Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 14:08, 01 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)
jak bardzo różowe?

Właśnie nabyłam . Przykleiły mi się Berry Smoothie .
tulucy 17:12, 01 cze 2019

Jak dla mnie to ciut za ciepło już na prace w ogrodzie. Robię, ale bardzo powoli. I to lekkie prace. Obrywam listki, przycinam trawę, trochę chwastów poszło out.
mrokasia 17:29, 01 cze 2019

Ja jeszcze się nie zabrałam, czekam aż rabata znajdzie się w cieniu. Na razie skosiłam trawę.
inka74 17:57, 01 cze 2019

Ja jeszcze nic nie zrobiłam. Z krzakami latałam po rabatach. Za gorąco jest.
TAR 21:54, 01 cze 2019

mrokasia napisał(a)

Moje będą kwitły chyba wszystkie . Tylko mszyce je lubią niestety...

a czego te cholery nie lubia? wczoraj wieczorem pryskałam na zdobniczke bukowa, ona drzewka juz mialy wate na listkach.

ja dzis sadzilam od 9 do 17. jestem wykonczona a i tak wszystkiego nie skonczylam, moze jutro sie uda
eVka 22:29, 01 cze 2019

TAR napisał(a)

a czego te cholery nie lubia? wczoraj wieczorem pryskałam na zdobniczke bukowa, ona drzewka juz mialy wate na listkach.

ja dzis sadzilam od 9 do 17. jestem wykonczona a i tak wszystkiego nie skonczylam, moze jutro sie uda

Czym pryskałaś na zdobniczkę bukową?
eVka 22:33, 01 cze 2019

mrokasia napisał(a)
Ja jeszcze się nie zabrałam, czekam aż rabata znajdzie się w cieniu. Na razie skosiłam trawę.

Co porobilaś? Ja całe popołudnie w ogrodzie ale odpoczywałam i bawiłam się z córą, obiecałam że choć raz nic nie będę robić w ogrodzie
A korciły doniczki baaardzo!
TAR 22:48, 01 cze 2019

effka napisał(a)

Czym pryskałaś na zdobniczkę bukową?

ostatnio wszystkie robale mszyce, gasieice, wełnowce, ochojnika pryskam polysectem z susbstrala. Jeden oprysk i z głowy na kilka tygodni. krązy w roslinie ok. 3-4 tygodnie. Zdobniczki rano juz nie było. Pryskane 2 tygodnie temu kaliny ładnie odbudowuja liscie. Modrzewie rózwniez. Czekam teraz na płasty, bo za chwile zapewne sie na brzozach pojawia. Musze przypilnowac pierwszy wysyp zanim sie przemienia, bo za rok sie nie ogarne.
mrokasia 00:02, 02 cze 2019

TAR napisał(a)

No to ładnie podziałałaś. Ja wzięłam się do roboty dopiero koło 18 więc za duzo nie zrobiłam. Mam nadzieję, że też uda mi się coś grzebnąć jutro po południu .
mrokasia 00:07, 02 cze 2019

effka napisał(a)

Co porobilaś? Ja całe popołudnie w ogrodzie ale odpoczywałam i bawiłam się z córą, obiecałam że choć raz nic nie będę robić w ogrodzie
A korciły doniczki baaardzo!

Ewcia, trochę pogrzebałam na tyłach. Zamieniłam miejscami 2 gracki z 2 overdamami, przesadziłam liliowca i jeżówkę. Wykopałam 1 hortkę i kilka jeżówek i tymczasowo wsadziłam w doniczki. I finito bo późno zaczęłam.

Fajnie spędziłaś dzień w ogrodzie. W końcu po to mamy te ogrody by w nich od czasu do czasu poodpoczywać .