Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

TAR 13:09, 14 maj 2019

mam kilka wolnych ukorzenionych patyczkow czerwonego derenia, na razie czeka na zbawienie i posadzenie, chce jednego sprobowac w kulke, jestem ciekawa czy wyjdzie.
inka74 13:25, 14 maj 2019

Derenie posadź i podlewaj. Daj im się ukorsenić. Za rok dopiero przytnij. IH jak ma stare gałązki to one brzydkie siwe są.
mrokasia 20:30, 14 maj 2019

TAR napisał(a)
mam kilka wolnych ukorzenionych patyczkow czerwonego derenia, na razie czeka na zbawienie i posadzenie, chce jednego sprobowac w kulke, jestem ciekawa czy wyjdzie.

widziałam derenia ciętego w kulę, bardzo ładnie wyglądał
mrokasia 20:31, 14 maj 2019

inka74 napisał(a)
Derenie posadź i podlewaj. Daj im się ukorsenić. Za rok dopiero przytnij. IH jak ma stare gałązki to one brzydkie siwe są.

Tak zrobię, tylko niech przestanie padać...
TAR 21:10, 14 maj 2019

mrokasia napisał(a)

widziałam derenia ciętego w kulę, bardzo ładnie wyglądał

wiem, tez widzialam. wynajmowalismy mieszkanie podczas budowy domu i tam byly ladnie prowadzone ogrody i wlasnie przy domu mialam 4 takie derenie. stad pomysl. wyciagne z pryzmy kilka galazek i poprobuje. reszte na przemial, nie mam ich komu oddac choc sa ladnie juz ukorzenione
mrokasia 19:57, 16 maj 2019

Boszszsz, wreszcie przestało padać. A był moment, że i słońce wyszło . Obleciałam ogródek, wszystko mokre, napompowane wilgocią, ślimaków mnóstwo. Następne dni maja być znacznie cieplejsze ale nadal wilgotne. Boję się ataku chorób grzybowych...
Parę fotek:

mrokasia 20:03, 16 maj 2019

Pod karaganą robi się gęsto . Trawnik zbiera się po wertykulacji.

Cienista ładnie już wygląda

A tu tawuły Goldflame dla Gosi - zobacz jakie nierówne - ta na pierwszym planie super, pozostałe - czupiradła .

Helen 20:32, 16 maj 2019

Bardzo mi się podoba cienista i taka ścieżka
Masz bardzo ładnie
TAR 20:33, 16 maj 2019

twoje tawuly super, widac w nich zielonosc a moje takie żółtka az mnie wkurzaja. w ogole cos ze mna sie niebezpiecznego robi bo zolty zaczal mnie w ogrodzie razic. a nie wywale przeciez zoltych krzakow
Gruszka_na_w... 20:45, 16 maj 2019

Pozostaje w zachwycie nad urodą powojnika. Ogród w podeszczowej odsłonie prezentuje się bardzo ładnie. Bergenie przy ścieżce dodają uroku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies