Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

kaz742011 00:23, 02 cze 2019

Też miałam plan aby dzisiaj poodpoczywać w ogrodzie. Nawet przez 40 minut poczytałam książkę . Potem standardowo zaczęło się od pielenia a skończyło na posadzeniu drzewa .
Johanka77 01:02, 02 cze 2019

mrokasia napisał(a)

2016

2019

Zacytuję jako czterdziesta szósta.
Podoba mi się zarówno wymiana drzew, jak i zmiana koloru samochodu

A tak serio, to zrobiło się tak fajnie lekko.
Bardzo fajnie!
Johanka77 01:04, 02 cze 2019

mrokasia napisał(a)
Wczoraj cyknęłam jeszcze kilka innych fotek to wstawię, a co tam . Na przekór dzisiejszej mokrej aurze.
Fragmencik rabaty za domem, cześć z Pissardi

Pod karaganą mam busz

Powojnik i szałwia na frontowej

Lawenda i juki dają fajny kontrast a szałwia na pojałowcowej daje kolor

PRZE-ŚLICZ-NIE!!! ❤️❤️❤️
kaz742011 09:10, 02 cze 2019

Pissardi podsadzone elegancko . I już ją widać na rabacie. Jak się zagęści będzie szał. Moja nowa ma trzy patyki na krzyż. Ze dwa sezony minie nim nabierze wyglądu.
tulucy 13:52, 02 cze 2019

U mnie się rozlało... Nic dziś nie porobione.
Toszka 14:03, 02 cze 2019

Na zdobniczkę bukową pryskałam mospilanem. Promanalem nie pryskałam to teraz mam U mnie latała wokół buka jak mączlik w szklarniach...przy takiej inwazji i wielkości drzewa została mi tylko chemia, ech.
Wiąz też cały w galasach. Czekałam aż przekwitnie aby bzyczków nie ukatrupić. I z tydzień temu też mospilan poszedł.
Gosiek33 14:52, 02 cze 2019

Toszka niekoniecznie, kupiłam i opryskałam wczoraj wieczorem Emulparem 940 EC

Też mączlik w cienistej części ogrodu mnie zmobilizował. Część pospadało, część się poskręcała i posklejała, więcej na róży zostało suszków niż widziałam przed opryskiem
jolanka 15:01, 02 cze 2019

U mnie po mospilanie na buku to dziadostwo dalej jest
Nie wiem czym jeszcze popryskac?
Johanka77 15:21, 02 cze 2019

Ja w tym roku przegapiłam wszelkie opryski... taka jestem zorganizowana :/
mrokasia 15:40, 02 cze 2019

kaz742011 napisał(a)
Też miałam plan aby dzisiaj poodpoczywać w ogrodzie. Nawet przez 40 minut poczytałam książkę . Potem standardowo zaczęło się od pielenia a skończyło na posadzeniu drzewa .

Standardowo .
A ja właśnie zaczęłam odpoczywać w ogrodzie . Wróciliśmy z chrzcin, wszystko mokre bo burza była. Ale słonce już wyszło i grzeje jak dzikie. Więc na razie czekam aż cień wejdzie na rabatę. Wyniosłam sobie laptopa do ogrodu, eM uciął sobie drzemkę a ja z winkiem hop! na Ogrodowisko .

kaz742011 napisał(a)
Pissardi podsadzone elegancko . I już ją widać na rabacie. Jak się zagęści będzie szał. Moja nowa ma trzy patyki na krzyż. Ze dwa sezony minie nim nabierze wyglądu.

Kawałek pod pissardi już prawie skończony i efekt mnie zadowala . Czekam aż pissardi stanie się drzewkiem, bo na razie gęsta jest ale niska. Ale masz rację - widać ją bardziej niż w zeszłym sezonie . Twoja też ruszy i zdziwisz się jak szybko. Moją sadzoną w zeszłym sezonie na pojałowcowej w tym roku cięłam i już ładną, dużą koronę ma.