Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Iwonka 21:22, 25 kwi 2020

Agania napisał(a)
Miałam Amanogawę na początku tworzenia ogrodu, ale wtedy
były bardzo mroźne zimy, moja tego nie wytrzymała, piękną masz
tą wiśnię

Pamiętam te zimy, miałam kiedyś około 50 roślinek zawiniętych w agrowłókninę. szczęśliwie tylko wrzosy traciłam. Natomiast koty zniszczyły mi katalpę i wiąza camperdownii, drapiąc niemiłosiernie pieńki.
Amanogawa przypomina mi teraz bitą śmietanę Kwiaty rozwijają się coraz bardziej i z różu robią się białe jak pianki marschmallow
Iwonka 21:25, 25 kwi 2020

Agania napisał(a)
Klony dają nam niesamowitą radość
Ogrody na wzgórzu są dla nich stworzone

Odpukać klony dobrze nam rosną Ciekawe jak z ich systemem korzeniowym? Ten zielony pasowałby mi nad oczkiem. Będę przerabiać to miejsce, gdzie teraz rośnie. Ale trochę żal ruszać, zapłakałabym się gdyby mi usechł.
Ładnie mi też kwitnie zwykły globossum, listki ma jedynie przy gronach kwiatuszków.
mrokasia 21:26, 25 kwi 2020

O mamo, ta amanogawa to jeden wielki bukiet! Cuuudna, taka napakowana kwiatami. Masz może jej fotkę w całości?
Magleska 21:29, 25 kwi 2020

Iwonka
Ta Twoja Amonagawa ( przepiękna ) jaką ma wysokość i szerokość ?

klony cudooooo-uwielbiam
Iwonka 21:36, 25 kwi 2020

mrokasia napisał(a)
O mamo, ta amanogawa to jeden wielki bukiet! Cuuudna, taka napakowana kwiatami. Masz może jej fotkę w całości?

Kojarzy mi się z paczką pianek marschmallow
Już pisałam Izie Ursie, że posadziłam ją jak głupek, w samym rogu ogrodu. Sąsiadom ozdabia widoki
Z za ogrodzenia wygląda tak

A tak od środka ogrodu, ambona myśliwka by mi sie przydała w celach kontemplacji tego piękna
Ale postawiłam pod nią krzesełko i chociaż delektowałam się zapachem i tym jak pszczoły w niej szalały.

To cudne drzewo na soliter. Warto też podcinać co jakiś czas, wtedy taki puchacz się robi. Moja o ile pamiętam miała dwa mocne cięcia.
Iwonka 21:43, 25 kwi 2020

Magleska napisał(a)
Iwonka
Ta Twoja Amonagawa ( przepiękna ) jaką ma wysokość i szerokość ?

klony cudooooo-uwielbiam

Na wysokość chyba ci nie zmierzę, sięga dachu sąsiada Szerokość jutro ogarnę

A klony... nooo wiadomo
Iwonka 21:47, 25 kwi 2020

Agania napisał(a)
Klony dają nam niesamowitą radość
Ogrody na wzgórzu są dla nich stworzone
Iwonko Dissectum jest zielony, a Garnet jest czerwony
To tak dla przypomnienia

Buziak Kochana, już poprawiłam
eVka 21:51, 25 kwi 2020

Klony, wiśnie, raj na ziemi dla mnie Chyba jednak mam japońskie ciągoty ogrodowe...
Aż zachciało mi się kolejnych drzew, oj będziemy z emkiem kombinować z trawnikiem i nowymi rabatami... A miało w tym roku nic nie być nowego w ogrodzie... A tu taka Iwonka szczuje pięknymi drzewami
Iwonka 22:23, 25 kwi 2020

effka napisał(a)
Klony, wiśnie, raj na ziemi dla mnie Chyba jednak mam japońskie ciągoty ogrodowe...
Aż zachciało mi się kolejnych drzew, oj będziemy z emkiem kombinować z trawnikiem i nowymi rabatami... A miało w tym roku nic nie być nowego w ogrodzie... A tu taka Iwonka szczuje pięknymi drzewami

Ja mam koleżankę po japonistyce, w tym języku oprowadza turystów po wielickiej kopalni. Zaraża mnie wszystkim co japońskie Rozumiem Effka twoją fascynację. Mnie rozczula ich zwyczaj podziwiania sakur, warto świętować ulotne chwile. Miałam swoje hanami na krzesełku pod amanogawą
sylwia_slomc... 23:07, 25 kwi 2020

Iwonka napisał(a)
Udało mi się w tym roku kwitnienie tych pięknych drzew. Planuję kolejne magnolie
Chociaż jak kwitnie amanogawa to chciałoby się wiśni więcej

Ja wiśnie ozdobne kocham na równi z jabłonkami rajskimi i magnoliami, wiosna z nimi musowo