Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Gruszka_na_w... 14:36, 25 sie 2024

O Pani! Pięknie jest! Wszystko idealnie skomponowane.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Juzia 16:51, 25 sie 2024

Ja już nie wiem co tu pisać...
Przymiotniki się kończą
Urszulla 20:06, 25 sie 2024

Iwonka napisał(a)
Będzie nudno jak w telenoweli - Madzia dzięki za trafność
Patrzę na zdjęcia z pierwszej połowy sierpnia, jakbym lipiec wrzucony ostatnio widziała
Szczęśliwie mam pisemne usprawiedliwienie na wzrokowe rozjazdy
Przepraszam za nudę w kadrach!!! Gości mi trzeba

Zatem lecimy z dokumentacją 1-15 sierpnia.
Z nowości to chyba sadziec się pojawia, zawilce na pewno, jeżówki terminatory,
rozchodniki i kalafiory hortensjowe, nieco już muśnięte kolorem.

A jaka to odmiana sadżca, bardziej bordowy czy fioletowy?
Bo zdjęcia przekłamują kolory.

Iwonko wreszcie doczekaliśmy się fotek, ogrodowy ideał promujesz, cudnie
Wafel 20:57, 25 sie 2024

Pięknie zestawione kolory.
Iwonka 21:48, 27 sie 2024

April umawiamy się na przyszły rok na czytanie ulubionych książek
Ja zniknę w tajemniczym ogrodzie a ty doświadczysz chaosu, serio

MagdaLenka kopiuj wklej byłoby zaszczytem dla mnie!!! Pięknie mieszkasz Ten horyzont, to niebo... U mnie pomijany w kadrach misz masz podmiejski

Kordina telenowela ubarwia rzeczywistość ta sama rabata na kilku zdjęciach, z różnych ujęć i mamy na bogato

Sylwia byliny faktycznie w tym zakątku poszalały, taki rok plus poprawiona gleba procentuje. A tawułki z bordowymi liśćmi to taka odmiana, która kwitnie najpóźniej i najdłużej trzyma kwiaty.

Aga Poczarowałam światłem i dobrą porą dnia Do zobaczenia wkrótce

Basiek odmiany jeżówek polecam, zwłaszcza Delicius Candy, Virgin, Green Yewel i Delicious Nougat. Kwitną i kwitną

Mrokasia jak zaraz nie zasnę to chyba dziś znów przynudzę A do twojego wycacanego ogrodu wproszę się na pewno Jestem zachwycona bujnością rabat i pomysłem, ogarnęłaś temat ekspresowo!!!

Madzia postaram się o kolejne odcinki Obejrzałam dziś twoje, cudne, bujne, kolorowe

Daga ja się boję tych skrzyń jak cholera! Wniosek mam jeden: trzeba się było uczyć za młodu od babci i mamy, a nie zmykać z kolejną książką do swojej jaskini I z fochem zbierać ziemniaki raz do roku

Kasiek jak miło cię widzieć Ależ mamy tyły w pogaduchach... A u ciebie łąka pięknieje, nie dziwię się, że serce tam zostawiasz coraz bardziej.

Haniu rabaty nam spuchły w ten szalony pogodowo sezon, zobaczymy co kolejny przyniesie

Juzia a ja już nie wiem jak dziękować, szalejecie Dziewczyny z komplementami : D

Ula sadziec jest fioletowy, trochę przypomina kolor tawułek u Anitki. Nazywa się Baby Joe. Miał kiepski start w tym sezonie, w jednym miejscu mi zanikł. Muszę zadbać o niego i rozsadzić.

Asia Wafel upodobanie do kolorów chyba mamy podobne Sprawdzone. Choć kusi mnie pomarańcz z fioletem i ciemnym bordo. Niestety miejsca już chyba brak.

Magara 22:35, 27 sie 2024

Iwonka napisał(a)

Daga ja się boję tych skrzyń jak cholera! Wniosek mam jeden: trzeba się było uczyć za młodu od babci i mamy, a nie zmykać z kolejną książką do swojej jaskini I z fochem zbierać ziemniaki raz do roku

No jakoś nie wierzę Wytrawna ogrodniczka a kilku trumienek się boi???
Ja totalnie zielona ogrodowo byłam jak zaczynałam swoją przygodę, ale nawet ja umiem fasolkę wysiać i zajadać potem tygodniami - filozofii w tym żadnej nie ma
Podobnie jak w uprawie cukinii czy kopru/sałat/szpinaku
Cebula i rzodkiewka - przyznaję - to dla mnie wyższy level, prawdopodobnie nieosiągalny w moim przypadku, chociaż do dziś nie wiem dlaczego
Juzia 22:50, 27 sie 2024

Magara napisał(a)

No jakoś nie wierzę Wytrawna ogrodniczka a kilku trumienek się boi???
Ja totalnie zielona ogrodowo byłam jak zaczynałam swoją przygodę, ale nawet ja umiem fasolkę wysiać i zajadać potem tygodniami - filozofii w tym żadnej nie ma
Podobnie jak w uprawie cukinii czy kopru/sałat/szpinaku
Cebula i rzodkiewka - przyznaję - to dla mnie wyższy level, prawdopodobnie nieosiągalny w moim przypadku, chociaż do dziś nie wiem dlaczego

A jaki masz problem z cebulą i rzodkiewką?
Magara 22:59, 27 sie 2024

Ja żadnego z nimi problemu nie mam, odpuszczam To one mają problem - nie rosną
Juzia 23:05, 27 sie 2024

Magara napisał(a)
Ja żadnego z nimi problemu nie mam, odpuszczam To one mają problem - nie rosną

W tym roku to i u mnie był problem z rzodkiewką.
Ale do 5 razy sztuka!
Dzisiaj właśnie chrupałam pierwszy raz w tym sezoznie!
Iwonka 23:29, 27 sie 2024

Daga, Juzia coś czuję Dziewczyny, że będę miała wsparcie i doping w zagospodarowaniu "łóżek" Super!!!
Juzia podziwiam za rzodkiewkową cierpliwość, nie byłabym tak wytrwała.
Bez cebuli przeżyję, ale zielenina, sałaty, szpinak, fasola, cukinia i pomidorki to mus.
Będę się uczyć na skrzyniach i może kiedyś przejdę na pole Ha ha ha