Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 15:42, 02 cze 2019

Johanka77 napisał(a)

Zacytuję jako czterdziesta szósta.
Podoba mi się zarówno wymiana drzew, jak i zmiana koloru samochodu

A tak serio, to zrobiło się tak fajnie lekko.
Bardzo fajnie!

Johanka77 napisał(a)

PRZE-ŚLICZ-NIE!!! ❤️❤️❤️

Dziękuję Asiula . Powiem Ci, że z coraz większą przyjemnością spoglądam na poszczególne kawałki ogrodu i to ogromnie cieszy. A jak jeszcze innym sie podoba to już miodzio .
mrokasia 15:47, 02 cze 2019

tulucy napisał(a)
U mnie się rozlało... Nic dziś nie porobione.

U nas była burza, podobno z gradem. Wszystko mokre, na drodze kałuże stoja a nie jest to u mnie częsty widok.
Czekam z robotą do 18-tej aż rabata wejdzie w cień. Może jeszcze coś grzebniesz .
mrokasia 15:50, 02 cze 2019

Toszka, Gosia, Jolanka - u mnie na szczęście na razie tylko mszyca grasuje, oczywiście ślimaki no i te szpeciele na hortkach. Innych żarłaczy na razie nie stwierdziłam ale pewnie wszystko przede mną.
jolanka 16:01, 02 cze 2019

Lało u Ciebie?
Zanosiło się u mńie na porządną ulewę więc szybciutko rozsypalam na trawnik nawóz a tu spadło kilka kropli i teraz muszę podlewać sama buuu
eVka 16:19, 02 cze 2019

TAR napisał(a)

ostatnio wszystkie robale mszyce, gasieice, wełnowce, ochojnika pryskam polysectem z susbstrala. Jeden oprysk i z głowy na kilka tygodni. krązy w roslinie ok. 3-4 tygodnie. Zdobniczki rano juz nie było. Pryskane 2 tygodnie temu kaliny ładnie odbudowuja liscie. Modrzewie rózwniez. Czekam teraz na płasty, bo za chwile zapewne sie na brzozach pojawia. Musze przypilnowac pierwszy wysyp zanim sie przemienia, bo za rok sie nie ogarne.

Bardzo Ci dziękuję. Jadę jutro po Polysect.
eVka 16:23, 02 cze 2019

mrokasia napisał(a)

Ewcia, trochę pogrzebałam na tyłach. Zamieniłam miejscami 2 gracki z 2 overdamami, przesadziłam liliowca i jeżówkę. Wykopałam 1 hortkę i kilka jeżówek i tymczasowo wsadziłam w doniczki. I finito bo późno zaczęłam.

Fajnie spędziłaś dzień w ogrodzie. W końcu po to mamy te ogrody by w nich od czasu do czasu poodpoczywać .

Czyli tetrisiki robiłaś. Ja się nie mogę zebrać na wykopanie trzcinnikow KF bo wielkie są i brzydko wyglądają przy wiązie. Muszę im nowe miejsce znaleźć

Dzień w ogrodzie to jest to!
TAR 19:50, 02 cze 2019

mrokasia napisał(a)

U nas była burza, podobno z gradem. Wszystko mokre, na drodze kałuże stoja a nie jest to u mnie częsty widok.
Czekam z robotą do 18-tej aż rabata wejdzie w cień. Może jeszcze coś grzebniesz .

u nas wczoraj burza i ulewa zmienila sie w grad, na szczescie pol godziny i po burzy, slonko wyszlo
Nowa12 21:30, 02 cze 2019

effka napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję. Jadę jutro po Polysect.

Ja też w tym roku polysectem pryskam. Na mszyce skuteczny jest. Jeden oprysk i na razie spokój.
mrokasia 22:37, 02 cze 2019

jolanka napisał(a)
Lało u Ciebie?
Zanosiło się u mńie na porządną ulewę więc szybciutko rozsypalam na trawnik nawóz a tu spadło kilka kropli i teraz muszę podlewać sama buuu

Lało. Trawnik też powinnam nawieźć bo chyba poprzedni nawóz z racji sporych, kilkudniowych opadów przeleciał przez glebę i trawa nie zdążyła go pobrać.

TAR napisał(a)

u nas wczoraj burza i ulewa zmienila sie w grad, na szczescie pol godziny i po burzy, slonko wyszlo

U mnie też podobno grad padał, ale zniszczeń nie mam.
mrokasia 22:39, 02 cze 2019

effka napisał(a)

Czyli tetrisiki robiłaś. Ja się nie mogę zebrać na wykopanie trzcinnikow KF bo wielkie są i brzydko wyglądają przy wiązie. Muszę im nowe miejsce znaleźć

Dzień w ogrodzie to jest to!

Taaak, u mnie wciąż tetris . Dziś też .