze, żałuje, ze tez nie rozsypalam na trawniku nawozu fajnie by się rozpuścił.
Też bym tak rzuciła może od niechcenia, że jest coś do roboty ale jakoś tak w próżnię by to było. Ale Ci dobrze

Joleczka, to wiesz - kaloszki i peleryna z kapturem i jedziesz .
Żartuję, to byłoby możliwe na takim trawniczku jak mój a nie na takim wielkim jak u Ciebie .

Powiem Ci, że naprawdę mnie zaskoczył. Myślałam, że może tylko te obrzeża wykopie a tu taka niespodzianka .
A może spróbuj ze swoim, kto wie, może też Cię zaskoczy .
mrokasia 17:17, 12 maj 2019

Anda napisał(a)
Wow, poszaleliście A eM to już ogrodnik-amator

EM mi się ogrodowo rozwija, to prawda .
Ale tak myślę, że to ma drugie dno - chce żebym miała więcej czasu na firmowy ogród .
Anda 17:20, 12 maj 2019

mrokasia napisał(a)

EM mi się ogrodowo rozwija, to prawda .
Ale tak myślę, że to ma drugie dno - chce żebym miała więcej czasu na firmowy ogród .

No wiesz, ewentualnie możesz go zmobilizować do takiego konkursu "kto zrobi lepiej, ty czy ja" Ty działałabyś w przydomowym, a on we firmowym, a na końcu forum wytypowałoby zwycięzcę

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 17:27, 12 maj 2019

Anda napisał(a)

No wiesz, ewentualnie możesz go zmobilizować do takiego konkursu "kto zrobi lepiej, ty czy ja" Ty działałabyś w przydomowym, a on we firmowym, a na końcu forum wytypowałoby zwycięzcę

dobre
z żalem jednak muszę powiedzieć, że ten pomysł nie przejdzie...
HannaR 18:37, 12 maj 2019

mrokasia napisał(a)
A zanim lunęło...

Jak to "lunęło"? U mnie ledwo kropi.