Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

makadamia 13:36, 03 cze 2019

mrokasia napisał(a)

A czemu Ty miałabyś wstydzić się swojego, bo nie rozumiem?

Asia, Iza tego nie rozumie .

No wiesz, przecież byłaś u mnie w kwietniu!

Też myślę, że syty głodnego nie zrozumie
mrokasia 13:49, 03 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)

Hahaha Każda z nas ma jakiś niewyględny fragment, nie ma co się przejmować

Ja to mam nawet kilka .

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ha, a ja sobie próbowałam wyobrazić, jak to będzie, jak WSZYSTKIE będziemy chodziły z bananem na twarzy po SWOICH ogrodach...tu skubniemy chwaścik, tam wzruszymy glebę, usmiechniemy się w stronę kolejnej pięknie skomponowanej rabaty...hehe, jakoś ciężko mi szło, ciekawe, czy dożyjemy
Kasiu, te wieczorne fotki przepiękne, no masz talent, Kobieto. I naprawdę piekny model do fotografowania Ci się trafił. No, w sensie Twój ogród

Ja myślę, że nie ma takiej opcji . M.in. dlatego, że rośliny rosną niestety jak chcą a nie jak powinny . Ja np. teraz się zastanawiam co zrobić z jedną kępą rozchodnika, która urosła jak wściekła i zagłuszyła mi rosnącą za nią hortkę...
Dzięki Agatko za pochwały .

makadamia napisał(a)

No wiesz, przecież byłaś u mnie w kwietniu!
Też myślę, że syty głodnego nie zrozumie

W kwietniu to u mnie też nie było co oglądać, szczególnie z tyłu.
Ale Izka to ma taki ogród, że i w kwietniu dobrze wygląda.

Kawa napisał(a)
Kurcze Kasia ślicznie
szałwia mnie rozawala u mnie jeszcze jej daleko do kwitnienia!

Iza ma rację fotki coraz ładniejsze!

Dzięki Kamiś. Twoja szałwia też zaraz wystartuje. U mnie różowa jasna jeszcze w pąkach.
malgol 13:52, 03 cze 2019

mrokasia napisał(a)

Dzięki .
Szałwia na frontowej z grabami to Ostfriesland, która może być Caradonną .

no i takiej odpowiedzi się spodziewałam
ładna jest, jak moja, hi,hi
eVka 14:00, 03 cze 2019

Szałwia i graby - połączenie mistrzowskie! Również chwalę jakość zdjęć i może w końcu zmotywuję się żeby naładować baterię do nowego aparatu a nie z komórką latać
TAR 14:11, 03 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)

Hahaha Każda z nas ma jakiś niewyględny fragment, nie ma co się przejmować

fakt, ja mam nawet bardzo niewygledny w wielu miejscach, ze tylko siąść i zaorac

Ha, a ja sobie próbowałam wyobrazić, jak to będzie, jak WSZYSTKIE będziemy chodziły z bananem na twarzy po SWOICH ogrodach...tu skubniemy chwaścik, tam wzruszymy glebę, usmiechniemy się w stronę kolejnej pięknie skomponowanej rabaty...hehe, jakoś ciężko mi szło, ciekawe, czy dożyjemy

a mimo, ze czasem chec do zaorania i zrobienia od nowa to i tak z bananem paszczy chodze, moze nie katalogowy ale moj wlasny i pozytywny. Znaczy sie dożyłam
Dzis znalazłam 3 gniazdko w kolejnym drzewku. Rozmnazaja sie u mnie ptaki jak ta lalka. I mnostwo mlodziutkich jaszczurek wygrzewa sie na kamykach.

mrokasia napisał(a)

Ale Izka to ma taki ogród, że i w kwietniu dobrze wygląda.

moze tak, moze nie nic nie pokazuje od dawna
malgol 14:26, 03 cze 2019

Wiecie co, ja już nie mogę tak beczynnie patrzeć na te Wasze graby w każdym niemal wątku.Postanowiłam posadzic też u siebie tylko nie wiem gdzie...czy one dadza się prowadzić wąsko? mogłabym wywalić 3 szt pęcherznicy ,ale tam tylko 0,5 m szer miałyby do dyspozycji...
Brzozowadzie... 14:31, 03 cze 2019

Moim zdaniem te Frans Fontaine da się wąsko Jak tak patrzę przez okno Ale czy wystarczy pół metra? Chyba Wiola ma parę lat te grabiki, trzeba Jej się spytać.
mrokasia 14:43, 03 cze 2019

malgol napisał(a)

no i takiej odpowiedzi się spodziewałam
ładna jest, jak moja, hi,hi

malgol napisał(a)
Wiecie co, ja już nie mogę tak beczynnie patrzeć na te Wasze graby w każdym niemal wątku.Postanowiłam posadzic też u siebie tylko nie wiem gdzie...czy one dadza się prowadzić wąsko? mogłabym wywalić 3 szt pęcherznicy ,ale tam tylko 0,5 m szer miałyby do dyspozycji...

Ale jak to? Chcesz powiedzieć, że 3 krzaki pęcherznicy zajmują Ci 0,5m?
A gdzie bys chciała je wepchnąć??? Może podkrzesac dołem a górą mogłyby być szersze?

Moim zdaniem te Frans Fontaine da się wąsko Jak tak patrzę przez okno Ale czy wystarczy pół metra? Chyba Wiola ma parę lat te grabiki, trzeba Jej się spytać.

Moje to Fastigiata, FF są chyba węższe.
mrokasia 14:45, 03 cze 2019

effka napisał(a)
Szałwia i graby - połączenie mistrzowskie! Również chwalę jakość zdjęć i może w końcu zmotywuję się żeby naładować baterię do nowego aparatu a nie z komórką latać

Wyciągaj ten aparat . Choć Twoje komórka robi całkiem niczego sobie zdjęcia. Dzięki .

TAR napisał(a)

a mimo, ze czasem chec do zaorania i zrobienia od nowa to i tak z bananem paszczy chodze, moze nie katalogowy ale moj wlasny i pozytywny. Znaczy sie dożyłam
Dzis znalazłam 3 gniazdko w kolejnym drzewku. Rozmnazaja sie u mnie ptaki jak ta lalka. I mnostwo mlodziutkich jaszczurek wygrzewa sie na kamykach.

Ja też mimo, że widzę ile jeszcze mam do zrobienia, a szczególnie jeśli chodzi o poprawę technicznych aspektów (podjazd, obrzeża itp) to i tak jestem zadowolona z ogrodu .
U mnie nie ma warunków do rozmnażania. Koty wszystko upolują .
Margerytka40 15:28, 03 cze 2019

U mnie podjazd też przydałoby się zrobić tylko widoków brak jak na razie. Udaję, że nie widzę i patrzę tam, gdzie ładnie