Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 21:44, 31 maj 2019

Toszka napisał(a)
Przyłączam się do zachwytu na rewolucją frontową. Mega zmiana na plus!!!
Teraz jest tak mega kobieco
Jednak te Conici urody nie dodawały...nawet z wydepilowanymi nóżkami
Ja swoje też wywaliłam i jeszcze czekam by znaleźć pretekst do wycięcia jałowca

Dzięki Iwona . Ja jednego jałowca pozbędę się na dniach (był uprzejmy paść po przesadzeniu) a drugiego będę eksmitować do firmowego .

Zakrecona napisał(a)
Pięknie wygląda rabata z grabami

Dziękuję bardzo .

TAR napisał(a)
a same juki jak kwitna sa bardzo ładne, ja sie do nich zrazilam bo jak cos przy nich robilam to zawsze ręce pociachane, takie noże ogrodowe. Miałam je w starym ogrodzie, nie do wyplewienia jak juz jedna sie posadziło, to wypuszczała kolejne kłacza. Nim je wywaliłam to starszy białasek tez zawsze pociachany był. I kujkał sie w oczko. Ale kwitły widowiskowo musze przyznac.

Dziś obejrzałam swoje - będą kwitnąć , będzie szał .

Gosiek33 napisał(a)
Aż poszłam swoją jukę zobaczyć czy może konkurować z Twoimi, a ona cała w perzu albo innej trawie, teraz bez granatu podejśc się nie da

znaczy, nie tylko ja mam juki

TAR napisał(a)

Granaty teraz reglamentowane a .... "kiedys to były czasy i granat i karabin pod ręką"

mikina34 napisał(a)

Tarciu padłam

Ja też .
mrokasia 21:48, 31 maj 2019

Wróciłam dziś w wyjazdu i już nie mogę doczekać się jutra . Mam nadzieję znów podziałać jutro na tyłach. Dziś w ramach relaksu popracowego przycięłam przekwitnięte palibiny, trochę popieliłam, wycięłam liście tulipanów i wyrwałam las siewiek LadyU.
Margerytka40 21:52, 31 maj 2019

Mimo że u Ciebie te juki super wyglądają to ja ich nie lubię. Miałam a właściwie mam ten sam problem co Tarcia. One gorsze od perzu są bo z nim sobie radzę tych choler wytrzebić nie mogę
tulucy 21:56, 31 maj 2019

Ja też swoje wywaliłam, ryłam dół na metr głęboki prawie, a one jak feniks z popiołów... Żeby jeszcze kwitły co roku, moje regularnie były obżerane przez jakieś robactwo...
Iwonka 09:02, 01 cze 2019

mrokasia napisał(a)

2016

2019

Kasiu to zdjęcie utwierdza mnie w przekonaniu, że czasem warto iść na całość i po prostu stworzyć coś od nowa Choćbyś nie wiem jak kombinowała z tymi conicami, ciężko byłoby... Do takich przemyśleń dochodzę w swoim ogródku i w jednym kąciku będę działać od nowa bo próby łączenia starego - ogromnego z nowym - małym wyglądają komicznie
Twoja nowa rabatka wygląda elegancko, graby są jednak majestatyczne i pasują zarówno do nowoczesnych elewacji jak i bardziej klasycznych. Super przemiana
mrokasia 10:06, 01 cze 2019

Margerytka40 napisał(a)
Mimo że u Ciebie te juki super wyglądają to ja ich nie lubię. Miałam a właściwie mam ten sam problem co Tarcia. One gorsze od perzu są bo z nim sobie radzę tych choler wytrzebić nie mogę

To prawda, usunięcie raz posadzonej juki to gehenna. Kiedyś wykopałam dół chyba na 80cm by wykopać kłącze .
mrokasia 10:06, 01 cze 2019

tulucy napisał(a)
Ja też swoje wywaliłam, ryłam dół na metr głęboki prawie, a one jak feniks z popiołów... Żeby jeszcze kwitły co roku, moje regularnie były obżerane przez jakieś robactwo...

Moje będą kwitły chyba wszystkie . Tylko mszyce je lubią niestety...
mrokasia 10:12, 01 cze 2019

Iwonka napisał(a)

Kasiu to zdjęcie utwierdza mnie w przekonaniu, że czasem warto iść na całość i po prostu stworzyć coś od nowa Choćbyś nie wiem jak kombinowała z tymi conicami, ciężko byłoby... Do takich przemyśleń dochodzę w swoim ogródku i w jednym kąciku będę działać od nowa bo próby łączenia starego - ogromnego z nowym - małym wyglądają komicznie
Twoja nowa rabatka wygląda elegancko, graby są jednak majestatyczne i pasują zarówno do nowoczesnych elewacji jak i bardziej klasycznych. Super przemiana

Iwonko, ta rabata była przerabiana kilkukrotnie. Małymi kroczkami doszłam do stanu obecnego. Czasem na rewolucję brak czasu, pieniędzy, odwagi. Ale masz rację, przerabianie starego ogrodu nie jest proste...
Cieszę się, że moja frontowa Ci się podoba.
mrokasia 10:15, 01 cze 2019

Piękna dziś pogoda, idealna na pracę w ogrodzie. Załatwię tylko kilka spraw i wczesnym popołudniem ruszam w ogród. Ciąg dalszy przeróbki tyłów.
Szukam różowolistnych żurawek - widziała któraś???
Gosiek33 12:39, 01 cze 2019

jak bardzo różowe?